Colbrelli: “Ik ging van ver, heel ver aan om te kunnen anticiperen”

Door Nick Doup, maandag 11 juni 2018 om 19:30

foto: Sirotti

Sonny Colbrelli kijkt met trots terug op een ‘fantastische dag’ in de Ronde van Zwitserland. De Italiaanse sprinter van Bahrain Merida won de derde etappe na een felle strijd met Fernando Gaviria en Peter Sagan. “Dit is een heel belangrijke zege voor mij en voor de ploeg”, zegt hij op de ploegsite.


Op ruim 250 meter van de finish begon Colbrelli de sprint van kop af aan. “Ik ging van heel ver aan in de sprint”, beschrijft hij. “Van ver, heel ver om te kunnen anticiperen op sterke sprinters zoals Gaviria en Sagan. Zo deed ik het ook vorig jaar in Parijs-Nice. Gisteren had ik een slechte dag. Ik wilde terug slaan en dat lukte ook dankzij de hulp van mijn ploegmaats. Ik ben heel blij.”

Het is voor Colbrelli zijn tweede individuele zege van het seizoen. Hij begon in februari in de Dubai Tour met ritwinst in de vierde etappe. Daarna reed de sterke sprinter veel ereplaatsen bij elkaar, maar tot een zege moest hij wachten tot vandaag.

9 Reacties

Zinie 11 juni 2018 om 19:52

Ik vind hem een prachtige coureur, dus het is hem gegund. Rijdt hij overigens de tour? Ik ben namelijk wel benieuwd wat hij daar kan.

Ab Normaal 11 juni 2018 om 19:56

Ja, die rijdt hij.
Ik vind Colbrelli vaak tegenvallen.
Als je ‘m echt verwacht is het niets en dan zo heel af en toe presteert hij ineens een keer erg goed.
En dat was het dan weer eventjes.

pirazzi 11 juni 2018 om 20:25

Geen woord over Vichot, de commentatoren van Eurosport hadden het mis dus toen ze zeiden dat Colbrelli bang was dat Vichot ging winnen.

Diego99 11 juni 2018 om 22:15

Colbrelli zal in de Tour waarschijnlijk ook niet zoveel steun krijgen als dat hij vandaag kreeg door de aanwezigheid van Nibali

TrEb 12 juni 2018 om 08:43

Heb zelf de etappe niet gezien, maar zoals afgelopen Tour zocht hij ook vaak in zn eentje het juiste wiel. Met een 5e plaats in het punten klassement. Veel steun heeft hij volgens mij niet nodig.

vluggejapie 12 juni 2018 om 10:40

Smerige sprint, met dat uitwijken naar rechts toen Sagan langszij dreigde te komen.

chasse patat 12 juni 2018 om 11:52

Het op tijd aangaan van de sprint (en dan vooral het niet te laat aangaan) blijkt de laatste vaker succesvol dan het wachten……. Durf wordt beloond en angst afgestraft.

peewee1972 12 juni 2018 om 12:46

in het echte sprintersgeweld zal hij toch wel te kort komen, zeker in de tour verwacht ik

Wilkers 13 juni 2018 om 12:23

Als je gewoon de vlakke sprintetappes erbij pakt wel. Gaviria, Ewan, Groenewegen, Greipel, Kittel en Cavendish zijn sneller (alhoewel de vraag hoe het met de vorm bij Kittel en Cavendish zit). Demaré, Kristoff, Degenkolb en Bouhanni kan die wel hebben dus dan kom je uit op plek 6-8. Hij zou beter meekunnen in de aanval op lastigere parcoursen, samen met Boasson Hagen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.