Crosser Pim Ronhaar is de snelste in proloog Flèche du Sud

woensdag 17 mei 2023 om 19:52
Crosser Pim Ronhaar is de snelste in proloog Flèche du Sud

foto: Cor Vos (archief)

Pim Ronhaar mag zich de eerste leider noemen van de Flèche du Sud. De 21-jarige veldrijder van Baloise Trek Lions, het team van Sven Nys, was woensdag de snelste in de 3,2 kilometer lange proloog in Esch-sur-Alzette.

De proloog van de Luxemburgse rittenkoers (UCI 2.2) werd gekenmerkt door de Côte du Dieswee van 400 meter aan 14,5%. Na de top van die heuvel volgde nog een technisch tweede gedeelte terug naar het centrum van Esch-sur-Alzette.

Ronhaar toonde afgelopen weekend al een goede vorm door tweede te worden in de Vlaamse kermiskoers GP Vermarc Sport, achter Soudal Quick-Step-prof Stan Van Tricht.

In de proloog van de Flèche du Sud bleef Ronhaar – met Lucas Grolier en Antoine Huby – twee Fransen voor. Ronhaar was overigens niet de enige Nederlander in de top-10. Zijn ploeggenoot Lars van der Haar eindigde namelijk als vierde, op vier seconden. Een andere crosser annex wegrenner van Baloise-Trek Lions, Joris Nieuwenhuis, werd dan weer zesde. Timo de Jong was op een zevende plaats de eerste renner van VolkerWessels Cycling Team.

Vandaag trekken de renners, over een afstand van 156,8 kilometer, van en naar Rumelange. Onderweg volgen er enkele korte klimmetjes. De Côte du Langengrund (1,5 km aan 4,8%) is op de lokale ronde de belangrijkste scherprechter. Na de top van de laatste klim is het nog goed zes kilometer naar de finish.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Wheely 17 mei 2023 om 20:17

Heel mooi weer dit, vorig jaar nog pakte Daan van Sintmaartensdijk de leiderstrui in de openingsrit en de laatste winnaar van deze proloog was die andere veldrijder Quinten Hermans.

1
Robertje 17 mei 2023 om 20:02

Na op het forum te lezen over de wilde avonturen van Ron Pimhaar is het leuk om te zien dat Pim Ronhaar ook goed bezig is.

Hup Pim!

0
Poeksel 17 mei 2023 om 20:31

Ik geloof dat alle namen die ik herken in de uitslag crossers zijn ;)

0
Romāns Vainšteins 17 mei 2023 om 20:24

Hoe kan het dat ik bij het lezen van dit artikel een vat zoutzuur voor me zie?

Meer on topic: vraag me af welk type wegrenner dit worden gaat, proloogje winnen kan zowel op snelle benen als goede motor dudien, in het meest leuke geval allebei. We gaan het zien.

-1
Steven_E 17 mei 2023 om 23:29

Proloog van 4km duidt toch eerder op de punch, en zegt weinig over de motor. Zeker met een klim erin van 400m aan 13% (steilste 100m >20%)

1

Headlines

Populair

Materiaalzone