Cervélo haalt Tondo en Appollonio

vrijdag 4 december 2009 om 15:15

Xavier Tondo rijdt volgend jaar voor Cervélo Test Team. Dat schrijft Velonation. De 31-jarige Spanjaard komt over van Andalucía-CajaSur, waar hij een goed seizoen achter de rug heeft. Davide Appollonio, een 20-jarige Italiaan die al als stagiair actief was bij de Zwitserse ploeg, wordt dan weer beloond met een vast contract.

Tondo won dit jaar een etappe in de Ruta del Sol en in de Tour de San Luiss. Verder liet hij zich opmerken door verscheidene ereplaatsen in allerlei Spaanse rittenkoersen. Hij zette zijn handtekening onder een contract van één jaar.

“Het is een droom om deel uit te maken van deze ploeg. Ik hou van de fietsen van Cervélo. Maar ook over de structuur ben ik zeer te spreken. Mijn belangrijkste taak voor 2010 is om Carlos Sastre te ondersteunen in de bergen tijdens rittenkoersen”, zegt hij.

Appollonio is een van de grootste talenten van Italië. Hij boekte afgelopen seizoen drie overwinningen bij de beloften, wat hem begin augustus een stageplaats opleverde bij Cervélo. Hij maakte indruk in onder andere de Ronde van Ierland en de Ronde van Groot-Brittannië, en ziet dat nu beloond met een tweejarig contract.

“Ik heb getekend omdat Cervélo ideaal is voor mijn ontwikkeling als jonge renner. Ik ga proberen er volledig voor te gaan en de ploeg zoveel mogelijk te helpen”, aldus Appollonio.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair