Cian Uijtdebroeks: “Voel dat er spanning hangt tussen Aleksandr Vlasov en mij”
foto: Cor Vos
zaterdag 16 september 2023 om 13:16

Cian Uijtdebroeks: “Voel dat er spanning hangt tussen Aleksandr Vlasov en mij”

Cian Uijtdebroeks is goed op weg om in de top-10 van de Vuelta a España te eindigen. De jonge Belg staat op plaats zeven, een plaats voor zijn ploeggenoot Aleksandr Vlasov. Dat vindt Vlasov volgens Uijtdebroeks niet al te leuk. “Hij wil liever voor me eindigen, terwijl dat voor mij eigenlijks niets uitmaakt.”

De gloednieuwe winter-editie van RIDE Magazine is vanaf nu verkrijgbaar! Mathieu van der Poel staat op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Voor aanvang van rit 20 verscheen Uijtdebroeks voor de camera van HLN. Is er nog iets mogelijk voor de renner van BORA-hansgrohe? “Een plaats winnen in de stand wordt moeilijk, dus ik wil vooral mijn zevende plek vasthouden. Ook al komt de concurrentie uit mijn eigen ploeg, zoals we de vorige ritten hebben gezien”, verwees Uijtdebroeks naar Vlasov. “Hopelijk is iedereen correct en gaan we geen domme dingen doen. Het zou stom zijn dat we João Almeida nog een plaats laten winnen doordat Vlasov mij zou aanvallen.”

Uijtdebroeks gaf aan dat het intern soms wat moeilijk is. “Ik ben jong en ik denk wel dat dat een rol speelt. Ik vind gewoon dat we het (zijn zevende plek, red.) vandaag veilig moeten proberen te stellen. Ik vond het vorige rit (toen Vlasov in het slot aanviel met ploeggenoot Nico Denz, red.) ook een beetje belachelijk.”

“Ik voel dat er een bepaalde spanning hangt. Hij wil liever voor me eindigen, terwijl dat voor mij eigenlijk niets uitmaakt. Of ik op tafel durf te slaan? Ik zeg soms wel mijn gedacht, ja, maar dit hoort ook bij de wielersport. In de Formule 1 is het ook zo”, besloot Uijtdebroeks.

RIDE Magazine
13 Reacties
Sorteer op:
16 september 2023 14:02
Vlasov zou gewoon beter toegeven dat Cian de betere Bora-renner is in deze Vuelta. Door zo naarstig naar die zevende plaats van zijn ploegmaat te loenzen, en hem een loer te willen draaien, zet hij juist nog meer 'in the spotlights' dat Cian sterker is. De hele wielerwereld heeft al lang gezien dat er meer potentieel in Uijtdebroeks zit. Vlasov zou ook vol lof over Cian kunnen praten, bijvoorbeeld. Aleksandr de achtste.
  16 september 2023 15:00
  Vlasov heeft zijn belofte iig nog niet kunnen inlossen. Wel 4e in de Giro en 5e in de Tour, maar telkens met grote moeite en op vele minuten. Zelfde weer in deze Vuelta. Doet het natuurlijk goed, maar heeft geen moment echt meegedaan voor top 5. Daarom wel begrijpelijk dat het hem stoort dat Uijtdebroeks het beter doet. Vlasov had hier namelijk altijd verwacht het beter te doen en als je teamgenoot, met zadelpijn, dan ook nog duidelijk beter is… tja, das niet leuk.
16 september 2023 17:27
Vandaag is weer duidelijk geworden dat Vlasov de beste heuvelrenner is en Uijtdebroeks de beste in het hooggebergte. Desondanks is dit grote-ronde debuut van Uijtdebroeks een van de meer indrukwekkendere van de afgelopen jaren.
16 september 2023 15:01
Kan me niet voorstellen dat Vlasov het Cian niet gunt, hij zal vooral ontevreden zijn met zichzelf.

Vorig jaar leek hij na de eindzege in Romandië mee te gaan doen voor het podium in de Tour. Het werd, met toch de nodige tegenslag, uiteindelijk een knappe vijfde plaats, maar sindsdien sputtert de motor. Zal veel meer verwacht hebben van deze Vuelta om dan misschien volgend seizoen nog eens alles te zetten op de Tour. Na zo’n matig seizoen zal dat moeilijk worden. Kan me dan wel voorstellen dat het frustrerend is om na Hindley nu ook Uijtdebroeks je te zien voorbijgaan.
16 september 2023 13:54
Vlasov noemt toch niet voor niks Aleksandr ?
16 september 2023 13:59
‘Hij wil liever voor me eindigen, terwijl dat voor mij eigenlijk niets uitmaakt.’

Nou… blijkbaar we hè ;)
  16 september 2023 14:20
  eigenlijk niet, maar eigenlijk wel ja... mooi gebaar van ome Aleksandr om een plekje te willen afsnoepen van de kinders.
  16 september 2023 15:18
  Interview bekijken op HLN. Hij gunt Vlasov wel een plaatsje voor hem, maar blijkbaar is het niet wederkerig. En dan houdt het op ...
16 september 2023 13:21
Gezellig boel daar ..
16 september 2023 13:27
Het volledige interview gezien, en het is inderdaad niet allemaal peis en vree. Maar het is de jeugd en de openheid die maakt dat we het weten. Het gaat over de zevende en de achtste plaats. Als je het interview hoort is het veel minder subtiel dan wat WF hier weergeeft. Kunnen dus zeker niet zeggen dat het is om de boel op te naaien. Maar voor plaats één, twee en drie is er uiteraard geen enkele discussie .... allemaal vriendjes.
16 september 2023 15:13
En dan hebben wij het allemaal over de frictie binnen TJV...
16 september 2023 13:53
Waarom zou hij nou net met de F1 vergelijken? Op zich best hoor, maar hij had welke branche dan ook kunnen noemen want het is een open deur.

Reacties zijn gesloten.