Ciccone in zak en as na positeve coronatest: “Gevoel van frustratie en hulpeloosheid”
foto: Cor Vos
woensdag 26 april 2023 om 09:21

Ciccone in zak en as na positeve coronatest: “Gevoel van frustratie en hulpeloosheid”

Giulio Ciccone voert momenteel een race tegen de klok om op tijd fit te geraken voor de Giro d’Italia. De Italiaanse klimmer testte maandag, daags na Luik-Bastenaken-Luik, positief op het coronavirus. “Ik heb moeite om de juiste woorden te vinden om mijn verdriet te beschrijven”, laat een aangeslagen Ciccone weten aan La Gazzetta dello Sport.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Zijn ploeg Trek-Segafredo kwam maandag met een vervelende mededeling. “We moeten helaas melden dat Giulio een positieve coronatest heeft afgeleverd. Hij werd wakker met milde symptomen en neemt nu een periode van rust terwijl de medische staf zijn gezondheid zal monitoren. Zijn deelname aan de Giro staat op stand-by en na zijn herstel wordt beslist of hij gaat koersen. Dat zal gedurende de laatste dagen voor de start worden bekeken.”

Ciccone is de beoogde kopman van Trek-Segafredo in de komende Ronde van Italië, maar het ziet er momenteel niet echt rooskleurig uit voor de Italiaan. “Er is een sterk gevoel van frustratie en hulpeloosheid. Ik heb moeite om de juiste woorden te vinden om mijn verdriet te beschrijven”, tekent La Gazzetta dello Sport op uit de mond van Ciccone. “Ik werd maandag wakker met symptomen van griep. Ik voelde toen al dat het meer was dan de vermoeidheid van Luik-Bastenaken-Luik.”

“Ik kan nu niet aan fietsen denken, dat gaat gewoon niet”
“Uit angst deed ik een coronatest, waarvan ik de uitslag niet wilde geloven. Het is sindsdien alleen maar erger geworden: een verstopte neus, keelpijn, oorpijn, vermoeidheid en ik moet ook veel hoesten. Ik kan nu niet aan fietsen denken, dat gaat gewoon niet. Het enige wat ik momenteel kan doen, is rusten in bed.”

De vraag is nu of Ciccone wel op tijd fit is voor de Giro, die nota bene start in zijn thuisregio Abruzzen. “Mijn seizoensstart was zeer goed, maar na maandenlang gedroomd te hebben van een geweldige start in mijn Abruzzen dreigt nu alles in het water te vallen. Mijn hart huilt.”

 
17 Reacties
Sorteer op:
26 april 2023
Niet leuk voor hem om ziek te worden vlak voor een wedstrijd waar hij ambities heeft. Ik vraag mij af of hij ook zo had gereageerd wanneer hij niet een test had gedaan en ervanuit was gegaan dat het "gewoon" een griep is. Het lijkt wat weg te hebben van een soort placebo; waar sommigen helend effect ervaren bij nep medicatie, kan het zijn dat iemand zich nog zieker gaat voelen bij een positieve test? Enfin, het feit dat hij wel heel goed in detail kan beschrijven welke klachten hij heeft, maar niet kan beschrijven hoe verdrietig hem dat maakt, laat zien dat het grootste probleem hier tussen de oren zit. Wanneer het verdriet om ziek zijn groter is dan de klachten van het ziek zijn is, denk ik vanaf mijn luie stoel van grote afstand, dat het wel meevalt... in andere woorden, de theatrale dramatische vertoning van een verkouden man in de ogen van een vrouw. Ik hoop voor hem dat ie snel herstelt en gewoon aan de start staat.
26 april 2023
@Jandepandaman Moet er na drie jaar nog uitgelegd worden dan een vaccin NIET beschermd tegen een coronabesmetting. Het kan een rol spelen bij het minder ziek worden. Immuniteit middels natuurlijke besmetting geeft een betere immuniteit. De effectiviteit van vaccins is na 3 maanden tussen de 8 en 30 procent. Een dergelijk percentage als je noemt komt hier dus geenszins in de buurt.
  26 april 2023
  Voorheen werden berichten die de werking van de Corona "vaccins" kleineerden door de redactie zonder meer verwijderd. Waarom nu niet meer?
26 april 2023
Als je kan klagen hoe verrot ziek je je voelt, dan zal het nog wel meevallen. Bij echte griep etc. is alles meestal te veel. Zou Ciccone al een gember thee geprobeerd hebben ? Met of zonder Ciccone zal voor de strijd in de Giro weinig uitmaken.
26 april 2023
Gelukkig waren er gister toen het nieuws kwam genoeg mensen die zeiden "ach, vroeger noemden we dit een verkoudheidje." Ieder verkoudheidje is anders, en deze hakt er zo te lezen toch wat zwaarder in.
26 april 2023
Ach soms ben je gewoon een week goed ziek. Dat kon je voor corona ook zijn. Of t nou Corona is of iets anders. Maar toen ik afgelopen oktober corona had was ik aardig beroerd en qua timing hakt dit er wel in als je een goede giro wilde rijden.
26 april 2023
Dat wordt vervelend voor Ciccone. Conditie zal weg zijn dadelijk. Dan weer opbouwen. Geen tijd om nog een goed AK na te streven in de Giro. Als ie al meedoet, wordt het voor een etappe in de laatste week denk ik.
  26 april 2023
  Zou hij voor het algemeen klassement gegaan zijn? In het verleden heeft hij al aangegeven enkel nog voor etappes en bergtruien te gaan. Hopelijk herstelt hij goed genoeg om hiervoor te gaan.
  26 april 2023
  Hij was toch goed in vorm, en in zijn thuisronde zal het toch weer aan het kriebelen gegaan zijn denk ik voor het AK. Puur speculatie, maar toch. ;-)
  26 april 2023
  Gaat vast allemaal goed komen. Voor wie ziek is, ziet de wereld er al snel grauw uit.
26 april 2023
Ik denk dat hij in zak en as zit vanwege het ziek-zijn.
26 april 2023
@draadband inderdaad dat dus. Hij weet zelf blijkbaar niet waar hij het over heeft ;)
26 april 2023
Zou hij gevaccineerd zijn ? Helpt goed.
  26 april 2023
  Moet er na drie jaar nou nog altijd uitgelegd worden dat een vaccinatie je niet immuun maakt, maar de kans op besmetting met 90+% beperkt?
  26 april 2023
  Dit is desinformatie.Of heb je de afgelopen 2 jaar onder een steen geleefd.Of je roept maar wat,kan ook.Jammer dat Ciccione ziek is geworden.Vooral voor hem triest.Maar ja iedereen kan ziek worden.
  26 april 2023
  Beste Jandepandaman, vergeef me dat ik niet kan detecteren of je een grap maakt of dat je daadwerkelijk vraagt om uitleg over de effecten van de injecties die sommigen onder ons de laatste jaren habben laten inspuiten. Indien je opmerking niet grappig bedoeld was, laat even weten, dan kunnen behulpzame lezers/reageerders hier statistische gegevens met je delen over besmettingspercentages, ziekteverloop, en dood aan corona en andere oorzaken. Beterschap gewenst aan Giulio Ciccone.
  26 april 2023
  Volgens mij vraag ik nergens dergelijke bronnen of info van je, Draadband. De groep die er tegen is, moet dit echt zelf weten. Maar diezelfde groep loopt altijd gelijk met allerhande documenten en cijfers te smijten, ongevraagd. Ik geef slechts aan dat hetgeen Skylimit hier plaatst, ongefundeerd is en, naar mijn mening, niet relevant en al zeker niet nodig onder dit nieuwsartikel.

Reacties zijn gesloten.