Colbrelli reageert voor het eerst na hartstilstand: “Ik herinner me niets meer”
foto: Cor Vos
dinsdag 22 maart 2022 om 11:25

Colbrelli reageert voor het eerst na hartstilstand: “Ik herinner me niets meer”

Sonny Colbrelli heeft vanuit het Universitair Ziekenhuis van Girona voor het eerst gereageerd sinds zijn hartstilstand na de openingsetappe van de Ronde van Catalonië. De Italiaanse sprinter kan zich niets meer herinneren van het incident, zo laat hij weten aan de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport.

De Italiaan zakte direct na afloop van de openingsetappe in elkaar. De renner van Bahrain Victorious werd getroffen door een hartstilstand. Hulpverleners zijn toen in actie geschoten en wisten Colbrelli, met behulp van een hartmassage en een defibrillator, weer bij bewustzijn te krijgen. “Ik weet alleen nog dat ik de finish had bereikt, een flesje water had aangenomen en toen ben ingestort”, aldus Colbrelli.

“Ik denk al aan mijn terugkeer in het peloton”
“Er volgde daarna een leegte en toen ben ik ontwaakt in het ziekenhuis. Ik herinner me niets meer. Ik rust nu uit in het ziekenhuis en word hier nog in de gaten gehouden. Het was beangstigend.” Colbrelli denkt echter alweer vooruit. “Ik denk al aan mijn terugkeer in het wielerpeloton.”

De eerste onderzoeken in het ziekenhuis hebben geen tekenen van onrust of aangetaste functies aan het licht gebracht, gaf zijn ploeg Bahrain Victorious eerder vandaag aan in een persbericht. “In het ziekenhuis voelde Sonny zich oké. Hij staat in contact met zijn familie en vrienden.” De ploeg van Colbrelli komt later met meer updates.

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
22 maart 2022 11:35
Tja behalve dat het goed is om vooruit te kijken, weet ik niet of dat verstandig is na een hartstilstand weer te gaan koersen. Verder ben ik geen dokter dus voor het zelfde geld is het geen probleem
    22 maart 2022 11:48
    Het enige eerlijke antwoord zal zijn: daar komt hij wel achter. Dat maakt het inderdaad zo lastig, misschien gaat het goed misschien niet. De consequenties zijn wel zwaar.
22 maart 2022 11:52
Als ze verder niks vinden zou ik er als Cobrelli zijnde alleen maar banger van worden.
22 maart 2022 12:08
Typisch een wielrenner he. Snel opstaan en doorfietsen! Ik vrees dat het einde sportcarriere wordt. Defibrillator erin voor de zekerheid (Eriksen, Blind), maar dan (zeker in Italie) geen profwielrennen meer. Is op de kritieke momenten toch wat gevaarlijker dan op het voetbalveld, lijkt me. Bovendien zal het in Italie sowieso wel niet mogen, net als bij Eriksen.
22 maart 2022 12:12
Er is echt wel ergens iets te vinden. Alleen dat openbaart zich niet altijd direct.
Wat ze nu vooral zeggen is dat het er niet op lijkt dat hij verdere schade heeft opgelopen. Alsin hersenschade door zuurstofgebrek, een embolie door een bloedprop en dergelijke. Zullen nog wel meerdere onderzoeken volgen om te bepalen of er ritmestoornissen op te wekken zijn. Maar dat kan niemand weten na een nachtje ziekenhuis.
    22 maart 2022 13:22
    Plus 1, helemaal mee eens. Fijn dat het goed gaat met Colbrelli en dat ie weer wil fietsen, hopelijk kan dat snel!
22 maart 2022 19:22
Dat ze niets vinden lijkt mij erg beangstigend. Vooral als topsporter die nogal wat vraagt van de hartspier. Ergens moet er toch een link in de kabel zitten, want je krijgt niet zomaar even een hartstilstand. Zou het te maken kunnen hebben met de bronchitis? Dat was toch de reden dat hij Milaan San Remo aan zich voorbij liet gaan?
22 maart 2022 19:39
Ventrikelfibrilleren. Hartritmestoornis in de hartkamer(s).

Reacties zijn gesloten.