Contador: “Ben niet dé topfavoriet”

zaterdag 30 januari 2010 om 18:35

Vandaag heeft Astana zijn ploeg officieel voorgesteld aan de pers, weet Sporza. Het team zal 27 renners tellen, onder wie 13 Kazakken, zeven Spanjaarden, drie Italianen, twee Australiërs, één Oekraïner en één Sloveen. Het hoofddoel van de Kazachse ProTour-ploeg is, net als vorig jaar, Alberto Contador naar een nieuwe Tourzege te loodsen.

Tijdens een interview op de voorstelling toonde Contador zich opvallend bescheiden. “Ik ben niet dé topfavoriet voor Parijs. Er zijn acht tot tien renners die in staat zijn om de Tour te winnen, en ik ben daarbij.” Na het vertrek van Armstrong is de situatie nu wel helemaal anders. “Hij blijft een rivaal, maar nu zal ik inderdaad toch meer ontspannen starten”, aldus de 27-jarige Spanjaard.

Een ander speerpunt binnen de ploeg is Alexandre Vinokourov. Hij begint voor het eerst sinds 2006 aan een volledig seizoen. “Ik ben trots om weer tot dit team te behoren. Ons hoofddoel is de Tour winnen en tonen dat we met Contador het beste team van de wereld vormen. Met zijn talent en mijn ervaring moet dat lukken”, laat de 36-jarige Kazak weten.

Met Oscar Pereiro Sio heeft de ploeg zelfs een tweede ex-Tourwinnaar in binnen de rangen. Maar de Spanjaard beseft dat hij zich in dienst zal moeten stellen voor de ploeg. “Dit team bestaat uit Alberto en de rest. Als Alberto meedoet, dan moeten alle renners voor hem werken. Hij is de beste renner ter wereld, en voor de rest van het team is dat een motivatie”, zegt de laureaat van 2006.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone