Christoph Roodhooft: “Toen het echt nodig was, stonden we er alleen voor”

vrijdag 15 juli 2022 om 19:19
Video

Ook Alpecin-Deceuninck had – met snelle man Jasper Philipsen – haar zinnen gezet op de etappe naar Saint-Etienne. Samen met Lotto Soudal jaagde het team ook op de kopgroep, tot Caleb Ewan letterlijk wegviel. “We hebben onze verantwoordelijkheid genomen. Pas toen het kalf verdronken was, doken anderen ook op”, doelde Christoph Roodhooft op BikeExchange-Jayco.

“We wisten dat het een moeilijke opdracht zou worden”, vertelde teammanager en ploegleider Chrisoph Roodhooft na afloop. “Vooral door de aard van het parcours. We lieten het bewust niet te ver komen en namen onze verantwoordelijkheid, samen met Lotto Soudal.”

Maar toen viel Caleb Ewan weg. “Waardoor we er alleen voorstonden op het moment dat het echt nodig was”, aldus Roodhooft nog. “Pas toen het kalf verdronken was, doken er nog wat anderen op. Nu goed, iedereen mag koersen zoals hij wil, dat is ieder zijn eigen keuze.”

“Maar het is uiteindelijk wel uitgedraaid op een nul voor iedereen in het peloton. Waarom ook wij stopten met rijden? Omdat het op was.” Een volgende kans voor de sprinters komt er volgens de teammanager zondag in Carcassonne. “Morgen wordt het te lastig. Maar zondag kan het opnieuw. We blijven proberen.”

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

3 Reacties

Pietspeed 15 juli 2022 om 19:48

Morgen weer de beuk erin, zegt hij echter niet. Staan nog met heel veel lege handen.

Marlin 15 juli 2022 om 21:02

De ploeg van Groenewegen beweerde net hetzelfde. Dat zij er alleen voor stonden (na het wegvallen van Lotto). De ploeg van Jacobsen reed uiteraard niet, want Jacobsen was gelost.De ploeg van Pedersen reed ook niet, want Pedersen zat in de kopgroep. De ploeg van de gele trui had ook geen belang om aan kop te sleuren. Hun renners moesten begrijpelijkerwijs recupereren van de twee zware Alpenritten. Van Aert kon ook zonder controle van zijn ploeg nog wat extra-punten voor het groen pakken. Dan schieten er eigenlijk geen ploegen meer over met spurtbelangen. Dat was het scenario dat zowat bij de start bekend was. De meeste spurtersploegen zouden niet meefietsen omdat hun spurter hetzij gelost zou worden, hetzij door pech zou wegvallen, hetzij omdat een ploegmaat in de kopgroep zat. En de ploeg van Jumo zou sowieso niet meerijden. He getuigt dus vooral van een slecht inschattingsvermogen van een aantal ploegleiders.

Alfons Haavers 16 juli 2022 om 10:01

Mwa zou niet zeggen dat vdP het dit jaar zo laat afweten. Met RVV, DDV en ook nog podium in MSR had hij gewoon een top-voorjaar en ook in de Giro heeft hij een zege gepakt. Wie levert er wel nog resultaten als dat ‘het laten afweten’ is?

Vergelijk het met het seizoen van Alaphilippe en dat is toch (ook wel vanwege al die pech) een ander paar mouwen.

Maar ik heb het hier al vaak gezegd: als de wereldtopper van de ploeg op een gegeven moment uitvalt is het voor bijna alle teams ineens een stuk moeilijker om die successen te boeken. Gelukkig hebben ze hier met Philipsen nog een tweede man die kan meespelen voor ritzeges.

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone