Clément Champoussin verlaat AG2R Citroën en tekent bij Arkéa-Samsic
foto: Cor Vos
dinsdag 2 augustus 2022 om 14:06

Clément Champoussin verlaat AG2R Citroën en tekent bij Arkéa-Samsic

Clément Champoussin verhuist naar Arkéa-Samsic. De 24-jarige Fransman koerste vijf jaar in het tenue van AG2R Citroën, maar kiest nu voor een avontuur bij een andere Franse ploeg. “Richten op etappes winnen in etappekoersen, wordt mijn doel”, aldus Champoussin.

Champoussin, geboren in Nice, won vorig jaar nog een etappe in de Ronde van Spanje. Dit jaar greep hij nog nipt naast de overwinning in de zesde etappe van de Ronde van Zwitserland, die gewonnen werd door Nico Denz. Daarnaast veroverde hij ook meerdere top-10 noteringen in koersen als de Faun-Ardèche Classic (zesde), Trofeo Laigueglia (tiende) en GP Miguel Indurain (negende).

“Er heerst een goede sfeer in het Arkéa-Samsic team, met een zeer sterk familiegevoel. Emmanuel Hubert (de algemeen directeur, red.) heeft me een progressief carrièreplan voorgesteld: in 2023 wil hij dat ik me concentreer op wedstrijden met een bergachtig profiel met als doel etappes te winnen”, vertelt Champoussin op de ploegsite van het ProTeam.

De Fransman voegt daaraan toe dat hij op die manier niet hoeft na te denken over een mooi resultaat in het algemeen klassement. “Op die manier zal ik meer gericht kunnen koersen. Eerst zal ik me concentreren op etappekoersen van een week, daarna op wedstrijden van drie weken.”

 
11 Reacties
Sorteer op:
2 augustus 2022
Gevoelig verlies voor Ag2r, toch een van de betere renners daar.
2 augustus 2022
Maar voor 1 jaar getekend. Voelt niet aan als veel vertrouwen
  2 augustus 2022
  De contractduur is nergens gepubliceerd?
  2 augustus 2022
  Gezien het meerjarenplan mag je wel van minimaal 3 jaar uitgaan lijkt me.
2 augustus 2022
Dat werd tijd ook voor arkea. Als worldtour team moeten ze starten in alle worldtour wedstrijden, dan zullen ze toch echt een bredere klimkern nodig hebben. Hetzelfde geldt voor Alpecin. Hoe gaat Alpecin met deze selectie een fatsoenlijk team in bijvoorbeeld Catalonië opstellen?
2 augustus 2022
Toch 5e in de Ronde van de Toekomst, in het jaar dat Pogacar, Vlasov, Almeida en Arensman daar ook hoog eindigden. Had verwacht dat die ondertussen al iets verder zou staan. Al doet hij het nog wel beter dan Sosa, die toch ook bovenaan meedeed.
  2 augustus 2022
  Beetje als Paret-Peintre. Goede renners hoor, maar geen top
  2 augustus 2022
  @Brabander: Aurélien of Valentin?
  2 augustus 2022
  Aurélien uiteraard
  2 augustus 2022
  Valentin ook een goeie renner hoor - ook geen top, maar hij is dan ook 5 jaar jonger dan Aurélien

Reacties zijn gesloten.