Colle del Giovo vervangt Turchino in parcours Milaan-San Remo

donderdag 18 februari 2021 om 15:00
Colle del Giovo vervangt Turchino in parcours Milaan-San Remo

foto: Cor Vos

De renners koersen in de eerstvolgende editie van Milaan-Sam Remo niet over de Turchino, maar over de Colle del Giovo. De Turchino is tijdens de lenteklassieker onbegaanbaar vanwege een aardverschuiving in aanloop naar de klim.

De aardverschuiving gebeurde bij Gnocchetto, op de route van Ovada naar de top van de Turchino. Daarom onderzocht de organisatie al alternatieve routes voor de klassieker, die voor zaterdag 20 maart op de agenda staat. De organisatie heeft na wat wikken en wegen besloten om de Colle del Giovo in het parcours op te nemen.

De niet al te lastige Colle del Giovo doemt op na bijna 170 kilometer koers en brengt de renners naar een hoogte van 516 meter. Op de top is het nog bijna 130 kilometer tot de finish in San Remo. De finale van de klassieker blijft overigens ongewijzigd met in de laatste zestig kilometer de Capo Mele, Capo Cerva, Capo Berta, Cipressa en de Poggio.

Eerder werden al de wildcards verdeeld voor de eerstvolgende editie van La Primavera. De twee beste ProTeams van 2020, Alpecin-Fenix en Arkéa Samsic, waren al verzekerd van een uitnodiging. Daarnaast staan ook Androni Giocattoli-Sidermec, Bardiani CSF Faizanè, Novo Nordisk en Total Direct Energie aan het vertrek. Vorig jaar ging de zege naar Wout van Aert.

Dit artikel delen:

7 Reacties

SolitaryShell 18 februari 2021 om 15:33

Een stuk kuststrook wordt geskipt dus om meer westelijk die andere klim te pakken. Voor de rest maakt dit niks uit.

hartstikkebedankt 18 februari 2021 om 16:09

zzzzzzzzz wordt weer een lange dag voor de jongens van Novo Nordisk

ik schakel het laatste uur in, overigens vind ik MSR vanaf dan meestal wel een leuke koers

Limal 18 februari 2021 om 16:49

Hilaire zal ook wel een held in de aanval sturen!

Michelangelo 18 februari 2021 om 16:42

Of je door de kat of de hond wordt gebeten. Gaat, afgezien van wat mooie kustbeelden, weinig verschil maken lijkt me. Turchino is eigenlijk nooit beslissend of bepalend, en dat gaat deze klim ook niet zijn lijkt me.

Ofwel wat harstikkebedankt al zegt: inschakelen vanaf dat de capi in beeld komen (of iets eerder voor de heerlijke helicopterbeelden van de Ligurische kust).

Derierre de la course 18 februari 2021 om 17:16

Eens met de reacties hierboven. De lange aanloop hoort er bij maar maakt de koers niet de moeite waard om voor het laatste uur al in te schakelen (tenzij het sneeuwt).

Wellicht deze zendtijd inruilen voor extra uurtjes SB? Ik denk dat zelfs @AriedenBlanken daar wel voor te porren is.

Bikeage 18 februari 2021 om 18:00

SB is altijd armoe troef. Je mag geluk hebben dat je nog net 3 settores te zien krijgt op TV. Dat is nou juist een koers, mede door de kortere afstand en mooie omgeving, die wat mij betreft van start tot finish op TV mag.

Romāns Vainšteins 19 februari 2021 om 08:27

Idioot dat dat nog niet gebeurt inderdaad, van de zendtijd gaat er ook standaard een stuk naar wauwelende lui in een studioaltijd. Het enige waar je voor bidden kan is harde tegenwind en een late finish.

Headlines

Materiaalzone

Populair