Chris Froome over prachtzege Hugo Houle: “Geweldige ploegmaat die zich altijd wegcijfert”
foto: WielerFlits
dinsdag 19 juli 2022 om 20:45

Chris Froome over prachtzege Hugo Houle: “Geweldige ploegmaat die zich altijd wegcijfert”

Video Chris Froome vindt dat Hugo Houle, zijn ploegmaat bij Israel-Premier Tech, de overwinning in de zestiende rit van de Tour de France honderd procent heeft verdiend. Dat vertelde de Brit na de rit in gesprek met de verzamelde media, waaronder WielerFlits.

Op 22 september verschijnt de nieuwe najaars-editie van RIDE. In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

“Het was een geweldige dag voor de ploeg. Dat we een etappezege hadden, was al geweldig. Om er nu twee te hebben, maakt me sprakeloos. We hadden ons niet meer kunnen wensen”, vertelde de viervoudige Tourwinnaar, die zelf op ruim acht minuten achterstand over de finish kwam, in een groep met onder anderen Enric Mas en Thibaut Pinot. De Brit is ondertussen de top-25 van het algemeen klassement binnengedrongen.

Volgens Froome is dit de grootste dag in de carrière van zijn ploeggenoot Houle. “Hugo is een geweldige ploeggenoot. Hij is echt heel onzelfzuchtig. Niets is teveel voor hem en hij is er altijd klaar voor. Het is echt een taaie. Iedereen in de ontsnapping had gezegd dat Woods onze beste troef was. Hugo pakte echter een gat en ging solo. Het is een geweldige tijdrijder en kon zijn voorsprong vasthouden. Hij verdiende deze overwinning 100%.”


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

 
8 Reacties
Sorteer op:
19 juli 2022
Dat Froome niet ver achter de favorieten is aangekomen, spreekt toch wel weer boekdelen over de progressie van deze man. Tot aan de Dauphiné zag je hem toch steevast lossen bij de zwakke klimmers. Stel je voor dat die terug op niveau komt zeg
19 juli 2022
Enorm aardige gast. Mooi om te zien dat hij weer stappen maakt.
20 juli 2022
Inderdaad fijn dat hij weer enigszins zijn niveau haalt, zou zonde zijn als zijn carrière als een nachtkaars uit zou gaan.
20 juli 2022
Israel is prima bezig, en gemotiveerd ook. Niemand had kunnen vermoeden dat de kasseienrit en deze Mollema-etappe door Clarke en Houle zouden worden gewonnen.
20 juli 2022
Israel is gewoon simpelweg een ploeg die in de WT thuis hoort. Veel meer dan een ploeg als Lotto Soudal. Ze zouden ook makkelijk WT hebben gehaald mocht het niet zo zijn dat ze 2(!) jaar geleden een slecht seizoen hebben gedraaid. Idioot dat 3 jaar terug met een andere ploeg bepalend kan zijn. Of een jaarlijks systeem of er moet een ander systeem komen. Gelul over sponsors trek ik ook moeilijk want in elke sport is er onzekerheid. Als je Nadal voor veel geld vastlegt kan hij ook geblesseerd raken, een voetbalclub kan ook jaarlijks degraderen.
    20 juli 2022
    Als je enkel naar dit jaar zou kijken, zou net Lotto het makkelijk halen. Ze hebben véél meer punten dan Israël en staan 12de op de jaarranking. Israël staat 17de, en zou er ook net bij zijn. Met de huidige stand zouden EF, DSM en Astana er onherroepelijk uitvliegen.
20 juli 2022
Als Froome deze stijgende lijn doorzet gaat hij gewoon voor het Podium in de Vuelta. Lijkt met de dag beter te worden. Hoe tof zou het zijn om deze strijder na jaren van pech weer mee te zien doen voor een Grand Tour.
20 juli 2022
Israël Cycling verbaast me deze Tour, rijden meer dan prima deze ronde. 2 etappes reeds en aanvallend koersen. Als je dit voor de Tour had gezegd, had ik je uitgelachen denk ik. Buiten het geweld van de top teams toch een van de mooie verrassingen.

Reacties zijn gesloten.