Contador opteert voor lichter programma
dinsdag 16 maart 2010 om 18:37

Contador opteert voor lichter programma

Alberto Contador heeft na zijn zege in Parijs-Nice besloten twee wijzigingen door te voeren in zijn programma. Dat laat hij zelf weten op zijn website. Terwijl de Spanjaard oorspronkelijk de Volta a Catalunya (22-28 maart) en de Vuelta a Pais Vasco (5-10 april) zou rijden, opteert hij nu voor een lichter schema met het Critérium International (27-28 maart) en de Vuelta a Castilla y Leon (14-18 april). Bovendien zal hij de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik betwisten.

“Aangezien ik al twee eindzeges op zak heb en mijn voorbereiding op de Tour uitstekend verloopt, hebben we gekozen voor een minder belastend wedstrijdprogramma dan voorzien, zowel voor mezelf als voor de ploeg”, laat ‘El Pistolero’ weten in een persbericht. “Ik laat Catalonië en het Baskenland links liggen zodat ik me niet zou opbranden.”

In het Critérium International zal Contador in principe voor het eerst dit seizoen oog in oog staan met Lance Armstrong, maar zelf rept hij daar geen woord over. “Het Critérium past perfect bij mijn mogelijkheden en is bovendien een prestigieuze wedstrijd. Castillië en Leon kan ik door de wijzigingen aan de kalender rijden als voorbereiding op de Waalse klassiekers, waar ik graag wat ervaring wil opdoen”, klinkt het.

Lees ook:
Contador via rittenkoersen naar de Tour

RIDE Magazine