Christine Majerus schrapt WK veldrijden van programma

zondag 9 januari 2022 om 12:39
Christine Majerus schrapt WK veldrijden van programma

foto: Cor Vos

Christine Majerus zal eind januari niet meedoen aan het WK veldrijden in Fayetteville, omdat ze niet tevreden is met haar recente vorm. Dat betekent dat de Luxemburgse renster van SD Worx voor het eerst in acht jaar het wereldkampioenschap laat schieten.

Zaterdag veroverde Majerus nog de Luxemburgse titel in het veldrijden. Dat deed ze alweer voor de twaalfde keer op rij. Alleen 2021 ontbreekt, maar die editie werd niet georganiseerd vanwege de coronacrisis. “Ik reed een solide en gecontroleerde race, waardoor ik nog een jaar de nationale trui mag dragen”, blikt Majerus terug op Twitter.

“Maar ondertussen heb ik ook de beslissing genomen om het WK over te slaan. In mijn ogen waren mijn laatste prestaties niet consistent genoeg om de reis naar de Verenigde Staten te rechtvaardigen. Ik rijd nog wel de Wereldbeker in Flamanville (Frankrijk, red.) volgend weekend, voordat ik mij ga focussen op het wegseizoen”, aldus de Luxemburgse.

Van de laatste tien WK’s miste Majerus er maar eentje, namelijk die van 2013. Vijf keer eindigde ze bij de elite-vrouwen in de top-10. Haar beste WK-uitslag behaalde ze in 2018 in Valkenburg, toen ze vierde werd.

Dit artikel delen:

3 Reacties

FDJ 9 januari 2022 om 12:51

Met andere woorden ik heb weinig zin om naar Amerika te reizen voor een WK met bijna enkel Nederlandse en Belgische favorieten en heb nu een excuus.

Hopelijk een les mbt Wk’s in zo’n kleine sport ver over zee te houden waarvan het epicentrum in België en Nederland ligt.

0
Rondje 25 9 januari 2022 om 12:54

Ik denk van niet hoor. Ze is gewoon realistisch. Ze heeft daar niets te zoeken met haar huidige vorm. Dat heeft niets te maken met de Nederlandse en zeker niet met de Belgische inbreng.

0
FDJ 9 januari 2022 om 13:46

Mijn punt is dat ze, als het WK in België of Nederland had plaatsgevonden ze heus wel gegaan was. Nu ga je al die Belgen en Nederlanders overhevelen naar Amerika waar zowat alle toppers om de hoek ook hadden kunne rijden.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone