Ciccone verslaat Roglic en Evenepoel na enerverende finale in Ronde van Catalonië

dinsdag 21 maart 2023 om 17:07
Ciccone verslaat Roglic en Evenepoel na enerverende finale in Ronde van Catalonië

foto: Cor Vos

Giulio Ciccone heeft de eerste bergetappe in de Ronde van Catalonië, met aankomst in skioord Vallter, op zijn naam geschreven. Op de slotklim leek Esteban Chaves lange tijd op weg naar de zege, maakte Remco Evenepoel indruk in de laatste kilometers maar bleek Ciccone de sterkste in een elitesprint.

Lees ook:
Deze verhalen lees je in de nieuwe Tour-editie van RIDE Magazine

In de Ronde van Catalonië was het op dag twee tijd voor de eerste bergetappe. Na 165 kilometer was de eindstreep namelijk getrokken op de klim naar skioord Vallter (11 km aan een gemiddelde van 7,6%), op ruim 2.100 meter hoogte. Na een eerste krachtmeting tussen Primož Roglič en Remco Evenepoel in Sant Feliu de Guíxols, konden we ons vandaag weer verheugen op een sportieve strijd tussen de Sloveen en de Belg, al waren er nog meer kapers op de kust. “Er gaat niet veel afgewacht of naar elkaar gekeken worden. Nee, vandaag verwacht ik oorlog”, voorspelde Evenepoel al voor de start.

Vroege vlucht van acht renners
Maar in de eerste koersuren voltrok zich nog een klassiek wedstrijdverloop. Acht renners vormden een vroege vlucht en kregen onderweg niet al te veel voorsprong (maximaal drie minuten) van het peloton. De namen? Simone Petilli (Intermarché-Circus-Wanty), Ewen Costiou (Arkéa-Samsic), Christopher Juul-Jensen (Jayco AlUla), Simon Carr (EF Education-EasyPost), Vadim Pronskiy (Astana Qazaqstan), Julen Amezqueta en Francisco Galván (Equipo Kern Pharma) en Xabier Mikel Azparren (Euskaltel-Euskadi).

Evenepoel in actie – foto: Cor Vos

In het peloton werd het vuile werk opgeknapt door Jumbo-Visma, in dienst van leider Primož Roglič. En zo ging het in gestrekte draf naar de voorlaatste klim van de dag, de Coll de Coubet (9,2 km aan 5,5%). Op deze beklimming gebeurde er maar weinig. In de kopgroep werd er niet aangevallen en in het peloton reed Robert Gesink een strak, maar zeker geen verschroeiend tempo. Voor het echte vuurwerk was het wachten op de slotklim naar Vallter. Daar zouden de maskers afvallen en de betere klassementsrenners naar voren komen.

Vuurwerk op de slotklim
In aanloop naar de slotklim werd het peloton opgeschrikt door een valpartij, met opnieuw slecht nieuws voor Trek-Segafredo. In de openingsrit liep Dario Catalado meerdere botbreuken op en vandaag moest Kenny Elissonde met een (vermoedelijke) polsbreuk opgeven. Het peloton reed inmiddels – zonder de Fransman – richting de elf kilometer lange slotklim. De vluchters hadden echter de eer om het klimbal te openen: Carr en co begonnen met een voorsprong van een kleine minuut aan de eerste klimmende kilometers richting Vallter.

Dit bleek voor Carr het sein om zijn duivels te ontbinden. De Britse klimmer besloot flink te verdapperen en wist zo zijn medevluchters te lossen, maar het bleek niet meer dan een laatste stuiptrekking. In het peloton bepaalde Jumbo-Visma aanvankelijk het tempo, maar de Nederlandse formatie werd met nog tien kilometer te gaan afgelost door de mannen van Bahrain Victorious. De kopman van de ploeg, Mikel Landa, had duidelijk plannen en dus was het aan ‘klimknechten’ Gino Mäder en Wout Poels om de groep uit te dunnen.

foto: Cor Vos

Bahrain Victorious neemt over, met Poels op kop
Het eerste grote slachtoffer van de dadendrang van Bahrain Victorious: Egan Bernal. De Colombiaan, net terug van een knieblessure, bleek niet in staat om te volgen. Niet veel later ging ook Richard Carapaz, de regerende Olympische kampioen, overboord, net als Louis Meintjes en Iván Sosa. Dit kwam allemaal door het helse tempo van Poels, die zich als modelploegmaat van Landa volledig leegreed in dienst van de ploeg. De Nederlander wist met een laatste krachtsinspanning vroege vluchter Carr in te rekenen.

Dit bleek voor Esteban Chaves het teken om de eerste speldenprik uit te delen. De Colombiaanse kampioen van EF Education-EasyPost – die op deze beklimming al eens tweede werd – reed met een strakke cadans alsmaar verder weg van een uitgedunde groep met daarin de grootste favorieten voor de eindzege. Met nog vier kilometer te klimmen was zijn voorsprong opgelopen naar meer dan een halve minuut, en dus mocht Chaves beginnen dromen van een dubbelslag. Het was wachten op een versnelling van Landa, Roglič of Evenepoel.

Landa en Roglic op de slotklim – foto: Cor Vos

Chaves? Evenepoel? Ciccone heeft het laatste woord
De versnelling liet echter lang op zich wachten, maar kwam er uiteindelijk toch van Landa. De Bask raakte echter niet weg en werd al snel weer ingerekend door een sterke Evenepoel en een attente Roglič. Door de versnelling van Landa en niet veel later ook Evenepoel smolt de voorsprong van Chaves echter wel als sneeuw voor de zon. Die laatste begon met een bonus van amper tien seconden aan de laatste kilometer. Dit bleek echter net niet genoeg voor de ritzege: door het kopwerk van Evenepoel werd de dappere Colombiaan alsnog ingerekend.

Een sprint bergop moest vervolgens de beslissing nemen. Een zelfverzekerde Evenepoel nam resoluut de kop in de laatste twee kilometer en trok meerdere keren door, maar kon Ciccone en Roglič maar niet kwijtspelen. De wereldkampioen kwam vervolgens in de sprint net te kort voor de overwinning. De zuinig koersende Roglič leek in pole position aan die sprint te beginnen, maar dat was buiten Ciccone gerekend. De Italiaan van Trek-Segafredo, dit seizoen uitstekend op dreef, wist de Sloveen en de Belg net van de zege te houden.

Roglič gaat wel nog altijd aan de leiding in de Ronde van Catalonië. Evenepoel en Ciccone zijn de voorlopige nummers twee en drie en volgen in het klassement op zes seconden van de Sloveen van Jumbo-Visma.

Dit artikel delen:

95 Reacties

Wheely 21 maart 2023 om 17:13

Haha mooie winnaar, mag heel trots zijn als je Roglic klopt in de sprint en Evenepoel kan bijbenen op deze klim.

Ook fijn voor zijn gehavende ploegmaten.

21
Martino87 21 maart 2023 om 17:12

Echt enerverend vond ik het niet.

14
Marik 21 maart 2023 om 17:13

Evenepoel kon het verschil niet maken. Als hij zo eerzuchtig blijft rijden mag hij ook niet zeuren als anderen in zijn wiel blijven. Ik zou het wel weten als andere renners; gewoon lekker in het wiel van Remco blijven en zijn bordje leegeten. Die heeft zoveel bewijsdrang. Op deze manier gaat Remco nog veel etappezeges laten liggen.

Ciccone weet niet wat hij meemaakt. Wel leuk voor hem.

14
thenewGOAT 21 maart 2023 om 17:18

Je hebt gelijk, misschien moet hij eens in de leer gaan bij Roglic, de koning der wieltjes zuigers…Dit is niet eens negatief naar Roglic toe, hij is gewoon veel slimmer wat dat betreft. Vandaag lukte het hem niet, maar tientallen andere keren wel.

1
Marik 21 maart 2023 om 17:22

Roglic rijdt gewoon heel slim, dat is echt zijn kwaliteit. Je kunt niet alleen maar met de spierballen vooruit rijden, dat is niet vol te houden.

12
wielerlover 21 maart 2023 om 17:30

Als niemand wil rijden, dan spreken we hier allemaal over groep 2 die weer niet willen rijden. Dit is natuurlijk ook niet slim van Evenepoel. Eens Chaves bijgebeend had ik mij achteraan de groep gezet

3
Cycling 21 maart 2023 om 17:43

Roglic had er geen enkel belang bij om Chaves terug te halen. Ook dat andere renners terugkwamen vindt hij niet erg. Waarom moet Roglic dan op kop rijden. Vergeet niet dat zij ploeg tot Bahrein overnam alle kopwerk heeft gedaan. QS wou volledig profiteren van al het kopwerk van JV. Alleen de ploeg QS viel net als enkele renners van JV door de mand.

3
djerkson 21 maart 2023 om 17:46

Is het niet gewoon die eerste ritzege in de regenboogtrui willen behalen die hem aanzet tot dergelijk koersgedrag?

1
Mirco Inda 21 maart 2023 om 17:47

Het is natuurlijk ook wel wat makkelijker rijden als je (één van de) beste finishers ter wereld bent. Kan je een afwachtende houding iets meer permiteren. Dat Remco probeerde weg te rijden, is dan toch niet onlogisch? Initiatief is wat de koers de laatste jaren net zo heerlijk heeft gemaakt.

5
Yeez 21 maart 2023 om 17:47

@cycling roglic heeft er natuurlijk wel belang bij een uitstekende klimmer die 10 seconden achter hem staat terug te halen. Zeker in een koers die geen tijdrit heeft. Overigens koerst hij inderdaad wel slim, maar de meesten noemen het gek genoeg laf. Hij dwingt die situatie altijd zelf af door zo vroeg de leiderstrui te pakken. Maakt wel een foutje door in de bochtige finale in positie 3 te beginnen

-1
Cycling 21 maart 2023 om 17:55

@Yeez ik weet niet of Roglic het erg had gevonden de trui kwijt te zijn. Vandaag was wel duidelijk dat geen enkele ploeg er belang bij had om JV een hand toe te steken. Ik verwacht dat morgen de ontsnapping het tot het eind haalt

0
thenewGOAT 21 maart 2023 om 17:56

@Yeez, laf zou ik het niet noemen. Is inderdaad gewoon slim. Daarintegen, mooi zou ik het ook niet noemen. Hij heeft reeds heel wat zeges op die manier behaald, het gros van al zijn zeges zelfs, en dat zijn er best veel. De winnaar heeft altijd gelijk, maar zoals gezegd, het is niet altijd mooi om zien voor de neutrale wielerfan. De neutrale wielerfan heeft het veel meer voor renners die altijd, in alle omstandigheden koers maken, dat doet Roglic zelden of nooit. Zal het Roglic een zorg wezen? Tuurlijk niet. Zal het Roglic tot de status van memorabele wielrennen verheven? Evenmin.

-5
Dr.Watt 21 maart 2023 om 18:04

Roglic vond ik zeker niet laf. Hij zat duidelijk op de limiet. Wat moet je dan? Gewoon proberen volgen.
Aanvallen was niet mogelijk.

4
KopOverKop 21 maart 2023 om 18:12

Gelukkig maar dat REV durft rijden, mooi voor de toeschouwer. Bovendien ook een test deze week. In de Giro zal hij echt wel slimmer rijden anders heeft hij niets geleerd.

Bovendien van alleen in de wielen hangen en effe sprinten wordt je niet beter. Voor Roglic die stuk ouder is is dit weer anders.

1
tramontana 21 maart 2023 om 18:17

Roglic mag dan wel het bordje van Remco leeggegeten hebben, maar Ciccone kloppen lukte dan ook weer niet. Remco, de wereldkampioen, die het gat op Chavez zo goed als alleen dichtrijdt. “Zacht dood-pitsen” heet dat, als hij dat nog een paar keer doet deze week. En oh ja: we zaten boven de 2000 meter.

0
Sjonge Jonge 21 maart 2023 om 18:36

Maar door zijn bewijsdrang heeft Evenepoel ook al een aantal mooie zeges behaald en gaat er ook nog veel meer halen, dan is het niet erg om af en toe ook eens ‘niet slim’ te zijn en te verliezen.

Ik vind het in ieder geval mooi dat hij bijna altijd de aanval kiest.
Aan de andere kant is Roglic laf noemen ook onzin, met zijn wapen zou het onzin zijn om steeds alleen in de aanval te willen gaan.

7
Albeijing Feeniks 21 maart 2023 om 18:58

Marik jij vindt altijd wel iets negatief om aan te merken op Belgische renners

-4
Klootje Kriekeljon 21 maart 2023 om 19:13

Wat is er mis met vaststellen dat de eerzucht van Evenepoel ook zijn potentiele valkuil is?

2
Sjonge Jonge 21 maart 2023 om 19:27

Albeijing, jij hebt daar ook een handje van, maar dan bij een andere nationaliteit.

0
Krist The Vanma 21 maart 2023 om 20:10

Is maar hoe je het bekijkt natuurlijk. Laat Rev Chavez rijden, dan staat hij misschien 3e op 45 seconden, nu 2e op 6 seconden. Wel was hij beter gestopt toen Chavez ingehaald was een eventjes de kat uit de boom gekeken.

1
Dr.Watt 21 maart 2023 om 20:40

Als Evenepoel bewijsdrang heeft, wat moeten we dan zeggen van Pogacar? Die sprintte in de tour zelfs voor de 17e plaats.

1
ken dcq 21 maart 2023 om 21:24

Maar is het dan slecht dat hij hier ‘eerzuchtig’ rijdt, het is tenslotte een oefen- en voorbereidingswedstrijd naar het grotere doel. Tijdens deze ronde leren en sterker worden is toch belangrijker dan zich sparen en wat ritten meenemen?

0
tony2222 21 maart 2023 om 17:13

Evenepoel pakt dit in mijn ogen toch niet zo goed aan. Als je ziet dat je Ciccone en Roglic er niet af kan rijden, laat Cháves de etappe dan winnen en focus je op plek 2. Nu verliest hij door de bonies nog tijd ook.

8
Mirco Inda 21 maart 2023 om 17:39

Hij zal een goed gevoel hebben gehad. Zag er op enkele km van de meet ook nog best fris uit, en zijn sprint gisteren zal hem ook wel vertrouwen hebben gegeven. Dat het dan misloopt door twee snellere mannen, en een slechte laatste bocht, is ook geen schande.

Remco zou Remco ook niet zijn als hij die 1e plaats zou laten schieten. Gaat hem nog veel zeges kosten, maar ook veel overwinningen opleveren. Alleen maar goed voor de sport én voor de wielerfora.

6
Kartouche 21 maart 2023 om 18:30

Om te winnen moet je durven te verliezen!

1
tramontana 22 maart 2023 om 06:35

De wereldkampioen speelt met de benen en test uit hoe hij Roglic er af krijgt. Niet op 200 meter gisteren en niet op 2000 meter vandaag, dus zal het anders moeten (van nog verder). De ritzege opgeven voor die spielerei is het laatste van zijn zorgen.

0
Maillot à Pois 21 maart 2023 om 17:22

Man van de dag toch wel Almeida

7
Victor S 21 maart 2023 om 17:24

Almeida moet wel de snelste zijn geweest over de hele klim. Wat als die geen pech zou hebben…

2
Melkzuur 21 maart 2023 om 17:32

1 + 1 is niet per sé 2, Victor.

1
kingofthemolehill 21 maart 2023 om 17:36

Almeida en Ciccone inderdaad de helden van vandaag.
Almeida is super tough, komt altijd terug, nooit verslagen.
Hij was de snelste op de laatste berg in een mooie finale.
Foss, Kruiswijk en Bouwman helaas al eraf op 10 km van de streep. Dat is niet goed voor JV in de Giro.

3
Cycling 21 maart 2023 om 17:51

@kingofthemolehill Kruijswijk en Kuss rijden geen Giro en Foss had al kopwerk gedaan. Alleen van Bouwman, als Giro ganger, had ik meer verwacht. Hessmann en Gesink waren ook prima in orde. Oftewel voor de Giro is er niets aan de hand

1
Panamaman29 21 maart 2023 om 18:01

@Cycling Bouwman is alleen ook niet echt iemand voor het hooggebergte. Die is juist wat meer punchy en voor het middengebergte. Wat dat betreft wel vreemd dat ze Foss zou vroeg lieten werken. Dat had je namelijk ook Bouwman of Kruijswijk kunnen laten doen. Dan had Foss er nog een stuk langer bij kunnen blijven want die ging na het op kop rijden er ietsje later af Bouwman en Kruijswijk.

0
tramontana 21 maart 2023 om 18:19

verrassing van de dag vind ik dan toch eerder Uijtdebroeks

6
Cochise 21 maart 2023 om 17:24

Opstekertje voor Trek ook na die 13 botbreuken van Cataldo en Ellisonde.

Verder propere klim van Cian en heel straffe Almeida na die pech.

5
Jacco van Stierop 21 maart 2023 om 17:25

Mooie zege voor Ciccone, goed geprofiteerd van de matige laatste bocht van Evenepoel. Roglic in orde, heeft toch steeds weer een antwoord. Goed Chavez weer van voren te zien. Jammer van de pech van Almeida. Landa, tja, beetje natte schetenwerk.

4
meqadon 21 maart 2023 om 17:30

Mooi voor ciccone. Evenepoel was sterk maar zeker niet de slimste. En tja roglic op zn roglic eh

3
tramontana 21 maart 2023 om 18:33

Dat Uijtdebroeks hier op 15 seconden binnenkomt is voor mij de opmerkelijkste prestatie van de dag. De rest van die toptien verwacht je daar, aan Cian gaan we deze week nog veel plezier beleven, want die wordt meestal niet slechter in opeenvolgende bergritten.

3
Lars Maden 21 maart 2023 om 17:15

Kleine teleurstelling voor Sloveense wielrennen.

2
KopOverKop 21 maart 2023 om 18:17

Heel Lubjana in zak en as.

0
bartp25 21 maart 2023 om 17:31

Roglic morele winnaar, zag er veel beter uit dan in de TA en geen seconde in de problemen geweest. Goed dat evenepoel het probeert maar niet slim om na die poging al het kopwerk voor zijn rekening te nemen. Als laatste toch wat parcours kennis, ciccone en roglic pakken die laatste bocht een stuk beter. Zeg niet dat hem dat de winst kost maar wederom klein foutje.

2
Batüwü Griekgriek 21 maart 2023 om 17:13

Evenepoel is in orde. En verstopt zich niet.

1
djerkson 21 maart 2023 om 17:14

Ciccone en Roglic slimmer? 30 meter op kop gereden, maar wel 1 en 2.

1
Cochise 21 maart 2023 om 17:15

Alsof hij (aan zichzelf?) wil bewijzen dat hij ook écht een sprint bergop kan winnen en daarom niet doorzet na z’n aanvallen?
Om er een Roglic en Ciccone op te leggen moet je dan wel een hele straffe sprint hebben en vooral niet 2km voor de meet de kop nemen en van op 400m beginnen sprinten.
Leerzame momenten met het oog op de Giro zeker?

1
djerkson 21 maart 2023 om 17:19

Hij zal er zijn lessen wel uit trekken. Imponerend, dat wel, maar slim met het oog op de ritzege, dat zeker niet.

3
Anton van Valouwe 21 maart 2023 om 17:26

Evenepoel blundert door de laatste bocht te ruim te nemen waardoor de twee anderen konden profiteren!
Kuss opmerkelijk, Roglic is goed in orde!

3
Limal 21 maart 2023 om 17:33

Het is natuurlijk lekker comfortabel analyseren vanuit de zetel (of vanop de bureaustoel) nadat je weet hoe de rit is uitgedraaid ;-)

Hier is mijn schipper-aan-de-wal analyse: Evenepoel wilde denk ik het tempo hooghouden om Roglic (die in de Tirreno nog moeite had op een langere klim) niet op adem te laten komen en probeerde via enkele steekjes of hij ervan weg kon rijden. Lijkt me een vooraf besproken tactiek. Dat wegrijden lukte niet, het inhalen van Chaves was een automatisch bijproduct, en dan was het hopen om de rit te winnen in de sprint. Daar mocht hij trouwens met rede op hopen, na gisteren. Gespeeld op zowel tijd- als ritwinst dus, maar beide net verloren tegen twee sterke renners. Ik zie niet veel ruimte hoe hij dit tactisch beter had kunnen doen – anders, jazeker, maar dan waren tijd- en ritwinst óók helemaal niet gegarandeerd. En alle andere AK-kandidaten staan nu op achterstand, wat de komende ritten wat makkelijker te controleren maakt.

7
Gelei 21 maart 2023 om 17:52

Remco’s verstikkingstactiek heeft niet gewerkt. Tempo door Bahrein & Van Wilder was daarvoor te laag. Extra stijgingsgraad had ook geholpen natuurlijk.

Eigenlijk redt hij hier de leiderstrui van Roglic.

Maar idd, de laatste km moet hij slimmer aanpakken als hij de rest daarvoor niet gelost kreeg.

-1
KopOverKop 21 maart 2023 om 17:47

Tis sund. Was mooi geweest voor Chavez weer eens te winnen.
Evenepoel durft initiatief te nemen, dat tekent een kampioen. Deze keer Coiccone de rapste en verdient.

1
Dr.Watt 21 maart 2023 om 20:44

Vandaag zijn alle mogelijke schrijfwijzen van de naam Ciceronino al gepasseerd. Al was bovenstaande vermoedelijk een typo.

0
KopOverKop 22 maart 2023 om 16:09

Klopt . . Typo . .

0
Het Belgische Jachtluipaard 21 maart 2023 om 18:30

Zuinige Roglic. Ik word er niet warm van. Zo een beetje laffig maar het is wel zijn wapen. Wint er genoeg mee.

1
I Langof 21 maart 2023 om 18:34

Het sprinten van Ciccione vandaag was echt aan de limiet wat nog mag (of niet mag)! Volgens mij heeft hij Remco bijna een tikje gegeven een daarna moest ook Roglic weg sturen.

1
Schollekop 21 maart 2023 om 20:16

Beetje slap etapje. Wachten, wachten, wachten en op het laatst eentje die eruit poeft waarna een paar anderen achter z’n kruis gaan hangen. Hoop toch op wat meer strijd in de resterende bergetappes.

1
Romāns Vainšteins 21 maart 2023 om 17:14

ik vond het ook niet super enerverend.

Ciccone wint met een vergelijkbaar zwiepje zoals Roglic die gisteren in petto had. Mooie zege.

0
vevie 21 maart 2023 om 17:17

Was idd geen denderende etappe. Toch wat vaker de laatste jaren met de bergetappes. Als een renner er geen klap op geeft is het een optocht naar de laatste kilometer. Het is wat het is. Deze trend zal ook niet snel stoppen, aangezien er meer defensieve AK-mannen zijn dan aanvallers als Pogacar.

0
Nijmos 21 maart 2023 om 17:21

Vraag maar eens aan Bardet of Kruijswijk of carapaz of zij het een optocht naar de laatste kilometer vonden

8
tramontana 21 maart 2023 om 18:24

…eerste bergetappe… dan kunnen er nog redelijk veel mee, zet deze etappe een week later, dan volgen er nog weinig het tempo van Roglic en Remco, en wie weet: Ciccone.

1
Dr.Watt 21 maart 2023 om 20:46

Tramontana neemt me de woorden uit de mond.

0
Ciccone 21 maart 2023 om 17:32

De naam zegt het al

0
Groupama 21 maart 2023 om 22:56

Hoe kun je hier nou op minnen?

-2
Lennimator 21 maart 2023 om 23:10

Idd geen min voor Madonna

0
Mirco Inda 21 maart 2023 om 18:01

Cian Uijtdebroeks (20) op 15 sec en Lenny Martinez (19) op 53 sec toch heel erg knap, zeker in dit deelnemersveld. Almeida had vermoedelijk ook wel bij de top-3 geweest zonder pech. Dat die maar 11 sec verliest is straf.

0
Dr.Watt 21 maart 2023 om 18:07

Die Martinez wordt een hele goeie. Komt uit een echt wielergeslacht. Cian ook natuurlijk maar die staat al een stapje verder.

1
Carlo12 21 maart 2023 om 17:34

Ciccone was gewoon de sterkste vandaag, anders win je niet zomaar van die twee.

-1
Mooie Sjors 21 maart 2023 om 17:20

Waar zit dat Nederlands klimtalent?

-4
Lars Maden 21 maart 2023 om 17:24

In de jeugd van PSV.

-1
Mooie Sjors 21 maart 2023 om 17:26

Eerste Nederlander Wout Poels op meer dan 7 minuten, wat is daar aan de hand zeg?

Parijs-Nice en Tirreno was ook al helemaal niks.

-4
Lars Maden 21 maart 2023 om 17:35

Wij Nederlanders richten ons op de monumenten. Eentje binnen, nog 4 te gaan.

5
Mooie Sjors 21 maart 2023 om 17:35

Dan gaan ze in Luik en Lombardije toch ook wel een bergje over moeten raken. ;)

-1
Anton van Valouwe 21 maart 2023 om 17:37

Bij Ineos…

-1
Dangeroe 21 maart 2023 om 17:45

Welke Nederlander had je hier vooraan verwacht dan?

-1
Mooie Sjors 21 maart 2023 om 17:47

Tja, daar zeg je het… Wat een armoede lijkt het ineens? Zelfs Arensman lijkt bij Ineos ondertussen in de knechtrol geduwd?

-1
Lars Maden 21 maart 2023 om 18:01

Tijd genoeg om nog wat te oefenen Sjors.

1
KopOverKop 21 maart 2023 om 18:24

Sjef van Boesschoten mijnheer Dangeroe.
Althans die heeft het hier over u.
https://youtu.be/btn8SEb6SOE

0
Dangeroe 21 maart 2023 om 18:33

tja, in een vlak land als Nederland kan je ook niet verwachten dat we met bosjes vol klimtalenten komen.

0
KopOverKop 21 maart 2023 om 19:02

Nou Dangeroe,. Mijn bijgevoegde link gaat anders wel over de Beekse BERGEN. “waar men klimmen leert”

0
Albeijing Feeniks 21 maart 2023 om 18:59

Uijtebroeks en Evenepoel fantastisch gereden

-8
Krist The Vanma 22 maart 2023 om 09:24

Dit bewijst toch het failliet van die minnetjes. Als je dat al niet es mag zeggen zonder afgemind te worden.

-4
bartp25 22 maart 2023 om 10:31

Uijtebroeks ja, fantastisch. Evenepoel goed maar tactisch niet slim dus om dat als fantastisch te benoemen nee.

1
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone