Coronavirus hield Niki Terpstra aan de kant

woensdag 15 september 2021 om 18:27
Coronavirus hield Niki Terpstra aan de kant

foto: Cor Vos

Niki Terpstra moest de afgelopen tweeënhalve week enkele koersen aan zich voorbij laten gaan omdat hij het coronavirus onder de leden had. Dat maakte de Nederlandse klassiekerspecialist van TotalEnergies bekend via zijn social media. Onder andere voor het EK wielrennen in Trentino moest Terpstra zich afmelden.

Terpstra reed zijn laatste koers in de Tour Poitou-Charentes, die van 24 tot aan 27 augustus werd verreden. De Franse etappekoers volgde voor de 37-jarige Nederlander op een serie eendaagses, met de achtereen Grote Prijs Jef Scherens, de Egmont Cycling Race, de Grote Prijs Marcel Kint en de Bretagne Classic-Ouest France. Eerder in augustus kwam hij ook nog in actie in de Arctic Race of Norway, waar hij in de slotetappe tweede werd.

Vorige week moest Terpstra zich ziek afmelden voor het EK wielrennen dat afgelopen weekend werd gehouden in Trentino. Ook moest hij de Ronde van Luxemburg missen. “Helaas heb ik een aantal koersen gemist omdat ik vorige week ziek was door het coronavirus. Nu zit ik weer op de fiets en hopelijk is de conditie snel weer goed, om aan die mooie najaarsklassiekers te beginnen”, schreef de Nederlander vandaag op social media.

Dit artikel delen:

27 Reacties

Sagan=hulk 15 september 2021 om 19:01

Gaat lekker die injecties. En toch mag je zonder vaccinatiepaspoort gewoonweg niet naar de kroeg. Het is complete waanzin en pure discriminatie, ik schaam me dat onze samenleving in zo een korte periode zo diep is gevallen.

AWestie 15 september 2021 om 19:07

Is wel zeker dat Niki een vaccinatie heeft gehad? Plus: als hij een prik had gehad vrijwaart hem dat niet van een weekje het onder de leden hebben.

Guushovd 15 september 2021 om 19:19

Hé, ga lekker naar een politiek forum, of beter nog ga een studie virologie, maatschappijleer, geschiedenis en of statistiek volgen.

Sagan=hulk 15 september 2021 om 19:29

@Guushovd
Gelukkig heb ik al die studies niet nodig om te begrijpen hoe krankjorum de wereld – én heel wat vrijzinnige mensen – is geworden.

Michiel 15 september 2021 om 19:37

Dan laat je je toch vaccineren, Hulk? Wat is dat toch met de waanzin van ongevaccineerden?! We hebben al lang genoeg last van jullie gehad

Guushovd 15 september 2021 om 19:37

Het genie Sagan=Hulk. Maar dan nog, ga met dit soort dingen naar een politiek forum, want hier gaat het over wielrennen.

xistnc 15 september 2021 om 19:41

Je hebt de vrijheid om je niet te vaccineren. Dat is een groot goed. De consequenties en beperkingen die daaruit voortvloeien zijn slechts beperkt. En als je over dat laatste anders denkt, dan heb je altijd nog de vrijheid om een andere afweging te maken.

De mogelijkheden die er gelukkig steeds meer zijn komen direct voort uit de toenemende groepsimmuniteit. Ik vind het nogal krom dat je je gediscrimineerd voelt als je daar niet volledig van mag profiteren, terwijl je niet bereid bent om bij te dragen aan die groepsimmuniteit en de daaruit voortkomende mogelijkheden. Maar nogmaals: die vrijheid heb je.

josi 15 september 2021 om 19:50

Waarom bij een bericht over Niki Terpstra erover klagen dat je de kroeg niet in mag? Mij ontgaat de relevantie.

iLLan 15 september 2021 om 20:07

Voor mij gewoon hetzelfde als wat Guushovd zegt.

On-topic: het blijft toch spannend hoor de conditie is na een covid-besmetting.

Reiger 15 september 2021 om 20:40

@Xistnc Geweldige reactie! Hulde.

Burn 15 september 2021 om 21:28

@ xistnc

Je vindt dit virus zo gevaarlijk dat gezonde mensen zich moeten laten testen of moeten injecteren om een koffie te kunnen drinken op een terras? En dat terwijl er nu veel meer mensen in het ziekenhuis liggen met corona dan vorige jaar deze tijd toen er nog helemaal geen vaccins waren.

Klinkt allemaal wel logisch inderdaad.

Gelukkig is Terpstra binnen een week tijd weer in staat om te trainen.

xistnc 15 september 2021 om 21:41

@burn
Verdiep je eens in het profiel van wie er momenteel met corona in de ziekenhuizen liggen, dan snap je misschien waarom je opmerking een drogredenering is.

Of het voor mij persoonlijk gevaarlijk is, speelt slechts een beperkte rol. Ik heb mijn prikken binnen dus accepteer ik weer ruimschoots meer eventuele risico’s dan daarvoor, in ruil voor heel veel vrijheid. Dat gun ik iedereen. Het offer is beperkt, het voordeel voor anderen en voor jezelf is groot.

Derierre de la course 15 september 2021 om 21:48

Mensen, het is niet zo dat Terpstra geïntubeerd op de IC lag he. Hoe kon niet koersen, misschien heeft hij wel gewoon getraind.
Er van uit gaande dat hij wel gewoon gevaccineerd is heeft hij dus waarschijnlijk last van lichte klachten die voor een topsporter nog wel betekenen dat je niet op wedstrijdniveau kan komen.
Heel de antivax- en coronapas discussie hier is nergens voor nodig.

Guushovd 15 september 2021 om 21:50

Beste Burn,

Ik heb jou nog niet eerder gezien hier, dus fijn dat je het over wielrennen hebt in mijn eerste kennismaking met jou op een site over wielrennen……

Maar om op je punt in te gaan. Zo werken virussen, als je ze niet bestrijdt worden er steeds meer mensen ziek. Als je ze wel bestrijdt mogelijk ook, maar relatief veel minder en minder ernstig. Maar dat hoeft ik je niet uit te leggen, je weet het namelijk beter dan de wetenschap en de medici. Kan je me vertellen waar je deze wijsheid vandaan haalt?

xistnc 15 september 2021 om 21:54

@guushovd
Mijn eerste kennismaking met jou was toen je een verwijzing naar McDonalds meende te moeten afkeuren, terwijl het nota bene om een locatie aanduiding ging.

Guushovd 15 september 2021 om 22:01

@xistnc

Haha, kan het me niet meer herinneren, maar dat moet een tijdje geleden zijn. Mooi dat je de Mc noemt, ik moet meteen denken aan het uitzicht dat ik afgelopen maand had bij de Mc in Munster met uitzicht op de Petit Ballon.

xistnc 15 september 2021 om 22:08

Mei 2017. Je kunt het vast terugvinden in een Giro-topic. :p

Het ging om de waaieretappe in de Giro die Dumoulin uiteindelijk won. Ik meen dat Jungels de etappe won en/of het roze pakte.

Guushovd 15 september 2021 om 22:17

Hahaha. Hmmm, er daagt me iets, waarschijnlijk iets te enthousiast anti fastfood. Duidelijk 'not a hill to die on'. Maar Dumoulin man, wat een giro was dat.

Burn 15 september 2021 om 22:54

@ xistnc

Vorig jaar was niemand gevaccineerd, maar nu liggen er meer mensen in het ziekenhuis, dat is een feit. Ik weet dat wordt gezegd dat het vooral ongevaccineerden zijn in Nederland, maar vorig jaar was iedereen ongevaccineerd en nu slechts een klein deel. Uit andere landen komen er ook andere geluiden, waarbij een 3e prik al nodig is, en de definitie ongevaccineerd is ook erg ruim; dat ben je tot 2 weken na de 2e vaccinatie. Feit blijft dat de vele miljoenen vaccinaties er niet voor zorgen dat het beter gaan tov vorig jaar dezelfde periode, en die vaccinatie die zo beperkt werkt wordt nu bijna verplicht om een koffie op een terras te drinken. Iedereen moet het zelf weten en ik zal er niet om zeuren, maar als dit tegenwoordig wordt gezien als iets dat logisch is….

@ Guushovd

Waar heb je het allemaal over? Kennismaken hier op het forum? Beter weten dan de wetenschap? Blijkbaar moet je er erg omheen draaien om een reactie te kunnen geven.

Michiel 15 september 2021 om 23:02

Burn. Vorig jaar hadden we de Delta variant nog niet in huis. Veel besmettelijker en je wordt er zieker van. Tel uit je winst.

Murcia 15 september 2021 om 23:26

@Michiel
Je hebt 100% procent gelijk maar je gaat mensen zoals Burn niet overtuigen. Zij willen maximale vrijheid voor henzelf maar nog geen 1% verantwoordelijkheid dragen tegenover de rest van ons. Als je je niet wilt laten vaccineren is dat voor mij ook prima maar dan laat je je testen om daarmee de mensen om je heen te beschermen. Wil je ook dat niet wordt het inderdaad moeilijk om mee te doen. Dat is dan jammer maar een regelrecht gevolg van je eigen onwil. Mensen die zichzelf vergelijken met de Joden in WO2 zoals de meeste tegenstanders van het beleid zijn voor mij trouwens sowieso al te ver heen.

Martino87 15 september 2021 om 19:32

Toch wel jammer dat de carrière van een van de beste Nederlandse renners zo afloopt.

de adelaar 15 september 2021 om 20:01

Schrijf m aub nog niet af…. Ik wil m zien knallen

Derierre de la course 15 september 2021 om 21:50

Ik hoop ook nog op minimaal 1 pechvrij jaar waarin hij in ieder geval iets van zijn oude niveau laat zien. Een veelwinnaar is het nooit geweest maar was wel altijd in staat finales te rijden. Gun hem dat enorm.

Aart van Woud 16 september 2021 om 07:51

Geen veelwinnaar inderdaad, maar wat hij wèl won…

Guushovd 15 september 2021 om 20:19

Ik hoop Niki nog één seizoen te zien schitteren.

Blackcanyon 15 september 2021 om 23:18

In wegkoersen dit jaar niet zo’n succes, maar hij schijnt wel eens wat mountainbiketochtjes te rijden onder de schuilnaam Anna. Dat gaat meer dan behoorlijk.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair