Chris Froome tempert verwachtingen: “Vergeet niet dat ik hier bijna mijn leven verloor”

maandag 6 juni 2022 om 12:33
Chris Froome tempert verwachtingen: “Vergeet niet dat ik hier bijna mijn leven verloor”

foto: Cor Vos

Chris Froome viel een week geleden op met een sterke prestatie in de Mercan’Tour Classic. Het was zijn beste uitslag sinds zijn zware crash in de Dauphiné van 2019. Weer competitief worden, is de volgende stap die hij wil zetten in zijn herstelproces. Wel tempert hij de verwachtingen.

“Het is de eerste keer in drie jaar dat ik volledig vrij van zorgen ben”, zei Froome voor de start van de tweede etappe van de Dauphiné in gesprek met de media. “Ik heb geen problemen meer, geen pijn, geen discomfort. De balans tussen mijn linker- en rechterbeen klopt weer. Sinds januari heb ik ononderbroken en consistent kunnen werken, en bewegen de dingen in de juiste richting. Ik zie daar de resultaten ook van, maar het is normaal dat mensen verwachtingen hebben, gegeven wat ik heb bereikt in mijn carrière.”

De Brit tempert echter de verwachtingen. “Tegelijkertijd moet je beseffen waar ik vandaan kom. In deze koers verloor ik drie jaar geleden bijna mijn leven. Ik kon vier, vijf maanden mijn been niet strekken of erop steunen. Het was een enorm proces om te herstellen. Ik had mijn been op twee plaatsen gebroken en om daarvan terug te komen, is niet gegarandeerd. Het is een proces dat stap voor stap gaat. De eerste stap was opnieuw leren lopen. Daarna was het opnieuw leren fietsen. Vervolgens was het proberen terug in het peloton te komen.”

De volgende stap is weer competitief worden. “Dat is waar ik nu sta. Ik stel mezelf geen doel door te zeggen, dáár wil ik komen te staan. Ik probeer gewoon zo hard mogelijk te werken en de dingen de juiste richting op te duwen. Ik ben extreem gelukkig met de steun van de ploeg. Israel-Premier Tech heeft veel geduld en steunt me. Ik ben blij dat ik me in deze positie bevind.”

Dit artikel delen:

14 Reacties

vincenzo 6 juni 2022 om 12:38

Wat denkt Froome wel niet; wie verwacht er nou nog iets van de man behalve dat hij het peloton vult? Het lijkt dat Froome vooral zijn eigen verwachtingen tempert. Je zult toch zo'n geduldige ploeg hebben …

0
TheBigShow 6 juni 2022 om 12:53

Zal wel gewoon een vraag van een enthousiaste journalist hebben beantwoord

0
Shinzawai 6 juni 2022 om 13:17

Hij krijgt ongetwijfeld nog steeds vragen over wanneer hij weer klassementen kan rijden, of hij ooit nog een grote ronde denkt te winnen etc…

0
Renaissance 6 juni 2022 om 14:05

Toch maakt hij wel progressie, zou normaal gesproken in deze rit ipv 50ste 130ste zijn geweest op 10 minuten.

0
evelineroos 6 juni 2022 om 12:41

Welke verwachtingen?

0
Quick Stijn 6 juni 2022 om 13:11

Voorheen geen fan van de dominantie van Froome. Hoopte elke ronde weer dat hij zou falen. Na deze bijzondere pechjaren gun ik m juist wel weer een heropleving. Zit er alleen niet in ben ik bang. Zelfs meestrijden om etappewinst wordt heel lastig

0
Dikke Vrouw 6 juni 2022 om 13:25

Respect voor de vent !

0
Oblomov 6 juni 2022 om 13:42

Had naar Poels moeten luisteren…

0
Murcia 6 juni 2022 om 13:53

Respect voor zijn vechtlust en de verwachtingen zijn nu natuurlijk niet zo hoog meer. Er is één ding waar je bij Froome nooit aan hoeft te twijfelen en dat is zijn liefde voor het fietsen. Dat salaris is enorm maar ook voor een lager inkomen zou hij ongetwijfeld zijn doorgegaan, puur om te bewijzen dat hij na die zware crash kon terugkeren als prof.

0
Pietspeed 6 juni 2022 om 14:02

Nee, vwb dat salaris ben ik het oneens. Dat is uiteraard een inschatting, maar een dikke €5 miljoen per jaar is geen peanuts. Zie het nog een keer gebeuren dat het kaartenhuis rond Sky en Froome instort. Met vele rechtszaken a la Armstrong. Dan is het handig om een legertje advocaten te kunnen betalen. Niettemin ook respect voor zijn doorzettingsvermogen, hetgeen je hem niet kunt ontzeggen.

0
Baukema Tomoulin 6 juni 2022 om 14:01

Prima als Froome vanuit de vlucht nog 1x kan meestrijden voor etappewinst. Zou een goed eindhoofdstuk voor het boek ‘Froome’ vormen.

0
Al Phila 6 juni 2022 om 14:38

Ik mag zijn manier van koersen niet, maar heb wel respect voor de manier waarop hij probeert terug te komen vanuit een heel heel diep dal. Maar een GT winnen, nee, dat zie ik hem echt niet meer doen, hooguit een etappe met vluchters.

0
Baard 6 juni 2022 om 15:35

Ik heb wel respect voor zijn doorzettingsvermogen! Hopelijk heeft hij nog een keer een mooie uitschieter.

0
vincenzo 6 juni 2022 om 20:28

Gaat vooruit; vandaag 30ste in een sprintersetappe!

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone