Chris Froome weet het zeker: “Ik kan nog vijf jaar mee”

Door , donderdag 8 november 2018 om 17:37
Chris Froome weet het zeker: “Ik kan nog vijf jaar mee”

foto: Sirotti

Chris Froome mag dan ‘al’ 33 jaar oud zijn, hij is ervan overtuigd dat hij nog vijf jaar mee kan als wielrenner. “Maar dat moet dan wel op topniveau zijn”, zo tekent La Gazzetta dello Sport op uit de mond van de viervoudig Tourwinnaar.


Froome analyseert in de Italiaanse sportkrant waarom hij al jaren beter is dan de concurrentie. Het verschil moet volgens de Brit worden gezocht in de manier van trainen. “Ik denk dat weinig renners mijn trainingsregime aankunnen, misschien wel niemand. Mijn trainingen zijn zeer intens. Ik probeer altijd mijn limieten te verleggen.” Froome’s motto luidt dan ook: no pain, no gain.

“Door telkens je limiet op te zoeken én eroverheen te gaan, kun je je volume vergroten. Je moet het als het ware normaal gaan vinden: het verleggen van je grenzen. Ik wil altijd beter worden als wielrenner. Het is een soort van obsessie. Ik geef me er dan ook volledig aan over. Ik wil werkelijk elk detail weten. ”

“Ik ben gemaakt voor rittenkoersen”
Froome zal zich ook in 2019 richten op de grote rondes, ondanks het feit dat hij de klassiekers een warm hart toedraagt. “Ik hou van de monumenten. Als Luik-Bastenaken-Luik nu in een andere periode zou worden verreden… Ik heb echter geaccepteerd dat ik gemaakt ben voor rittenkoersen.”

Froome heeft naar eigen zeggen nog geen keuze gemaakt welke grote rondes hij zal betwisten. De verwachting is echter dat hij in juli een vijfde Tourzege zal najagen. “Ik ontken niet dat die vijfde Tourzege een doel is. Ik wil op gelijke hoogte komen met Jacques Anquetil, Eddy Merckx, Bernard Hinault en Miguel Induraín.”

Dit artikel delen:

21 Reacties

Marveloke 8 november 2018 om 18:24

Tja… Als El Imbatido op 38-jarige leeftijd nog wereldkampioen wordt en bijna podium rijdt in de Vuelta, waarom zou Froomey dat dan niet kunnen?

VerstandOpNul 8 november 2018 om 18:30

Interessant wat hij zegt over grenzen verleggen, maar ook vrij subjectief..

achterhoeker 8 november 2018 om 19:02

Dit komt me zo bekend voor…” mijn trainingen zijn Zeer intens”
Doet me denken aan” i train so hard Tour de France is easy then”

Hoop dat de rest van het verhaal niet vergelijkbaar is…

snoep de hond 8 november 2018 om 20:19

Niet dat ik nu perse Froome van alle verdachtmakingen wil vrijpleiten, maar als je op die manier gelijkenissen gaat zoeken dan kan je iedereen zwartmaken.

Ik mag hopen dat de winnaar van de Tour zich kapot moet trainen om zo’n niveau te bereiken. Ik zou mijn wenkbrauwen eerder fronsen als hij zou aangeven dat hij wat betreft training deed waar hij zin in had.
Neem een Ullrich in het verleden, die kwam de winter uit met “overgewicht” en wist vervolgens in zomer toch nog een niveau te halen dat goed genoeg was voor het eindpodium.
Dan vind ik het verhaal van Froome toch op zijn minst een tikje geloofwaardiger; Hij zit binnen ploeg die een groot budget heeft en veel aandacht besteed aan de omkadering en hij heeft een loodzwaar trainingsschema.

Veleta 8 november 2018 om 22:03

Ondanks het gedoe van begin dit jaar ben ik geneigd hem te geloven. Het is gewoon een heel speciale: zijn manier van fietsen, zijn stuntaanvallen, zijn maniakale voorbereiding, zijn omgaan met de vernedering door het Franse wielerpubliek, eigenlijk een fantastisch renner. Jammer van zijn robotachtige uitstraling.

EddyB1958 8 november 2018 om 23:01

Mooi dat hij na vijf jaar kopman geweest te zijn,nog vijf jaar gaat knechten.

NielsCos 8 november 2018 om 23:27

Vergeet er ook wel bij te melden dat zijn reputatie een serieuze klap heeft gekregen na vorig jaar. Dankzij Sky heeft hij zijn rondes gewonnen, zoals hij elke berg naar boven wordt gebracht zonder problemen.
Vorig jaar in de Giro 2 weken zoek gereden en op één etappe heel de ronde omgooien, daar heb ik nog steeds mijn twijfels over. In de Tour 3de geworden dankzij Bernal die hem tot 3-4 maal terugbracht.
Komend jaar gaat moeten blijken wat hij nog kan, zeker nu ook Thomas het kopmanschap in zijn o zo geliefde Tour mee opeist.

Mwielerfan 9 november 2018 om 14:14

Goed dat je het zegt want ik dacht deze zomer dat ik hem zelf zag fietsen.
In de giro lijk jij ook nog even Zijn overwinning op de ergste berg van Europa te vergeten. En dat dumoulin zelf aangaf dat froome de hele laatste week beter was.

Jungle Man 8 november 2018 om 23:50

Froome lijkt me iemand voor ‘andere tijden sport’ in de toekomst.

Hollow Knight 9 november 2018 om 01:53

Totaal niet geloofwaardig die Froome. Was een nobody in de eerste 5 jaar van zijn carriere. En een nobody bij de jeugd. Hopelijk pakken ze hem nog.

Mwielerfan 9 november 2018 om 14:15

Want jij weet zoveel over Afrikaanse ziektes?

vlaamse ardennen 9 november 2018 om 06:23

Reeds 4x de Tour gewonnen. 2012 had hij moeten winnen. 2014 had hij kunnen winnen zonder val. Had er dus al 6 op zijn palmares kunnen hebben. Nu stellen dat er nog enkele bij zouden moeten kunnen komt er dus op neer dat hij Armstrong gaat degraderen…

Mwielerfan 9 november 2018 om 14:16

Dit soort zaken gelden wel voor meer renners. Contador in 2008, 2010 en 2011 bijvoorbeeld. Maar vast ook voor merckx hinault en anquetil

Birdheart 9 november 2018 om 06:32

Begin van dit jaar reed hij in 6 weken tijd meer dan 2 grote rondes is ongeveer dezelfde tijd met meer hoogtemeters. Voornamelijk als training maar ook voor het onderzoek naar zijn puffertje. Toen hoorde je een hoop ploegleiders en grote concurrenten zeggen, dat froome de enige renner op dit moment is die dit aankan. Er zit dus wel degelijk een extreem grote kern van waarheid in. Hij traint harder en dit geeft hem de mogelijkheid om nog harder te trainen.

FrankyCerami 9 november 2018 om 07:03

De concurrentie klooit eigenlijk maar wat aan.

Taliesin 9 november 2018 om 12:11

Denk dat 5 jaar veel te optmistisch is en een beetje belachelijk.
Drie jaar zie ik echter nog wel gebeuren. Het is zeker niet zo dat hij nu opeens op zou zijn maar nog 2 jaar op topniveau lijkt me de max, heel misschien 3.

Denk dat je hem met vergelijken met alle andere toppers en kijken tot hoe lang die top waren. Leeftijdsgenoot van Nibali, die in principe ook nog steeds top is en dat volgend jaar ook nog zal zijn, maar zal dan toch wat minder gaat worden lijkt me. Valverde is de Unicorn die op de een of andere manier de uitzondering is, niet de maat.

Chris Van Uden 9 november 2018 om 12:12

Valverde wint ook geen GT meer, zoals Froome wel beoogt.

Mwielerfan 9 november 2018 om 14:18

Valverde piekt op momenten dat anderen dat niet doen. Nibali wint de laatste jaren klassiekers en grote rondes meer.

Alto de angliru 9 november 2018 om 14:08

Gemaakt voor rittenkoersen, maar voor het bij sky rijden niets presteren in rittenkoersen….

Fort 9 november 2018 om 15:27

Lijkt bijna op een vorm van automutilatie. Past wel bij de rest van het gedrag,..

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Tour de France 2019

Materiaalzone

Populair