Cort hoopt na sleutelbeenbreuk terug te keren in Giro: “Trilogie voltooien”

dinsdag 26 april 2022 om 08:26
Cort hoopt na sleutelbeenbreuk terug te keren in Giro: “Trilogie voltooien”

foto: Cor Vos

Magnus Cort is aan de betere hand. De Deen hoopt na zijn sleutelbeenbreuk de koers weer te hervatten in de Giro d’Italia. “Het ziet er goed uit voor de Giro. Het herstel verloopt voorspoedig en ik denk dat ik in goede conditie aan de start kan verschijnen”, zo laat hij weten.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar

De EF-rijder heeft afgelopen week in Barcelona een scan laten doen van zijn hand en sleutelbeen om zeker te zijn van zijn zaak. “Ik heb nog niet mijn volledige kracht terug, maar het is sterk genoeg om het koersen weer op te pakken.”

“De afgelopen weken ben ik veel aan het trainen in Andorra met Mikkel Bjerg, die ook aan het terugkeren is van een blessure. Als ik in de Giro start, zal ik nog niet meteen honderd procent zijn, maar in het verleden heb ik laten zien dat ik in een koers kan groeien.”

Cort kan in de Giro een trilogie voltooien: het winnen van een rit in alledrie de grote rondes. Na een etappezege in de Tour in 2018 en zes ritzeges in de Vuelta in 2016, 2020 en 2021 moet het in de Giro in 2022 raak zijn. “Het is te hopen dat de ploeg me selecteert.”

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Magnus Cort (@magnuscort)

Dit artikel delen:

5 Reacties

Wheely 26 april 2022 om 09:39

Mooi zo, leuke renner die helaas al een paar jaar niet in de klassiekers aan bod is gekomen terwijl hij daar best thuis zo horen. Giro rit moet hij kunnen pakken al komt hij wel Bini tegen natuurlijk.

KimJungPoels 26 april 2022 om 09:56

Cort heeft echt heel veel problemen met het risico nemen bij het positioneren. Dat is de voornaamste reden dat hij helemaal niet zo goed is in de meeste klassiekers in het voorjaar. Terwijl hij dat op basis van zijn andere kwaliteiten zeker zou moeten kunnen.

hjjanssen1973 26 april 2022 om 12:36

Ik zie hem dit wel gaan doen in de najaarsklassiekers.

Alfons Haavers 26 april 2022 om 12:50

Team waarover hier zelden is gesproken dit klassieke voorjaar, het ging vooral over de ontzettende droefnis bij QSA. Maar ze hebben er bij EF toch echt zeer weinig van gebakken.

Valgren, Bettiol, Keukeleire…. Ze hebben vast ook hun portie pech gekend zoals vele anderen, maar zijn nooit in het stuk voorgekomen. Bisseger heeft zich wel eens getoond, maar echt prijs heeft die ook niet gereden in de klassiekers.

Benieuwd of de Giro wat beterschap brengt.

Romāns Vainšteins 26 april 2022 om 12:51

Gast kan het op zijn Trentins aanpakken, mee met een grotere groep en afmaken die hap. Ploeggenootje in dienst mee dan erg gewenst.

Laatste nieuws

Materiaalzone