Coen Vermeltfoort ziet stap omhoog met VolkerWessels wel zitten: “Waarom niet?”

woensdag 4 mei 2022 om 09:26
Coen Vermeltfoort ziet stap omhoog met VolkerWessels wel zitten: “Waarom niet?”

foto: Cor Vos

Coen Vermeltfoort, die afgelopen zaterdag nog de PWZ Zuidenveldtour op zijn naam schreef, is een van de belangrijke pionnen bij VolkerWessels. Deze Continentale ploeg krijgt volgend jaar mogelijk een ProTeam-status. Mocht dat inderdaad gebeuren, dan wil Vermeltfoort graag mee de stap omhoog maken. “Waarom niet?”, vraagt hij zich in gesprek met Cyclingonline af.

“Ik heb het ontzettend naar mijn zin op de fiets en ik kan ook nog voor de zege meedoen”, aldus de 34-jarige sprinter. “Ik denk dat ik bewijs dat ik het niveau aan kan, want we rijden ook veel met profteams. Ik ben echt een liefhebber, rijd nog een paar criteriums in de week omdat ik het leuk vind. Het blijkt te combineren met mijn baan, al is het soms even schakelen als je op maandag na een etappekoers opeens weer op kantoor zit.”

“Als VolkerWessels de stap zet – en dat is gewoon nog niet zeker – zou ik zeker mee willen. Maar ik hoop dan wel dat men voor een mooie combi gaat van 1.2-wedstrijden en het grote werk. Bij mijn vorige ploeg Roompot wilde men wedstrijden als de PWZ en Overijssel niet of nauwelijks rijden. Terwijl je daar wel voor de winst mee kan doen en vertrouwen opdoet richting de grote koersen.”

Nadat Vermeltfoort in 2011 en 2012 al voor de hoofdmacht van Rabobank had gereden, keerde hij in 2017 terug op profniveau bij Roompot-Nederlandse Loterij. Ook in 2018 reed hij voor deze ploeg, waarna hij één jaar in dienst was bij Alecto. Sinds 2020 komt hij uit voor VolkerWessels. Dit seizoen won Vermeltfoort al een rit in de Tour de Normandie en de Tour du Loir et Cher. Ook was hij dus de beste in de PWZ Zuidenveldtour.

Dit artikel delen:

10 Reacties

chasse patat 4 mei 2022 om 10:13

Coen en het verhaal van het laken en de servet. Ik voel een mooi jongensboek aankomen met een open einde.

John Bidon 4 mei 2022 om 10:37

Dan zeker ook een hoofdstuk wagen aan zijn val van het startblok waar hij beide polsen brak. Waar kom je dat nou tegen?

Mwielerfan 4 mei 2022 om 11:00

Opvallend wat ie zegt over roompot, zeker gezien de kritiek can boogerd, dat ze niet goed genoeg waren. Ik denk dat ze toen aan het succes van de ploegleiding ten onder zijn gegaan. Te groot verwachtingen door te grote namen, en niet bijstellen naar Heg niveau waar ze echt op zaten

Oblomov 4 mei 2022 om 12:26

Vooral ook die obsessie met deelname aan de Tour. Dat was natuurlijk wel te begrijpen, omdat de Ronde van Frankrijk de enige wedstrijd is waar je echt sponsorwaarde kunt leveren voor een sponsor gericht op de Nederlandse markt. Maar het maakte een heel gefrustreerde indruk. Dat je ervan uitgaat dat dat zou kunnen lukken, schept ook onrealistische verwachtingen bij je sponsor.

Een succesvolle Nederlandse procontinentale formatie moet echt een sponsor zo gek krijgen, dat ze vrede hebben met het feit dat de ploeg primair gericht is op wedstrijden onder de World Tour. Dat een miljardenbedrijf als Volker Wessels nu al als een soort liefdadigheid je sponsor is, zou wel eens een goede opmaat kunnen blijken.

Spurter 4 mei 2022 om 13:07

Klopt.

Ploegleiding had te grote ambities voor het budget wat ze hadden en dus het materiaal wat ze hadden.

En dan kozen ze vaak nog voor vergane glorie i.p.v. jong talent. Je moet als ploeg ook gewoon wedstrijden rijden waar je kunt winnen.

Tour kom je toch niet tussen. En met zo’n ploeg als Roompot voor spek en bonen een grote ronde rijden heeft sowieso niet veel nut.

Zwarte Panter 4 mei 2022 om 12:05

Zeer goede renner in zijn wedstrijden haast onklopbaar

Westfalen 4 mei 2022 om 12:44

Heeft er net als Reinders er wel last van dat op profniveau de resultaten vaak snel minder worden.

AE 4 mei 2022 om 13:01

In het begin, toen hij nog voor Rabobank reed, was hij zeer goed in het klassieke werk. Hij was dé belofte van Nederland op dat gebied.
Maar toen kreeg hij de ziekte van Pfeiffer.
Hierdoor twee jaar lang zo goed als geen wedstrijden meer gereden en daarna nooit het niveau gehaald als vooraf gedacht werd.
Zeer jammer voor deze sympathieke jongen.

Dangeroe 4 mei 2022 om 13:54

Vooral benieuwd welke andere renners ze gaan meenemen of overnemen bij stap naar proconti.

Spurter 5 mei 2022 om 14:30

Op je 34e die stap weer maken…

Vermeltfoort is een topper op het niveau waar hij nu rijdt en gewoon pelotonvulling een niveautje hoger. Geen idee waarom je op 34-jarige leeftijd dat nog ambieert.

Ga gewoon lekker 1.2, 2.2 wedstrijden en criteriums rijden.

Geen idee wie verder nog die stap willen/kunnen maken? Bert-Jan Lindeman sowieso wel. Maikel Zijlaard kan het misschien weer proberen.

Headlines

Materiaalzone