Patrick Lefevere: “Om over na te denken: een trui met gokreclame in het buitenland, een trui zonder in België”

zaterdag 14 mei 2022 om 10:49
Patrick Lefevere: “Om over na te denken: een trui met gokreclame in het buitenland, een trui zonder in België”

foto: Cor Vos

Patrick Lefevere heeft in zijn wekelijkse column in Het Nieuwsblad gereageerd op het verbod op gokreclame in België. “Napoleon Games vertegenwoordigt een kleine twintig procent van mijn budget, het is geen kleinigheid als daar een streep zou door gaan”, aldus de manager van Quick-Step-Alpha Vinyl.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier! Bestel nu jouw exemplaar

“Het zijn mooie cadeaus die we als sportsector krijgen van de politiek: na de aanpassing van de socialezekerheidsbijdrage gaan ze nu ook onze sponsors afnemen. Alsof de budgetten na twee Covid-jaren nog niet genoeg onder druk staan”, schreef een duidelijke Lefevere.

Napoleon Games, een gokbedrijf, is een van de belangrijke sponsoren van Quick-Step-Alpha Vinyl. “Ze vertegenwoordigen een kleine twintig procent van mijn budget. We hebben een ­lopend contract met hen tot en met 2024. Het is geen kleinigheid als daar een streep zou door gaan.”

Slimme oplossing?
“In Nederland is de wetgeving rond gokreclame net liberaler geworden, in België wordt ze verboden. Daar moeten ze dus nadenken over een verschillende branding in Nederland en in België”, aldus de manager. Lefevere heeft wel al aan een mogelijke oplossing gedacht. “Het is een piste die we bij ons niet uitsluiten: één Quick Step-trui voor de wedstrijden in België, één met gokreclame voor het buitenland.”

“Uiteindelijk rijden wij amper één op vijf wedstrijden in eigen land. Als Napoleon Games daarvoor openstaat, is dat bespreekbaar. Uiteraard gaan we de wet respecteren”, besloot Lefevere.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Murcia 14 mei 2022 om 10:59

Patrick heeft de BV van de ploeg bij mijn weten nog altijd in Luxemburg zitten dus de band met België is op zijn zachtst gezegd nogal dun en hij draagt zelf een oplossing aan dus het probleem is voor hem minder groot dan het lijkt. Juist de liberale oplossing in Nederland leidt weer tot torenhoge kosten voor de samenleving om met schuldregelingen de onvermijdelijke schade te repareren. De overheid staat het vrij om met toestemming van het parlement te kiezen voor een strenge regulering of niet maar dan moet men ook niet piepen over de consequenties.

Deel Koeper 14 mei 2022 om 11:30

Tja, kan wel zijn dat het in andere landen toegelaten blijft, maar de wurggreep van die industrie op de sportwereld lijkt in België ook wel groter dan elders. 4 van de 5 grootste wielerploegen, 16 van de 18 voetbalploegen op het hoogste niveau,…. Weg ermee.

Uiteraard zijn er wel meer twijfelachtige sponsors, maar het is een begin. Na de RSZ-bijdrages een stap in de goede richting. Het volgende wat ze mogen aanpakken, zijn de makelaars.

Vierkante Wielen 14 mei 2022 om 13:04

20% van het budget en ik heb de naam van de sponsor nog nooit ergens gezien, of het is me niet opgevallen.

Al Phila 14 mei 2022 om 17:05

Unibet werd destijds geweigerd bij de TdF, terwijl FdJ gewoon werd toegelaten. Ook wedstrijden van Real Madrid (?) met B-win werden gewoon in Frankrijk uitgezonden. Regels zijn regels, maar sommige regels gelden alleen voor anderen.

Ik ben het zelden met Pat eens, maar hier moet gewoon overkoepelende regulering komen. Net als geen reclame voor tabak, alcohol of medicatie.

Daarnaast ben ik voor een verbod (alle sporten) op reclame voor gokken (in welke vorm dan ook). Temeer omdat er binnen de sport voldoende mogelijkheden bestaan om de resultaten te beïnvloeden, maar meer om verslaving(en) te voorkomen.

Jean Dumas 14 mei 2022 om 17:40

Ik dacht bij Napoleon aan die zuurtjes, maar goed.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair