Daan van Sintmaartensdijk opent strandseizoen met zege in Noordwijk
foto: Cor Vos (archief)
zondag 29 oktober 2023 om 12:35

Daan van Sintmaartensdijk opent strandseizoen met zege in Noordwijk

Daan van Sintmaartensdijk heeft de eerste strandrace van het seizoen op zijn naam geschreven. De 25-jarige renner, die nu nog uitkomt voor VolkerWessels, kwam in Noordwijk met voorsprong als eerste over de streep. Mariëlle Trouwborst won dan weer bij de vrouwen.

Het strandraceseizoen ging vandaag los met de MTB Beachrace aan het strand van Noordwijk. Heel wat erkende zandspecialisten stonden aan het vertrek van deze wedstrijd. Zo was de pas getrouwde Jasper Ockeloen van de partij, net als Daan van Sintmaartensdijk. Die laatste bleek over de sterkste benen te beschikken en kwam dan ook als winnaar over de finish.

Ramses Bekkenk finishte als tweede in Noordwijk en nummer drie Raphaël Mouton behaalde zijn allereerste podiumplaats in een strandrace. Voor Daan van Sintmaartensdijk is het zeker niet zijn eerste zege in deze discipline. De oudere broer van Roel, die zich volgend jaar profwielrenner mag noemen namens Intermarché-Circus-Wanty, was in het verleden al succesvol in strandraces.

Mooi afscheidscadeau
Daan van Sintmaartensdijk is overigens bezig aan zijn laatste wedstrijden voor VolkerWessels. De hardrijder vertrekt na vier jaar bij deze ploeg, om in 2024 aan de slag te gaan bij BEAT Cycling.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
29 oktober 2023 13:48
Gefeliciteerd Daan. Altijd fijn als een top 50 renner van je favorieten wind. Viva Sintmaartensdijk! Ga zo door!
30 oktober 2023 12:06
@redactie Jasper Ockeloen stond hier helemaal niet aan de start...
30 oktober 2023 17:53
En Thijs verspeelde zijn derde plaats door in de laatste 30 m een stuurfoutje te maken. Helaas!
2 november 2023 20:02
Bij het strandseizoen zullen een hoop mensen toch aan ander jaargetijde denken. ;-)

Reacties zijn gesloten.