Chloe Hosking opent Women’s Tour Down Under met sprintzege

donderdag 16 januari 2020 om 08:14
Chloe Hosking opent Women’s Tour Down Under met sprintzege

foto: Cor Vos

De openingsrit van de Women’s Tour Down Under is gewonnen door Chloe Hosking. De rappe Australische van de Rally-ploeg was in de massasprint verreweg de snelste. Hosking versloeg Lotta Henttala en Matilda Raynolds met ruim verschil en is de eerste leidster.

Diep in de finale van de 116 kilometer lange etappe naar Macclesfield was het nog alles behalve zeker dat het een massasprint werd. Team Sunweb en Trek-Segafredo namen de leiding in de achtervolging op een vluchter, Brodie Chapman van FDJ-Nouvelle Aquitaine-Futuroscope. Haar voorsprong was veertien kilometer voor het einde nog twee minuten.

Pas in de slotkilometer werd Chapman in de kraag gegrepen, waarna de sprint in gang werd getrokken. De Finse Henttala (die we ook nog kennen onder haar meisjesnaam Lotta Lepistö) ging vroeg aan, maar werd in de laatste meters duidelijk geklopt door Hosking. Haar voorsprong in het klassement bedraagt nu vier seconden op Henttala.

Vrijdag gaat de Women’s Tour Down Under (2.Pro) verder met een golvende etappe van 114,9 kilometer naar Birdwood. De ronde duurt tot en met zondag.

Hosking in de oranje (eigenlijk oker) leiderstrui – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

4 Reacties

Chasse_patate 16 januari 2020 om 09:41

Aan de foto te zien is het daar niet warm.

0
Wheely 16 januari 2020 om 12:55

Waar zie je dat precies aan?

0
Hoebele 16 januari 2020 om 09:58

Goed nieuws dat Lotta getrouwd is en weer op haar oude niveau is! En mooi dat Hosking haar nieuwe ploeg direct kan belonen, net zoals Paternoster vorig jaar met Trek.

0
Brabander 16 januari 2020 om 12:54

Ow ja. Dat is Lepistö. Is soms zo verwarrend bij vrouwensport hè? Dat ze de achternaam van manlief aannemen

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone