Kijkcijfers Tirreno-Adriatico, Cosnefroy, Gogl, García

maandag 15 maart 2021 om 14:07
Kijkcijfers Tirreno-Adriatico, Cosnefroy, Gogl, García

foto: Cor Vos

Wielerflits Kort

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over de kijkcijfers van Tirreno-Adriatico, Benoît Cosnefroy, Michael Gogl en Iván García.

Update – Gemiddeld 204.000 kijkers voor spannende Tirreno-rit

Eurosport kon zondag rekenen op veel kijkers naar de vijfde etappe van Tirreno-Adriatico. De live-uitzending kon tussen 13.24 en 16.08 uur rekenen op gemiddeld 204.000 kijkers. Dat meldt Stichting Kijkonderzoek. Dat leverde de sportzender een marktaandeel van 11,4% op. In totaal keken ruim een half miljoen mensen (522.000, red.) minstens een minuut naar de door Mathieu van der Poel gewonnen heuvelrit.

Zaterdag lagen de gemiddelde kijkcijfers nog hoger. Er keken toen gemiddeld 259.000 mensen naar de bergrit die Tadej Pogačar won, goed voor een marktaandeel van 20,2%. Het verschil tussen de zaterdag en de zondag kan te maken hebben met de concurrentie van het live-voetbal van zondagmiddag. Zo werden PSV-Feyenoord en FC Utrecht-Vitesse gespeeld om 14.30 uur.

Voor het weekend lagen de gemiddelde kijkcijfers wat lager voor Eurosport en Tirreno-Adriatico: vrijdag 122.000, donderdag 98.000 en woensdag 67.000 kijkers. Parijs-Nice kon op de sportzender op minder kijkers rekenen, mede omdat die wedstrijd ook op Sporza (en in het weekend bij de NOS) te zien was.


Cosnefroy maakt eind maart zijn rentree

Benoît Cosnefroy maakt op 28 maart, in de Franse eendagswedstrijd Cholet-Pays de la Loire, zijn rentree in het peloton. De heuvelspecialist, die vorig jaar tweede eindigde in de Waalse Pijl, moest door een knieblessure zijn seizoensstart noodgedwongen uitstellen. In januari had hij last van zijn knie, maar na een medische scan kwam geen breuk aan het licht. “Ik heb vooral last tijdens lange inspanningen. Ik blijf wel trainen en hoop in maart weer competitief te zijn”, zei hij toen.

De renner van AG2R Citroën wil zich dit jaar laten zien in de Ardennenklassiekers en de Tour de France, waar hij in de eerste week op het geel mikt. “Het lijkt misschien een gekke ambitie, maar het is absoluut een droom. Ik zal proberen om in topvorm aan de start te staan.”


Michael Gogl stapt niet meer op

Michael Gogl stapt niet meer op voor de zesde etappe van Tirreno-Adriatico, met het oog op zijn volgende doelen. Volgens Qhubeka ASSOS zal de nummer zes van Strade Bianche profiteren van een paar dagen extra rust, in aanloop naar de voorjaarsklassiekers.


Update – Ook García verlaat de Tirreno

Behalve Michael Gogl is ook Ivan García niet meer van start gegaan voor de zesde etappe van de Tirreno. De Spanjaard kwam donderdag in de etappe naar Chiusdino ten val en zat sindsdien niet lekker op de fiets. Met het oog op de voorjaarsklassiekers is besloten dat de 25-jarige renner van Movistar de Italiaanse etappekoers verlaat. Tweemaal eindigde hij bij de beste tien: in de eerste etappe was hij negende, twee dagen later zevende.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Groetjesaandevoetjes 15 maart 2021 om 12:22

Die Gogl heeft echt stappen gezet

Krakowic 15 maart 2021 om 12:27

Hopelijk kunnen de andere renners van Qhubeka ASSOS de weg naar succes nog vinden nu Gogl maps even offline gaat.

Wel benieuwd of hij straks een goed vervolg aan die indrukwekkende Strade Bianche kan geven in de aankomende koersen.

Wheely 15 maart 2021 om 12:37

Gogl werd vorig jaar ook 9e in de Strade dus ofwel die koers ligt hem enorm of er zit inderdaad nog meer in het vat. We gaan het zien in de E3.

rosencrantz 15 maart 2021 om 13:29

Het lijkt mij dat Gogl vooral standvastiger moe(s)t worden.

Het gaat niet alleen om de Strade.
Hij was ook al eens 8ste in de Amstel én hij was onlangs ook mee in het eerste groepje in de Omloop toen Alaphilippe daaruit ontsnapte op de Berendries.

Deo 15 maart 2021 om 15:31

Inderdaad, heeft enkele uitschieters en dat hij sterk is is al een tijdje bekend. Vorig jaar gezien in de Strade en Tour en daarvoor in de Amstel en af en toe een sterk nummertje. Zit natuurlijk wel groei in maar onverwacht was het niet.

Koers 15 maart 2021 om 16:52

Cijfers Vlaanderen zondag: 302.009
* Gemiddeld aantal kijkers alle schermen = aantal kijkers van het volledige tv-programma op TV of Online, gewogen met hun kijkduur.

Parijs Nice: 492.988

Neem aan dat ze in Wallonie zelf deze koersen uitzend op Franse kanalen? Anders zou het ook om Belgie kunnen gaan.

EDIT: Parijs nice in Wallonie: 153.094, dat is nog een flink verschil met Vlaanderen. Tirreno zie ik niet staan.

Jens Voigt 15 maart 2021 om 21:01

Als je Gogl dit seizoen een beetje gevolgd hebt weet je dat hij elke wedstrijd op de afspraak was:
Ster van Besseges: mee in de winnende kopgroep en mooie top-10 in het klassement
Omloop: Mee in de kopgroep met o.a. Alaphilippe, Van Avermaet en Ballerini
KBK: Met voorste groep over de finish
Strade: misschien wel vierde man in koers, maar knap 6e geworden. Volgens mij een technisch probleem nog.

Hij heeft dus overal meegedaan voor de prijzen. Lijkt me standvastig zat. Op papier lijkt het minder omdat het een strijkijzer is, maar de man is loeisterk. Die gaat in Milaan San Remo zeker wat proberen.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair