Circus-Wanty Gobert past voor Canadese klassiekers

zondag 28 juni 2020 om 10:09
Circus-Wanty Gobert past voor Canadese klassiekers

foto: Cor Vos (archief)

Circus-Wanty Gobert mag dit jaar voor het eerst deelnemen aan de WorldTour-klassiekers in Québec en Montréal, maar de Belgische formatie zal volgens ploegleider Hilaire Van der Schueren niet de oversteek maken naar Canada.

“We konden voor het eerst eventueel deelnemen omdat we na Total Direct Energie als tweede zijn geëindigd in de ploegenstand van de ProTeams”, zo vertelt Van der Schueren aan Het Nieuwsblad. “Maar in tegenstelling tot de WorldTour-ploegen, die niet hoeven te betalen voor de vliegreis en het verblijf, moest ik het doen met een vergoeding van 7.500 euro.”

“Wij moeten wél zelf de vliegtickets en het hotel betalen. We hebben dat snel eens berekend en we kwamen uit op een bedrag van 35.000 euro uit eigen zak. Het zijn weliswaar twee mooie koersen, maar met deze som kunnen we toch iets zinnigers doen. Het zij zo”, aldus Van der Schueren.

Concurrentie 
De UCI heeft vanwege het coronavirus de Tour de France (29 augustus-20 september) en Tirreno-Adriatico (7-14 september) tegelijk met de Canadese koersen (11 en 13 september) gepland. De organisatie hoopt nog altijd een representatief deelnemersveld te presenteren. Serge Arsenault, voorzitter van de organisatie, is optimistisch.

“Ik geloof dat klassiekerrenners naar ons toe komen en willen winnen.” Arsenault denkt dat de heuvelachtige klassiekers in Canada inmiddels hun waarde hebben bewezen op de kalender. “Dat moet garanderen dat we een sterk veld aan de start hebben.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

Piet Lut 28 juni 2020 om 10:32

Ik heb ooit eens gelezen dat UCI in regelgeving heeft staan dat organisatie voor hotelkosten moet opdragen

storm-biker 28 juni 2020 om 10:42

Dat geldt voor meerdaagse wedstrijden en eendaagse koersen waarvan het startschot voor 12.00 ’s middags valt.

Groningen 28 juni 2020 om 10:53

Logisch dat Wanty niet naar Canada reist, zelfs al werden alle kosten gedekt lijkt het me niet echt de moeite waard. Al zal het deelnemersveld dit jaar niet zo sterk zijn door de concurrentie met de tour

Scott Sunderland 28 juni 2020 om 11:47

Veel te duur voor zo’n ploegje. Logisch dat ze hiervoor passen. Ook geen Tour voor ze. Ze zullen zich moeten onderscheiden dit jaar in wat kleinere westrijden.

Al Phila 28 juni 2020 om 11:54

Helaas, maar ik begrijp het besluit. Neem daarbij het risico van een quarantaineperiode van 2 weken voorafgaand aan de koers en na terugkomst in Europa (of een groter risico dat renners en begeleiding daar enkele maanden moeten blijven), en je kan je renners een hele tijd niet serieus laten trainen laat staan opstellen.

Ook gekkenwerk om dit soort ‘uitstapjes’ midden in het verkorte seizoen te plannen. Ze hadden beter na moeten denken over verplaatsingen.

harryjohan71 28 juni 2020 om 12:40

Hoe ze hadden beter moeten nadenken? Deze wedstrijden zijn er elk jaar op dit tijdstip. Europa heeft niet het alleen recht op het wielrennen. Wedstrijden zijn nog ruim 2 maanden weg en zo het er nu naar uitziet mag je dan al weer met vakantie naar Canada en is de quarantaine dan wel opgeheven.

harryjohan71 28 juni 2020 om 13:06

Canada heeft het beter voor elkaar dan heel veel Europese landen. Of je nu 2 uur gaat vliegen binnen Europa of 10 uur naar Canada maakt volgens mij ook niet zoveel uit. Er is veel meer risico voor de wielrenners dat de renners uit Zuid – Amerika en VS naar Europa gevlogen worden. In die landen is het virus zeker niet onder controle.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair