Daan Hoeks verliest eindzege in Polen op zes honderdsten van een seconde

dinsdag 31 augustus 2021 om 15:39
Daan Hoeks verliest eindzege in Polen op zes honderdsten van een seconde

Daan Hoeks - foto: Cor Vos (archief)

Daan Hoeks is in extremis de eindoverwinning in de Carpathian Couriers Race kwijtgeraakt. De Nederlander van WPGA, die maandag de macht greep door de rit naar Ciężkowice te winnen, moest op de slotrit de leiderstrui afstaan aan ritwinnaar Filip Maciejuk.

Vroeg in de derde rit naar Niedzica-Zamek wist Hoeks een tussensprint te winnen, waardoor hij drie seconden uitliep op de concurrentie en met vertrouwen de finale inging. Die finale verliep behoorlijk chaotisch. Fran Miholjevic, de nummer twee in het klassement, reed vijftien seconden weg maar werd nog wel gegrepen.

Hoeks kon uiteindelijk niet sprinten voor de zege, omdat hij in de laatste drie kilometer – net als ploegmaats Bram Leerkes en Jelte Krijnsen – opgehouden werd door een val. De ritwinst ging naar Filip Maciejuk van de Poolse selectie, die daarmee tien bonificatieseconden pakte en zo in gelijke tijd kwam met Hoeks in het klassement.

Daardoor werd de tijd achter de komma van de proloog erbij gepakt. Daarin bleek Maciejuk zes honderdsten van een seconde sneller te zijn geweest dan WPGA-kopman Hoeks, die daardoor als tweede eindigde in het eindklassement. Miholjevic mocht als nummer drie mee het eindpodium op van de Poolse beloftenkoers.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Marco Willems 31 augustus 2021 om 16:41

Heel zuur als je niet hebt kunnen sprinten door een val en dan op honderdsten het klassement verliest

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone