Cofidis telt 23 renners in 2010

vrijdag 4 december 2009 om 15:37

Cofidis heeft zijn ploeg voor volgend jaar in principe helemaal klaar. De Franse ploeg moet volgend jaar genoegen nemen met een ProContinentale status, maar heeft zijn sterkhouders toch kunnen behouden. Wel zag ze enkele oudere renners vertrekken en mocht ze in de plaats wat aanstormend talent verwelkom.

Op de Est Kalle Kriit na wist Cofidis alleen maar talentvolle Fransen en Belgen te strikken. De Belgen Romain Zingle en Kevyn Ista zullen moeten proberen de vrij hoge verwachtingen in te lossen. Maar ook van Tony Gallopin mag zeker een en ander verwacht worden.

Bij de vertrekkers vinden we naast Bingen Fernandez, die stopt met wielrennen, en Alexandre Usov, voor wie geen plaats meer was bij de ploeg, alleen maar Fransen terug. De bekendste onder hen is Florent Brard, de opvallendste Hervé Duclos-Lassalle, die voor het eerst op zoek moet naar een andere werkgever.

Cofidis 2010
Blijven
Stéphane Augé (Fra)
Guillaume Blot (Fra)
Mickaël Buffaz (Fra)
Jean-Audes Demaret (Fra)
Samuel Dumoulin (Fra)
Leonardo Duque (Col)
Julien El Fares (Fra)
Christophe Kern (Fra)
Sébastien Minard (Fra)
Amaël Moinard (Fra)
David Moncoutié (Fra)
Damien Monier (Fra)
Rémi Pauriol (Fra)
Nico Sijmens (Bel)
Rein Taaramäe (Est)
Tristan Valentin (Fra)

Nieuw
Rémy Cusin (Fra) < Agritubel Julien Fouchard (Fra) < stagiair sinds 01/08 Tony Gallopin (Fra) < Auber 93 Kevyn Ista (Bel) < Agritubel Jens Keukeleire (Bel) < Elite-2 Kalle Kriit (Est) < Elite-2 Romain Zingle (Bel) < Willems Verandas Vertrekken
Alexandre Blain (Fra)
Florent Brard (Fra)
Hervé Duclos-Lasasslle (Fra)
Bingen Fernandez (Spa)
Maryan Hary (Fra)
Sébastien Portal (Fra)
Alexandre Usov (WRu)
Romain Villa (Fra)

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair