Contador wil Mas als kopman van toekomstige WorldTour-ploeg

dinsdag 5 februari 2019 om 12:14

Alberto Contador zou graag Enric Mas hebben als kopman van zijn toekomstig WorldTour-team. “Soms maak ik grapjes met Mas dat we graag verbonden willen blijven en een World Tour-ploeg willen opzetten met hem als kopman”, vertelt de Spaanse oud-wielrenner in een interview met AS. “Onze dromen kunnen worden omgezet in realiteit, maar het is geen obsessie.”

Mas, de nummer twee van de Vuelta van 2018, wordt genoemd als natuurlijke opvolger van Contador. Daar is ook El Pistolero zelf het mee eens. “Omdat ik weet dat de druk hem motiveert, dat hij zijn kwaliteit al heeft bewezen met een podium in de Vuelta en nog verder groeit.”

De voormalige klimmer is momenteel vooral druk met zijn stichting. “We willen het wielrennen vanaf de basis promoten, een steentje bijdragen. Toen we begonnen was het Spaanse wielrennen op een dieptepunt. Veel ploegen en wedstrijden werden geraakt door de crisis. Nu lijken we de weg naar boven te hebben ingeslagen”, meldt Contador trots. “Valverde verlengt zijn carrière en zijn successen, en achter hem komen Mas, Marc Soler en Iván Cortina.”

Doorstoten naar het hoogste niveau
Contador heeft altijd het idee gehad om met zijn continentale ploeg Kometa door te groeien naar het hoogste niveau. “We zijn er klaar voor”, zegt de oud-winnaar van de Tour de France. “We hebben alles op orde om de WorldTour in 2020 te betreden. We hoeven alleen maar een sponsor te krijgen met meer economische middelen.” De Spanjaard wil niet dat het ten koste gaat van de kinderen die hij met zijn stichting ook steunt.

Dit artikel delen:

9 Reacties

ikbenprocycling 5 februari 2019 om 12:28

Mas (whats in a name?), de enige man in het peloton met een groter gebit dan Alberto. Maar of hij minstens zo goed klimt ?

kielabokki 5 februari 2019 om 12:37

Allemaal veel te voorbarig. Een renner als Contador, die komt voorlopig echt niet meer. Mas zal zijn stokje overnemen voor Spanje, maar de 2 vergelijken. Neen.

Samlambeej 5 februari 2019 om 12:44

Het is wat om daarnaar op te leven. Hij toont wel glimpen van gelijke klasse van zijn leermeester. Het zal wel iets langer duren voor hij 2 grote rondes binnenhaalt denk ik.

AlfredoBinda 5 februari 2019 om 12:45

“We zijn er klaar voor” … en dan de volgende zin:
“We hoeven alleen maar een sponsor te krijgen met meer economische middelen.”

Dus eigenlijk ben je er nog helemaal niet klaar voor Alberto.

Blaudzun 5 februari 2019 om 12:52

Het schijnt dat Tinkoff zijn geldschieter is.

vincenzo 5 februari 2019 om 13:15

Hoezo Iván Cortina?

Romāns Vainšteins 5 februari 2019 om 13:19

Hier kan je alleen maar voor zijn.

Tinkoff terug, oude Contador in de wagen, nieuwe Contador op de fiets. Helemaal top. Agressieve overname CCC wellicht een idee ?

ChefSpijker 5 februari 2019 om 15:51

CCC heeft zelf een langetermijndoelstelling en wil volgend jaar Kwiat en/of Majka als Poolse kopman(nen) aan de selectie toevoegen. Die gaan niet zomaar een stappie opzij doen lijkt me. Maar ’t is inderdaad wel de vraag hoe ze dan in de WT gaan komen aangezien die volledig bezet lijkt. Wellicht dat er weer ergens een sponsor afhaakt…

Jean Dumas 6 februari 2019 om 12:06

Misschien het oude plan van Fernando Alonso, met Contador en Bettini aan de leiding. De tijd is wel weer rijp voor een tweede Spaanse WT-ploeg.

Headlines

Materiaalzone

Populair