Clasica de Almeria krijgt groen licht

vrijdag 29 januari 2021 om 19:05
Clasica de Almeria krijgt groen licht

Vorig jaar greep Pascal Ackermann de winst in de Clasica de Almeria - foto: Cor Vos

De Clasica de Almeria heeft groen licht gekregen van de betrokken gezondheidsautoriteiten. Dat maakte de organisatie van de Spaanse eendaagse, die voor zondag 14 februari op de kalender staat, vrijdag bekend.

De organisatie voerde vrijdag een belangrijk overleg met de autoriteiten om alle details door te spreken. De afgelopen maanden werd de gezondheidssituatie in Spanje en de provincie Almeria nauw gevolgd en werden de inspanningen om de koers binnen de strengste veiligheidscriteria te houden, verdubbeld. Na de meeting werd het licht op groen gezet, waardoor de wedstrijd op 14 februari kan doorgaan.

“Het wordt een erg speciale editie, waarin we extreme voorzorgsmaatregelen nemen. We vragen alle fans om de wedstrijd thuis te volgen en niet in de buurt te komen van de wedstrijdbubbel, de start, de aankomst of langs de kant van de weg”, zei organisator José Manuel Muñoz. “Het slot van de wedstrijd is live te zien op televisie via Eurosport en GCN, zodat fans het spektakel toch kunnen volgen.”

De Clasica de Almeria maakt de route voor dit jaar in de komende dagen bekend. Elf WorldTeams en elf ProTeams hebben hun deelname aan de wedstrijd toegezegd.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Dikke Vrouw 29 januari 2021 om 19:09

Mooi nieuws!

0
guyremgabdel 29 januari 2021 om 19:55

Momenteel is een eendagswedstrijd beter coronaveilig te organiseren dan een ronde. Bij een ronde moet quasi elke dag van hotel gewisseld worden. En dat is niet evident in covid-tijden. Zo moet een door uci verplichte corona inspecteur de hotels bezoeken de dag ervoor op coronaproof. Begin er maar aan.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone