Daan Hoole: “Niet verwacht, wist wel dat ik goed was”

woensdag 26 juni 2019 om 14:42
Video

Daan Hoole kroonde zich vandaag tot de nieuwe Nederlandse kampioen tijdrijden bij de beloften. Hoewel hij onlangs nog last had van een zitvlakblessure, werd hij al gerekend bij de belangrijkste kanshebbers. “Ik had dit niet per se verwacht, maar ik wist wel dat ik goed was. Dit was ook zeker het doel”, vertelde hij voor de camera van WielerFlits.

“Ik wilde gewoon een goede tijdrit rijden en dan maakte ik wel een grote kans om te winnen”, zei Hoole na afloop van het NK tijdrijden voor beloften, waarin hij onder anderen favoriet Nils Eekhoff achter zich hield. “Ik wist dat ik een goede tussentijd had, maar niet hoeveel seconden ik voor of achter had. Nils is gewoon een goede tijdrijder en renner. Hij was de favoriet, viel een klein beetje tegen en gelukkig kon ik winnen.”

Tijd voor een feestje is er amper voor de pas 20-jarige renner van SEG Racing Academy, want voor zaterdag staat voor de beloften het NK op de weg op het programma. “Daar hebben we de favorietenrol. SEG heeft de laatste drie jaar gewonnen met telkens twee man op het podium. We moeten een goede wedstrijd rijden, goed overleggen wat we gaan doen, er een zware wedstrijd van maken en winnen natuurlijk!”


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

1 Reactie

aardappeljager 26 juni 2019 om 16:55

Proficiat Daan. Mooie zege.

De persoon met camera moet nog even oefenen op het stilhouden. Lijkt wel een aardbeving

Headlines

Materiaalzone

Populair