Daniel Felipe Martínez mikt ook dit jaar weer op heuvelklassiekers

woensdag 8 februari 2023 om 11:50
Daniel Felipe Martínez mikt ook dit jaar weer op heuvelklassiekers

foto: Cor Vos (archief)

Daniel Felipe Martínez zal ook dit jaar weer aan de start verschijnen van de heuvelklassiekers, zo meldt Revistamundociclistico. De Colombiaanse klimmer van INEOS Grenadiers kiest voor een vertrouwde aanloop richting de Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

De 26-jarige Martínez rijdt – net als vorig jaar – de Volta ao Algarve (15-19 februari), Parijs-Nice (5-12 maart) en de Ronde van het Baskenland (3-8 april), om dan vervolgens deel te nemen aan de Amstel Gold Race (16 april), Waalse Pijl (19 april) en Luik-Bastenaken-Luik (23 april). Martínez stond wel nog niet eerder aan de start van de Amstel Gold Race.

Martínez heeft de lastige taak om nóg beter te doen dan vorig jaar. Toen werd hij derde in de Volta ao Algarve en Parijs-Nice en won hij zelfs de Ronde van het Baskenland. Ook in de heuvelklassiekers wist hij zich sportief te onderscheiden, met top 5-noteringen in de Waalse Pijl (5e) en Luik-Bastenaken-Luik (4e).

Lees ook:
Wie rijdt welke wedstrijd in 2023? Dit zijn de programma’s van de grote sterren

De coureur van INEOS Grenadiers, die in de zomer zal worden uitgespeeld als (mede)kopman in de Tour de France, heeft dit seizoen al wat wedstrijdkilometers in de benen. Martínez begon zijn wielerjaar in de Vuelta a San Juan (25ste) en deed ook al mee aan de Colombiaanse wegkampioenschappen. In de wegrit was hij goed voor een zilveren medaille.

Wedstrijdprogramma

Dit artikel delen:

4 Reacties

Gebruikersnaam 8 februari 2023 om 17:37

Tja. Vorig jaar 5e en 4e in de heuvelklassiekers. Netjes. Maar als je had gezegd dat hij ze vorig jaar niet had gereden, had ik het ook geloofd, heb 'm niet in koers gezien. Dan laat hij in de rondjes toch veel meer zien.

1
De Blindenloterij 8 februari 2023 om 11:58

Mikte hij vorig jaar OOK op de heuvelklassiekers of reed hij ze toen als gelegenheidskopman? Zichzelf er in ontdekt en gaat er nu dus voor het eerst vol voor. Goede zaak.

0
Ronellenfitsch 8 februari 2023 om 13:03

En sowieso is Baskenland echt geen armzalig troostprijsje in een voorbereidingswedstrijd op de Amstel hoor … ‘mikt op dezelfde koersen als 2022’ is een betere kop.

0
Jean Dumas 8 februari 2023 om 13:19

Ik zou mikken op de Dauphiné.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone