Chris Froome: “Nog steeds hoopvol dat mijn conditie verbetert voor de Tour de France”

zaterdag 24 april 2021 om 14:58
Chris Froome: “Nog steeds hoopvol dat mijn conditie verbetert voor de Tour de France”

foto: Cor Vos

Ook in de Tour of the Alps liet voormalig Tourwinnaar Chris Froome nog geen teken van vooruitgang zien. De 35-jarige Brit eindigde op de 93ste plaats in het algemeen klassement. Een vijfde Tourzege lijkt met nog twee maanden te gaan een lastig verhaal te worden. Pessimistisch maakt het hem in ieder geval niet: “Ik ben nog steeds hoopvol dat mijn conditie verbetert.”

In gesprek met La Gazzetta dello Sport gaat hij verder: “Ik houd van mijn baan. Natuurlijk houd ik er nog meer van om van voren te rijden zoals ik dat in de jaren voor de crash deed, maar ik heb nog steeds veel passie. Het rijden van wedstrijden vind ik nog steeds leuk, ook al eindig ik op dit moment vaak aan de andere kant van het peloton. In mijn afwegingen om door te gaan verandert er in ieder geval niets.”

Ook de komende jaren zien we de renner van Israel Start-Up Nation dus nog voor de Israëlische ploeg rijden. Maar of daar nog resultaten mee gepaard gaan? “Ik train nog steeds even hard en maak mijn uren. Natuurlijk zijn het niet meer dezelfde wattages als voorheen, maar ik moet in mijn herstelproces blijven geloven. Ik moet ook blijven geloven dat hard werken zich uiteindelijk uitbetaalt in resultaten.

“Op dit moment moet ik eerlijk zijn en bekennen dat ik met deze vorm geen plekje voor de Olympische Spelen verdien. Het hangt allemaal af van mijn niveau. Als ik hard blijf werken, de hoogtestages blijf doen en alles laat wat ik moet laten, dan zal er een dag komen dat ik me weer de oude voel.”

In de sport blijven
Op 35-jarige leeftijd is er ook ruimte om naar de toekomst te kijken. Toen Froome zijn contract tekende bij Israel Start-Up Nation, moest hij ook toezeggen zijn carrière er af te sluiten. Verdere samenwerking is daarna nog niet uitgesloten. “Mogelijk ga ik met ze werken aan een sterk team voor de gronde rondes. Misschien wel een die kan strijden om de eindzege in de Tour de France. Ik houd van de sport en wil graag betrokken blijven na mijn carrière. Doorgaan bij ISN is dan ook zeker een optie.”

Dit artikel delen:

20 Reacties

girardengo 24 april 2021 om 15:14

Als hij zich geen kandidaat voor de Olympische Spelen voelt, zal hij het podium in de Tour 2021 zeker niet verwachten. Dan maar een van de volgende jaren, zal hij denken. Maar daar geloof ik ook niet zo erg in.

Glorious 24 april 2021 om 15:24

Die heeft lekker 5 miljoen per jaar en doet alsof hij nog top wordt haha

Poeksel 24 april 2021 om 15:28

Hoezo doet ie dat?

Johnny7 24 april 2021 om 17:45

Goed lezen vriend, hij blijft het volhouden ja:

“dan zal er een dag komen dat ik me weer de oude voel.”

Poeksel 24 april 2021 om 18:52

Nadenken vriend. Dat is wat anders dan dat hij doet dat hij nog top wordt.

Aart van Woud 24 april 2021 om 15:26

Hoop doet leven zeggen ze…

josi 24 april 2021 om 15:36

Als je in het afgelopen jaar geen duidelijk zichtbare/meetbare voortuitgang hebt geboekt, lijkt het me niet realistisch te verwachten dat je in de komende twee maanden plotseling een enorme sprong voorwaarts zal maken. Het zou mooi zijn, maar het ligt meer voor de hand dat Froome niet veel verder zal komen dan het niveau dat hij nu heeft. Ik vraag me ook af of hij er echt zelf echt in gelooft of dat dit meer woorden zijn om zichzelf, zijn werkgever en supporters wat moed in te spreken. Stoppen zal hij niet snel doen, in de eerste plaats omdat het geen opgever is en in de tweede plaats omdat hij dan een fantastisch salaris vaarwel zegt. Als wielerliefhebber doet het wel een beetje pijn aan je ogen om zo’n groot renner regelmatig hulpeloos in de achtergrond te zien rijden.

Marveloke 24 april 2021 om 15:44

Precies josi, ik zie het ook niet meer gebeuren

Noordbiker 24 april 2021 om 15:47

Geloof niet dat het een conditiekwestie is, maar meer dat die niet langdurig meer de waardes van voorheen kan trappen.

Romāns Vainšteins 24 april 2021 om 17:03

Het is gewoon knetterhard aan het mislukken en Froome die in dit proces 5 mil van de rijke onnozelaar in zijn achterzak stopt komt dan erg sneu over op de buitenwereld.

Gr.R. 24 april 2021 om 18:22

Waarom? Beiden zijn er met het volle verstand ingestapt.

ProfrondeZevenbergen 24 april 2021 om 20:07

Hoezo sneu? Ik vind het juist heel intelligent van de heer Froome.

Derierre de la course 24 april 2021 om 21:31

Niemand weet de details van die 5 mil. Wellicht is dat bij prestatie op niveau en niet bij het mislukken van terug daarop. Dan nog zal hij er niet slecht op boeren. Maar dat wist ISN natuurlijk zelf ook. Hoef je geen meelij mee te hebben.
Wat ik verrassend vind is dat hij aangeeft ook door te willen gaan als hij niet meer op niveau komt. Dat siert hem wel.

nickdt 24 april 2021 om 22:44

Meesterknecht Froome.

Zou wel hilarisch zijn, Froome en Gesink samen op kop van het peloton.

SpeedyLegs 24 april 2021 om 17:15

Reeds eerder opgemerkt dat in het wielrennen blijkbaar in het verleden behaalde resultaten een garantie bieden voor de toekomst. M.u.v. het biologisch wonder A. Valverde, is dit voor 35 plussers niet waarschijnlijk.

girardengo 24 april 2021 om 17:41

Plus nog andere uitzonderingen die boven hun 35e nog grote resultaten haalden: Poulidor, Zoetemelk, Cerami, Duclos-Lassalle, Van Looy, e.a. Het zijn er best nog aardig wat.

Posterix 25 april 2021 om 07:08

Het synthetische wonder komt dichter in de buurt @speedylegs. Die heeft voor en tijdens zijn schorsing zoveel troep gebruikt dat hij er nogsteeds wel bij vaart.

lampje 24 april 2021 om 17:23

Jammer. Maar verdient inmiddels toch ook wel wat minder media-aandacht. Dit verhaal gaan we hopenlijk niet nog drie jaar elke paar maanden krijgen.

Martijn Arensman 25 april 2021 om 13:32

Deze meneer is meervoudig tourwinnaar en een grote persoonlijkheid. Die verdiend alle respect en aandacht.

Posterix 25 april 2021 om 07:11

Ik vind het helemaal niet sneu. Ik vind Froome een heel grote meneer, die een palmares heeft, waar geen enkele andere, momenteel in het pelotonrijdende, ronderenner aan kan tippen. Voor de toekomst maakt het geen hol uit wat hij nog gaat behalen. De man geniet er van, de ploeg vaart er wel bij (exposure), dus lekker laten fietsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair