Chris Froome begint ‘iets later’ aan nieuwe wielerseizoen
foto: Cor Vos
woensdag 29 november 2023 om 08:59

Chris Froome begint ‘iets later’ aan nieuwe wielerseizoen

Chris Froome zal iets later beginnen aan zijn zestiende wielerseizoen bij de profs. Dat heeft Kjell Carlström, de algemeen manager van Israel-Premier Tech, laten weten aan wielerwebsite GCN.

De inmiddels 38-jarige Froome begon dit jaar al vroeg aan zijn wielercampagne. De Britse ronderenner, in 2013, 2015, 2016 én 2017 winnaar van de Tour de France, werkte in januari in de Tour Down Under (17-22 januari) al zijn eerste wedstrijdkilometers af van 2023.

Froome kwam afgelopen seizoen – mede door blessureleed en zijn niet-selectie voor de Tour de France – overigens maar tot 39 koersdagen. De Brit zal het komend seizoen anders aanpakken en begint volgens Carlström ‘iets later dan normaal’ aan zijn wielercampagne.

Spanningen
Froome heeft nog een contract tot eind 2025 bij Israel-Premier Tech, maar van een gelukkig huwelijk lijkt toch niet echt sprake. Zo was Sylvan Adams, de grote baas van Israel-Premier Tech, eerder deze maand niet mals voor de gewezen veelwinnaar. Begin november kwam het vreemde nieuws naar buiten dat Chris Froome jarenlang met een verkeerde fietspositie had rondgereden.

“Klinkt het logisch dat iemand die zeven grote rondes heeft gewonnen, beweert dat zijn zadelpositie een centimeter afwijkt of wat hij dan ook zegt? Klinkt dat geloofwaardig voor iemand die niet eens op de laatste beklimmingen, maar op een van de eerste beklimmingen wordt gelost? Hij kan praten over zijn fietspositie tot de koeien thuiskomen, dat gaat hem nog steeds geen selectie voor een grote ronde opleveren”, is Adams duidelijk.

RIDE Magazine
WielerFlits Podcast
6 Reacties
Sorteer op:
29 november 2023 09:17
Moet nu weer eerst een jaar wennen aan zijn nieuwe oude fietspositie…
29 november 2023 09:22
Gemiste kans, want Chris haalde in Australië wel zijn beste uitslag van het jaar, 12de achter Daniel Bonello in de Melbourne to Warrnambool Cycling Classic.
29 november 2023 12:05
39 koersdagen.... Tsja, met zulke aantallen moet je wel later aan het seizoen beginnen natuurlijk! Straks ga je nog minder dan een ton per koersdag opstrijken...
29 november 2023 11:33
Het zou beter zijn, als hij helemaal niet meer aan het nieuwe wielerseizoen zou beginnen . Er is geen enkele reden om te veronderstellen dat hij het dit seizoen beter zou doen dan het afgelopen seizoen. En dat was meer dan rampzalig. Nu wordt het weer een seizoen van niets presteren, maar wel miljoenen vangen. Hoe diep kun je zinken.........
    29 november 2023 14:39
    denk dat menigeen (en niet alleen de types Sywert v L) het zelfde zouden doen. Want als fietsen je lust en je leven is en je wordt er goed voor betaald. waarom zou je het dan laten. ik zou alleen bepaalde uitspraken niet gedaan hebben. De weg omhoog is mooi de weg naar beneden heeft ook zijn charme.
2 december 2023 22:22
Misschien dat hij beter niet meer kan beginnen aan zijn nieuwe seizoen

Reacties zijn gesloten.