Chris Horner kan terugkeer bij Lotto vergeten

zaterdag 14 december 2013 om 11:53
Chris Horner

foto: Sirotti

Chris Horner rijdt volgend seizoen niet voor Lotto-Belisol. Dat vertelde teambaas Marc Sergeant aan Cyclingnews. De 42-jarige Amerikaan reed in 2006 en 2007 in Belgische dienst, maar hoeft niet te rekenen op een terugkeer.

“Voor dat geld, op die leeftijd, past hij niet in onze plannen”, verklaarde Sergeant. “We willen jonge jongens met potentie een kans geven. We gaan voor André Greipel, Gallopin en Jurgen Van den Broeck. Horner past daar niet bij”, legt hij uit. “Ik heb zijn manager in de Vuelta gesproken en uitgelegd dat ik niet veel geld te besteden heb. Een ander probleem is dat de teams de punten niet nodig hebben. Twee of drie jaar geleden moesten ploegen in de top 15 staan, maar dat probleem hebben we nu niet meer.”

Vuelta-winnaar Horner is nog steeds naarstig op zoek naar een ploeg voor 2014.
Een flirt met Europcar liep op niets uit, hoewel manager Jean-René Bernaudeau nog wel verklapte dat Horner een salaris van 750.000 euro op wenste te strijken. Laurens ten Dam vertelde in zijn biografie dat Horner zich ook aanbood om in dienst te rijden van Mollema en Ten Dam, maar Belkin had geen interesse. Volgens Italiaanse media hoopt zijn manager hem nu te kunnen stallen bij Neri Sottoli, de opvolger van Vini Fantini-Selle Italia.

Dit artikel delen:

Net binnen

Populair

Materiaalzone