Cofidis in La Tropicale Amissa Bongo, Mauro Santambrogio wederom geschorst

zaterdag 16 november 2019 om 18:55
Cofidis in La Tropicale Amissa Bongo, Mauro Santambrogio wederom geschorst

foto: Cor Vos (archief)

Wielerflits Kort

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over La Tropicale Amissa Bongo en over een nieuwe schorsing voor Mauro Santambrogio. 

Cofidis start in La Tropicale Amissa Bongo

Cofidis trapt het aankomende seizoen af in La Tropicale Amissa Bongo. Het kersverse WorldTour-team is het enige team uit de WorldTour dat aan de start staat van de wedstrijd in Gabon, die van 20 tot en met 26 januari wordt verreden.

Aanwinst Elia Viviani zal niet starten in Gabon. De Italiaan staat een dag later aan de start van de Tour Down Under. Met Natnael Berhane herbergt Cofidis een oud-winnaar van de 2.1-rittenkoers binnen de gelederen. De Eritreeër won La Tropicale Amissa Bongo in 2014.

Niccolo Bonifazio was vorig jaar de beste in Gabon. Na zeven etappes bleef de Italiaan Lorrenzo Manzin en André Greipel voor in het eindklassement.


Mauro Santambrogio geschorst door Italiaanse wielerbond

Mauro Santambrogio is voor drie maanden geschorst door de Italiaanse wielerbond. De Italiaanse oud-prof, die in het verleden geschorst is geweest voor positieve testen op EPO en testosteron, reed in Italië een fixed-gearwedstrijd zonder zijn eerdere dopingschendingen aangegeven te hebben. Dat is in Italië verboden, waardoor de 35-jarige coureur nu wederom geschorst is.

Santambrogio reed in het verleden onder meer voor Lampre, BMC Racing Team, Vini Fantini en Amore&Vita-Selle Italia. In dienst van Vini Fantini behaalde de Italiaan zijn beste resultaten. In 2013 zegevierde Santambrogio in de veertiende etappe van de Giro d’Italia, waarna hij als negende eindigde in het eindklassement. Enkele weken later werd hij positief getest op EPO.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Dolfy 17 november 2019 om 09:22

En vandaag wint Davidenok de eerste etappe van de Ronde van Fuzhou (2.1). Fedosseyev tweede, samen weggereden en beide al eens betrapt op doping..

Headlines

Materiaalzone

Populair