Christophe Laporte draagt EK-zege op aan Nathan Van Hooydonck: “Wat een gekke finale”
foto: Cor Vos
zondag 24 september 2023 om 17:02

Christophe Laporte draagt EK-zege op aan Nathan Van Hooydonck: “Wat een gekke finale”

Video Christophe Laporte kroonde zich zondag tot Europees kampioen bij de elite mannen. De Franse renner heeft zijn zege na afloop opgedragen aan Nathan Van Hooydonck. “Ik kan het nog steeds niet geloven”, vertelde Laporte in het flashinterview.

Laporte reed in de laatste ronde weg uit een groep met favorieten. De renner van Jumbo-Visma kreeg meteen wat ruimte en begon met een tiental seconden aan de beklimming van de VAM-berg. Laporte kon op die helling standhouden, ondanks dat de Belgen, Wout van Aert en Arnaud De Lie, en Olav Kooij nog bijzonder dicht kwamen. “Het was echt een heel gekke finale.”

“Ik voelde me onderweg goed, maar ik wist dat het moeilijk zou worden om in de sprint te winnen tegen Wout van Aert en Arnaud De Lie. Ik probeerde het dus met een demarrage en dat is gelukt. Ik voelde het goede moment aan”, aldus Laporte. “Het is heel zot om deze trui te winnen. Ik draag deze zege op aan mijn familie, maar zeker ook aan Nathan (Van Hooydonck, red.). Ik ben heel erg blij.”

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
24 september 2023 17:47
Prachtig gebaar van Christophe voor Nathan.
24 september 2023 17:09
Dijk van een coureur, wat zal die blij zijn met de overstap naar TJV. Was bij Cofidis al goed maar nu gewoon bij de absolute top gekomen. Kiest ook vaak slim zijn moment en durft aan te vallen. Zonder pech zie ik hem in de komende jaren nog wel een keer RVV of Roubaix winnen.
    24 september 2023 17:15
    Sluit ik me helemaal bij aan. En komt op mij over als een sympathieke renner, met de gunfactor in een groot deel van het peloton (althans zo komt het van buitenaf op mij over).

    Die in Gent Wevelgem heeft ie gekregen, maar deze heeft hij toch zelf verdiend.

Reacties zijn gesloten.