‘Contador heel dicht bij overstap naar Riis’
woensdag 21 juli 2010 om 17:23

‘Contador heel dicht bij overstap naar Riis’

Als we Ekstra Bladet mogen geloven, staat Alberto Contador zeer dicht bij een overstap naar de ploeg van Bjarne Riis. Specialized, dat nu bij Astana een persoonlijk sponsorcontract heeft voor de tweevoudige Tourwinnaar, zou dan mee overstappen als geldschieter van SunGard, de nieuwe ploeg van de Deense manager.

Riis deed eerder deze week de geruchten nog af als nonsens en stelde dat hij Contador nooit zou kunnen betalen, maar met de eventuele steun van de Amerikaanse fietsenconstructeur zou het financiële plaatje slechts een formaliteit zijn. Ook enkele knechten van Contador zouden betrokken worden in de deal.

Een mogelijke overstap van Specialized, van Astana naar SunGard, zou dan een mogelijke verklaring zijn voor het feit dat Riis zijn tweede hoofdsponsor voor volgend jaar angstvallig geheim houdt. Een andere indicatie is dat de domeinnaam teamspecialized.dk op vijf juli is gekocht, volgens dk-hostmaster.

Bij SunGard zou Contador dan de vervanger worden van Andy Schleck, die samen met zijn broer Fränk en ploegleider Kim Andersen de ploeg van Riis verlaat om zelf een nieuw, Luxemburgs topteam op poten te zetten.

Lees ook:
‘Contador naar Riis, Schlecks beginnen nieuwe ploeg’
Andersen verlaat Riis en bouwt aan ploeg rond Schlecks
Riis bevestigt deal met SunGard

RIDE Magazine