Craddock houdt Sheffield net af en is opnieuw Amerikaans tijdritkampioen

donderdag 23 juni 2022 om 21:55
Craddock houdt Sheffield net af en is opnieuw Amerikaans tijdritkampioen

foto: Cor Vos

Lawson Craddock heeft voor het tweede jaar op rij de tijdrittitel in de Verenigde Staten voor zich opgeëist. De 30-jarige coureur van Bike-Exchange-Jayco kon toptalent Magnus Sheffield maar net afhouden, maar dat was wel genoeg voor de zege. Tijdrijder George Simpson (Project Echelon) werd in Knoxville derde.

Het verschil tussen Craddock en Sheffield bedroeg aan de meet slechts vier seconden, daar waar Simpson al bijna twee minuten moest prijsgeven. Voormalig WorldTour-renner en tijdritwinnaar in de Giro d’Italia Chad Haga kwam er niet aan te pas en werd achtste op ruim drie minuten. Ex-prof Ian Garrison (Deceuninck-Quick-Step) was in 2019 nog de beste van zijn land. Nu werd hij weggeblazen; de renner van L39ion of Los Angeles gaf meer dan vijf minuten toe op plek 21.

Craddock als een kind zo blij
De Amerikaanse winnaar was maar wat blij met zijn titel. “Ik ben er trots op dat ik de Stars and Stripes nog een jaar mag dragen. Het is geen geheim dat we met de ploeg dit jaar een grote stap voorwaarts hebben gezet in het tijdrijden. Dit is het testament voor onze samenwerking met Giant, Cadex en andere partners. Stafleden als Marco Pinotti hebben ons de laatste zes maanden echt kansen gegeven en daar zie je nu het resultaat van.”

“Uiteindelijk draaide het uit op een prachtige strijd met Magnus”, gaat Craddock verder. “Hij is een fantastische coureur met een ongelooflijk mooie toekomst voor zich. Ik moest echt de trukendoos openhalen om hier de zege mee te graaien. Ik kijk terug op een prachtige dag en ik ben er erg blij mee wat we als team hebben behaald”, vertelt hij op het digitale thuis van BikeExchange-Jayco.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Scott Sunderland 24 juni 2022 om 01:21

Wat een slechte tijdrit van Chad Haga zeg. Hij mag nu meer voor eigen kans gaan ipv in het keurslijf van DSM. Maar dat wil niet per definitie zeggen dat je dan ook beter gaat rijden…

0
Melkzuur 24 juni 2022 om 08:06

Vergeet niet dat Haga pas maandag uit Zwitserland is vertrokken. Hij was dus met moeite 48 uur in de VS.

0
Geerkos 24 juni 2022 om 08:08

Had EF geen renners die meededen? Is er trouwens nog onderscheid voor aantal te behalen punten per nationale titel (of zijn ze evenveel waard?)

0
Boasson en Hagen 24 juni 2022 om 08:45

EF heeft nog maar 3 Amerikanen tegenwoordig: Powless, Quinn en Howes. Zal wel niet de moeite waard zijn geweest om de grote plas over te steken.

0
Etika 24 juni 2022 om 10:11

Craddock valt met zijn 50 UCI-punten erbij nog uit de top 10 bij zijn team. Dus Lotto blijft op 18 met 13654 punten en BikeExchange op 19 met 13645,33 punten.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone