Ceylin del Carmen Alvarado: “Er zit nog wat rek in”

zondag 13 december 2020 om 18:38
Ceylin del Carmen Alvarado: “Er zit nog wat rek in”

foto: Cor Vos

Ceylin del Carmen Alvarado kwam in de Superprestige van Gavere tekort om mee te doen voor de zege. De wereldkampioene kon Lucinda Brand en Denise Betsema niet volgen en werd derde op 34 seconden van winnares Brand. “Ik mag wel tevreden zijn”, zegt Alvarado na afloop.

“Lucinda en Denise waren bergop net wat te sterk”, blikt de wereldkampioen van Alpecin-Fenix. “Ik liep op bepaalde stukken wel in, maar daarna liepen zij bergop weer uit. Ik hing een beetje aan de rekker.”

‘Bedoeling is dat ik later top ben’
Volgende week staat de Wereldbeker van Namen op het programma, opnieuw een cross waarin veel geklommen moet worden. “Maar daar in Namen is het anders klimmen dan hier”, weet Alvarado. “De modder was hier heel zwaar en dik, in Namen is het vaak slecht weer en regen. En dan zien we wel hoe het gaat zijn.”

Op 14 november wist Alvarado voor het laatste te winnen. Dat deed ze toen in Leuven. De Rotterdamse weet dat ze niet op haar topniveau zit nu. “Ik denk dat ik zeker nog beter kan, ik ben nog niet op mijn topniveau. De bedoeling is dat ik later top ben”, geeft ze aan. “Er zit nog wel wat rek in.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

Murcia 13 december 2020 om 18:58

De grotere motor bij Brand + de technische verbetering bij haar door het werk met Nys en co. zal het voor Ceylin dit seizoen niet makkelijker maken. Kijken hoe ze hier mee omgaat na een seizoen waar bijna alles wat ze aanraakte in goud veranderde.

SnellePelle 14 december 2020 om 20:28

Ceylin moet zelf niet vergeten dat ze een jaar geleden nog moest kiezen tussen belofte of elite wedstrijden. Het is helemaal niet gek tekort te komen op de oudere vrouwen.

Komt goed!

Headlines

Materiaalzone

Populair