Cosnefroy zegeviert in La Poly Normande

zondag 18 augustus 2019 om 17:14
Cosnefroy zegeviert in La Poly Normande

foto: Cor Vos (archief)

Benoît Cosnefroy heeft La Poly Normande op zijn naam geschreven. De Fransman van AG2R La Mondiale was de beste aanvaller van een grote kopgroep van 31 renners, die mochten gaan strijden om de overwinning in de Franse eendagskoers in de regio Normandië.

Een immens grote kopgroep van 31 renners wist zich los te rijden van het peloton. Daarbij onder meer Dimitri Claeys, Geoffrey Soupe (beiden Cofidis), Anthony Delaplance, Elie Gesbert (beiden Arkéa-Samsic), François Bidard (AG2R La Mondiale), Steve Morabito (Groupama-FDJ) en Romain Sicard (Total Direct Energie). Ook het Nederlandse BEAT Cycling Club had met Daan Hoeyberghs en Adam Lewis twee renners mee.

Halfweg koers was de voorsprong ongeveer een minuut en dat liep op richting de drie minuten. Wat vaker gebeurt met zo’n grote kopgroep, was dat het peloton al snel uitgeschakeld was voor de overwinning. Wel volgde een onderlinge strijd in de kopgroep. Acht renners sprongen weg en maakten zich los.

De achterblijvers kwamen niet meer terug, waardoor Damien Touzé, Anthony Delaplace, Aurélien Paret-Peintre, Benoît Cosnefroy, Alexandre Delettre, Yoann Paillot, Valentin Ferron en Paul Ourselin gingen strijden om de overwinning. Ook hier werd slag om slinger gedemarreerd en kwam uiteindelijk Cosnefroy als winnaar uit de bus. Ferron en Touzé mochten mee het podium op.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Joachim 18 augustus 2019 om 17:19

Mooie dag voor AG2R met Naesen en Cosnefroy, tijdens de Tour nog kamergenoten, die allebei winnen.

Verweggistan 18 augustus 2019 om 17:23

Mooie 2e plaats voor die stagiair van Total.

r525 18 augustus 2019 om 17:25

Best knap, als stagiair direct 2e worden.
Rijdt beter dan de hele prof ploeg zelf.

Headlines

Materiaalzone

Populair