Colbrelli en Mohoric verlengen bij Bahrain Victorious

dinsdag 12 oktober 2021 om 12:30
Colbrelli en Mohoric verlengen bij Bahrain Victorious

Sonny Colbrelli - foto: Cor Vos

Bahrain Victorious is erin geslaagd om de contracten van sterkhouders Sonny Colbrelli en Matej Mohorič te verlengen. De ploeg uit het Midden-Oosten heeft het in een persbericht over ‘meerjarige deals’.

Colbrelli tekent bij na het beste seizoen uit zijn carrière. De 31-jarige Italiaanse sprinter werd in september Europees kampioen in eigen land en boekte eerder deze maand zijn eerste monumentale zege in Parijs-Roubaix, door na een heroïsche regeneditie af te rekenen met Florian Vermeersch en Mathieu van der Poel. Colbrelli won verder de Benelux Tour, de Memorial Marco Pantani, een etappe in de Ronde van Romandië en het Critérium du Dauphiné en hij kroonde zich tot Italiaans (weg)kampioen.

“Ik ben blij dat ik langer bij deze ploeg kan blijven, aangezien het voelt als een tweede familie. Ik ben er al bij vanaf het begin, toen de ploeg zijn debuut maakte in de WorldTour. Ik ben met de ploeg meegegroeid en daar ben ik heel erg dankbaar voor”, laat Colbrelli weten in een persbericht.

Mohorič was een opvallende figuur in de voorbije Tour – foto: Cor Vos

Ook Mohorič kende een uitermate succesvol seizoen. Het begon allemaal in de Tour de France. De Sloveense hardrijder was in de Franse ronde goed voor etappezeges in Le Creusot en Libourne, telkens na een lange solo. Ook werd hij dit jaar Sloveens wegkampioen, won hij de slotetappe in de Benelux Tour en werd hij tweede in de Clásica San Sebastián, de Ronde van Polen en het eindklassement van de Benelux Tour.

Mohorič, die sinds 2018 uitkomt voor Bahrain Victorious, is een blij man na het zetten van de handtekeningen. “Ik heb altijd vertrouwen gehad in het project en ik denk dat we dit jaar eindelijk hebben aangetoond dat we een van de beste ploegen zijn. Het is nooit in me opgekomen om van ploeg te veranderen. Ik ben ontzettend blij en ik voel me hier enorm op mijn plek. Ik hoop dat we in de toekomst ook succesvol blijven.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

de adelaar 12 oktober 2021 om 12:45

Niet bepaald verrassend

0
Murcia 12 oktober 2021 om 13:58

In de categorie gras is groen en water is nat. Beiden hadden een geweldig jaar en zijn onmisbare elementen in de ploeg. Ben vooral blij dat ze Mohoric hebben kunnen behouden omdat die kwaliteit koppelt aan een enorme aanvalslust. Altijd vermaak met deze man.

0
Dikke Vrouw 12 oktober 2021 om 14:06

Zo moho toch niet naar uae

0
odiel 12 oktober 2021 om 15:08

Tja, de begeleiding is nu eenmaal beter bij de Bahreini. Als je kijkt naar het aantal overwinningen, dan zitten die absoluut in stijgende lijn. 16 in 2019, 9 in 2020 en nu vlotjes naar de 30.

Allemaal door rekening te houden met wat ze eten… knap, hoor, goed werk van de diëtist! Alleen het seizoen van Padun viel een beetje tegen, op die 2 dagen in PN na. Hij zal toch een beetje beter op zijn voeding moeten letten volgend jaar.

0
Scott Sunderland 12 oktober 2021 om 15:30

Eigenlijk was het de comeback van Padun, maar na die twee bergetappes ging hij redelijk terug in de anonimiteit. Landa heeft ook weinig kunnen tonen maar die is wel ongenadig hard gevallen in de Giro, waardoor hij ook in de Vuelta niet goed was. Poels heeft wel wat laten zien,maar kennelijk niet voldoende om te mogen blijven.

0
odiel 12 oktober 2021 om 15:48

Redelijk terug naar de anonimiteit, dat is inderdaad het minste wat je kan zeggen. Ik denk dat die 2 dagen en de terugval erna er toch voor hebben gezorgd dat het team nauwlettender in de gaten wordt gehouden, door de bevoegde instanties.

Ook de wonderbaarlijke verbetering van Colbrelli doet de wenkbrauwen fronsen. Die is tenslotte toch al 31, en zijn grootste overwinning vóór dit seizoen moet de Brabantse Pijl zijn. Mohoric idem: zeker geen slechte renner, verre van, maar dit jaar alle remmen los. Om nog maar te zwijgen van Caruso…

Enfin, voordeel van de twijfel dan maar.

0
Scott Sunderland 12 oktober 2021 om 14:57

Colbrelli leek een aantal maanden geleden te vertrekken bij Bahrein en er werd zelfs geschreven dat hij naar Astana zou gaan. Maar zijn prestaties zijn als zodanig dat ze hem waarschijnlijk met veel oliedollars alsnog hebben kunnen “overhalen” om te blijven. Bovendien zit hij goed bij deze ploeg.

0
ThorHushovd 12 oktober 2021 om 15:33

Let wel dat Colbrelli vorig jaar echt niet blij was met de ploeg, wegens weinig voor eigen kansen mogen rijden en te veel in dienst van renners (mn Landa) die het vervolgens ook niet waarmaakten. Dus de verlenging zit 'm puur in dit fantastische jaar voor hem (vanuit beide kanten geredeneerd waarschijnlijk).

0
Innsbruck 12 oktober 2021 om 21:58

Leuk duo, voelen elkaar goed aan denk ik. Enfin, dat gaat natuurlijk makkelijk als de benen goed zijn.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone