Cees Bol staat voor debuut: “Ik ben niet ongezond zenuwachtig”

donderdag 4 juli 2019 om 19:30

Cees Bol staat voor zijn debuut in de Tour de France en dat noemt de eerstejaarsprof van Team Sunweb spannend. Toch kan hij de spanning en nervositeit wel in perspectief plaatsen met eerdere wedstrijden. “Natuurlijk is het nu uitvergroot en een stukje meer, maar ik ben niet ongezond zenuwachtig”, vertelt hij voor de camera van WielerFlits.


“Ik vind het spannend. Het is moeilijk om te zeggen wat ik moet verwachten. Alle renners die ik spreek zeggen toch wel dat het iets anders is en dat je het met niets kan vergelijken”, blikt de 23-jarige Noord-Hollander vooruit.

Bol weet dat hij nog niet op het eerste plan staat in de Tourploeg. “Ik ga proberen om Michael Matthews zo goed mogelijk te helpen in de lead-outs en in lastigere ritten wil ik andere ploeggenoten op de goede momenten afzetten. Maar ook veel leren, ervaring opdoen en sterker worden”, aldus Bol.

Contractverlenging
Bol en de ploeg waren twee maanden geleden al mondeling akkoord over een nieuw contract tot eind 2021. “Afgelopen zaterdag voor het NK is ook de handtekening eronder gezet”, zegt Bol. “Het is heel fijn, zeker omdat ik heel tevreden ben hier.”

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

4 Reacties

pjam4 4 juli 2019 om 11:20

Zou hij echt geen enkele keer zelf voor een sprintetappe gaan?

Japsie 4 juli 2019 om 11:58

Als Bling etappes 1 en 3 faalt vast wel.
Overigens verwacht ik dat hij al voor of tijdens de Pyreneeën thuis zit.

Jean Dumas 4 juli 2019 om 11:58

Dan ben je gezond zenuwachtig, of helemaal niet.

Romāns Vainšteins 4 juli 2019 om 20:58

Het is natuurlijk artistiek om deze stralende versie straks te leggen naast die van de 2e rustdag. Giro en vuelta zijn hartstikke leuk maar jonge renners goed door de mangel halen is het mooist in Frankrijk.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.