Cofidis komt in 2022 met een eigen vrouwenploeg

vrijdag 8 januari 2021 om 12:38
Cofidis komt in 2022 met een eigen vrouwenploeg

Ter Illustratie - foto: Cor Vos

Cofidis komt volgend jaar met een eigen damesploeg, zo heeft de formatie vandaag laten weten tijdens een presentatie. “Er ontbreekt nog iets bij ons”, legt Cofidis-voorzitter Thierry Vittu uit.

Andere Franse formaties zoals Groupama-FDJ en Arkéa-Samsic hebben al een vrouwenploeg, maar Cofidis besloot lang niet te investeren in het dameswielrennen. Vittu acht nu de tijd rijp om een eigen damesploeg op te richten. “Het bedrijf Cofidis bestaat uit ruim vijfduizend mensen, waarvan de meerderheid vrouw is.”

“Er ontbreekt dus nog iets bij ons. Het kost tijd om een ploeg op te bouwen, maar in 2022 zullen we een vrouwenploeg hebben”, aldus Vittu, die het verder ook nog heeft over de korte(re) termijn. De grote baas mikt dit jaar op heel wat overwinningen met de huidige WorldTour-ploeg.

“Het doel is rond de vijftiende plek op de UCI-ranking te finishen. We hebben daarvoor zo’n 5.000 punten nodig. Verder hopen we dit jaar een etappe in de Tour de France te winnen.” De ploeg rekent dit jaar onder meer op Elia Viviani, Guillaume Martin, Jesús Herrada en Christophe Laporte.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Dumoullema 8 januari 2021 om 14:13

Leuk nieuws. Steeds meer vrouwenteams is prachtig en maakt de sport sterker en breder.

Arie den Blanken 8 januari 2021 om 14:46

Of het er wat toe doet dat het personeelsbestand voor meer dan de helft vrouw is. Die zal het waarschijnlijk een zorg zijn of er al dan niet een vrouwenploeg komt. Als die in hun job bij gelijkwaardig resultaat en werk maar gelijk gesalarieerd worden als hun mannelijke collega’s is heel wat belangrijker.
Omdat het bij wielersponsoring om publicitair rendement gaat is dat bij het vrouwen wielrennen bij lange na niet het geval.

Verweggistan 8 januari 2021 om 15:01

Ik lees het meer als: Op de werkvloer van ons bedrijf is al jaren de helft van de werknemers vrouw, maar bij onze sponsoractiviteiten zijn we nog ouderwets en sponsoren we alleen mannen. Daar moeten we misschien eens wat aan doen.

SnellePelle 8 januari 2021 om 15:07

Arie, wil jij je niet met wegwielrennen bemoeien? En al helemaal niet met vrouwen… :-)

Brabander 8 januari 2021 om 17:55

@SnellePelle +100 :)

Lalsacien 8 januari 2021 om 16:31

De Tour Féminin goed steeds dichterbij.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair