Daan Hoole baalt na WK tijdrijden U23: “Achteraf iets te voorzichtig gestart”

maandag 20 september 2021 om 20:21
Daan Hoole baalt na WK tijdrijden U23: “Achteraf iets te voorzichtig gestart”

foto: Cor Vos

Daan Hoole steekt zijn teleurstelling na het WK tijdrijden voor beloften van maandag niet onder stoelen of banken. De 22-jarige allrounder van SEG Racing Academy maakt komend seizoen zijn profdebuut voor Trek-Segafredo en reed hier een van zijn laatste U23-wedstrijden. Zondag volgt ook nog de wegwedstrijd, waarvoor de Zuid-Hollander ook ambities heeft.

In het najaarsnummer van RIDE besteden we ruimschoots aandacht aan het komende WK en lees je onder meer interviews met Wout van Aert en Jasper Stuyven. Profiteer nu van onze abonnee-actie en krijg tijdelijk bij het afsluiten van een jaarabonnement ons najaarsnummer gratis. Bestel je RIDE liever los? Bestel dan nu het najaarsnummer van RIDE en krijg het gratis thuisbezorgd.

“Een zesde plek was niet waar ik voor gekomen was”, vertelt hij aan CyclingOnline. “Net als op het EK was ik hier vertrokken voor een medaille. Maar ik wist ook dat er een flinke concurrentie zou zijn voor het podium. Je kon je eigenlijk geen foutje veroorloven. En ik denk achteraf dat ik iets te voorzichtig gestart ben. Je wilt jezelf niet opblazen op zo’n lange rit tegen de klok, maar de tijd die ik daar verloor, kon ik niet meer goed maken. Ik finishte nog sterk, maar daar had ik geen medaille meer mee.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

josi 20 september 2021 om 20:49

Hoole was in het laatste deel langzamer dan iedereen die voor hem is geëindigd en sneller dan iedereen die achter hem is geëindigd. Dan ben je denk ik op de juiste plek terechtgekomen en zat er gewoon niet meer in.

Headlines

Materiaalzone

Populair