Coach Kurt Bogaerts over programma Pidcock in 2022: “Giro d’Italia lijkt ideaal”

vrijdag 3 december 2021 om 18:58
Coach Kurt Bogaerts over programma Pidcock in 2022: “Giro d’Italia lijkt ideaal”

foto: Cor Vos

Tom Pidcock maakt komend seizoen mogelijk zijn debuut in de Giro d’Italia. Volgens zijn coach Kurt Bogaerts is de Italiaanse koers volgend jaar de ideale ronde van de drie grote ronden om te rijden.

Pidcock maakt morgen in de Superprestige van Boom zijn rentree in het veld, maar Bogaerts kijkt in gesprek met Het Nieuwsblad al vooruit naar het wegprogramma van de 22-jarige Britse renner van INEOS Grenadiers. “In principe zal hij opnieuw Omloop Het Nieuwsblad (waar hij afgelopen seizoen debuteerde met een 55e plaats, red.) rijden en zo doortrekken naar de klassiekers. Een vergelijkbaar programma als vorig seizoen. Met een grote ronde, de Giro lijkt ideaal. Voor de Tour is het te vroeg.”

Afgelopen seizoen maakte Pidcock na zijn gouden olympische medaille in het mountainbiken voor het eerst zijn opwachting in de Vuelta a España, maar het is onwaarschijnlijk dat hij komend jaar naar de Spaanse etappekoers terugkeert. “De Vuelta kan niet, want Tom maakt een groot doel van het WK mountainbiken eind augustus. Vanaf juli zal hij wedstrijden rijden. Na olympisch kampioen wil hij ook wereldkampioen worden. En eerlijk: mountainbiken doet hij het liefst. Het is de sport die het best aanleunt bij zijn capaciteiten.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

Dikke Man 3 december 2021 om 19:10

Ideaal voor wat? Klassement? Treinwagon? Etappekaper? Ik hoop toch op het laatste maar daarvoor zit hij echt in de slechtst mogelijke ploeg.

Boomie1 3 december 2021 om 21:08

Ritje pakken.

josi 3 december 2021 om 19:57

Ideaal in de zin dat hij dan ruimte heeft voor het mountainbiken in de zomermaanden. Minder ideaal lijkt me de combinatie met de heuvelklassiekers. Maar ja, als het nog te vroeg is voor de Tour en de Vuelta niet te rijmen valt met het WK mountainbike blijft er ook weinig anders over dan de Giro als je toch graag een grote ronde wilt rijden.

Michelangelo 3 december 2021 om 20:06

Klinkt inderdaad als een vreemde planning als hij vanaf de omloop zo’n beetje wil blijven doorfietsen tot aan de heuvelklassiekers, en er dan nog een Giro achteraan wil plakken.

Giro is te combineren met de heuvelklassiekers, maar dan moet je keuzes maken en snijden in het Vlaamse voorjaar. Tenminste, dat lijkt mij als niet erkend trainer.

Maillot à Pois 3 december 2021 om 23:32

De vraag is wat hij met de klassiekers bedoelt.
Vorig jaar reed hij geen Luik en geen Roubaix (stond ook niet op zijn planning toen hij nog gewoon in het voorjaar verreden ging worden)
Misschien is het plan dit jaar gelijkaardig en last hij na de Amstel een pauze in?
Er zijn sowieso niet veel renners die beginnen in de omloop en volledig doortrekken tot Luik

Alucard 3 december 2021 om 23:08

Heerlijk. Het kan niet op. Zelfs als hij de Vlaamse kasseien skipt.

Eerst via spetterende zeges in Val di Sole en Namen pieken naar Lafayette om daar wereldkampioen cyclocross te worden, op een parcours met lange klim waar hij MvdP en WvA serieus kan verslaan.

Dan vanaf Omloop een eerste rondje klassiekers (Omloop, Kuurne, Samyn, Strade, San Remo) afwerken, nog even een weekje rollen in Catalonië om vervolgens toe te slaan in de verlengde heuvelperiode (Amstel, Brabantse Pijl, Waalse Pijl, Luik).

En als ie dan echt warm gedraaid is, drie weken lang Evenepoel pesten in de Giro.

Om tenslotte zich te richten op zijn ware specialiteit: de volledige wereldtop in het MTB decimeren.

Ik denk dat het niet lang meer duurt voor Van der Poel, Van Aert en Alaphilipe die Tom helemaal geen sympathiek ventje meer vinden.

Beer 4 december 2021 om 09:45

Met al die mega-talenten wordt het boeiend om te zien wie de volgende 10 jaar de vetste erelijst bij elkaar fiets. Pogacar trekt de kar voorlopig.

Headlines

Materiaalzone

Populair