Clement zeker van Tour-deelname, Kruijswijk mogelijke vervanger Gesink

zaterdag 14 juni 2014 om 10:31
Clement

foto: Sirotti

Stef Clement is zeker van deelname aan de Tour de France. Dat zegt Belkin-ploegleider Nico Verhoeven tegenover het AD. De 31-jarige Nederlander komt in La Grand Boucle wellicht Steven Kruijswijk tegen, die in beeld is als vervanger van Robert Gesink.

“Stef heeft de hele aanlooproute inclusief hoogtestage doorlopen en haalt dit seizoen gewoon zijn niveau”, verklaart Verhoeven. Clement schreef dit jaar een etappe in de Ronde van Catalonië op zijn naam. Bovendien won hij daar het bergklassement. In 2009 stond de tijdrijder voor het laatst aan de start van de Tour de France.

Kruijswijk zou zich dit seizoen in eerste instantie richten op de Giro en de Vuelta. De Belkin-renner gaf echter al vroeg op in de Ronde van Italië en sloot zich daarna aan bij de ploeggenoten die op hoogtestage waren. Belkin ziet hem als mogelijke vervanger van Robert Gesink, die na zijn hartoperatie besloot te passen voor de Tour.

“We hebt met Robert een goede klimmer die wegvalt uit de Tourselectie, dus moet daar ook een klimmer voor terugkomen”, weet Vehoeven. “Veel hebben we er daar niet van, dus is Steven honderd procent in beeld.”

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone