Cian Uijtdebroeks geeft visitekaartje af: “Maar kon het gat niet meer dichten”

vrijdag 27 januari 2023 om 17:40
Cian Uijtdebroeks geeft visitekaartje af: “Maar kon het gat niet meer dichten”

foto: Cor Vos

Cian Uijtdebroeks heeft zich laten gelden in de Trofeo Andratx. De jeugdige Belg maakte onderdeel uit van de vroege vlucht en kon Kobe Goossens volgen op Puig Major, maar kraakte uiteindelijk in de laatste kilometers. “Ik raakte vermoeid en kon het gat met Goossens niet meer dichten”, blikt hij terug.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Het was een superzware dag. Vanaf het begin van de wedstrijd probeerde ik mee te zitten en in Vall de Mossa viel ik aan. Een paar kilometer later konden vijf andere renners aansluiten. In de afdaling van de Coll de Sóller kwam Goossens er nog bij”, doet hij zijn verhaal in een persbericht.

“Ik kon hem daarna als enige volgen. Ik heb echt alles moeten geven om hem bij te houden en helaas raakte ik vermoeid en moest ik lossen. Tot de finish ben ik alleen blijven geven, maar op kilometer van de streep ben ik toch nog teruggepakt.”

De 19-jarige Uijtdebroeks is de regerende winnaar van de Tour de l’Avenir. De Belg is bezig aan zijn tweede seizoen bij BORA-hansgrohe.

Dit artikel delen:

2 Reacties

11 na 11 27 januari 2023 om 18:17

Hing constant aan de rekker tijdens het afdalen. Heeft hem de das omgedaan, te veel energie verspeeld met telkens terug te komen.

0
Etika 27 januari 2023 om 20:46

Doe zo verder, Cian. Topprestatie vandaag. De lage landen hebben er weer een diamantje bij.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone