Cees Bol opnieuw zesde: “We maakten een kleine inschattingsfout”

donderdag 1 juli 2021 om 18:26
Cees Bol opnieuw zesde: “We maakten een kleine inschattingsfout”

foto: Cor Vos

Cees Bol begon in een perfecte positie aan zijn eindsprint in Châteauroux, maar beschikte niet over de power en de snelheid om echt mee te dingen voor de overwinning. De sprinttroef van Team DSM kwam uiteindelijk niet verder dan een zesde plaats. “Wat de laatste dagen heel erg goed ging, ging nu een beetje fout”, aldus Bol.

In gesprek met de NOS keek Bol terug op de sprint in Châteauroux. “Wat de laatste dagen heel erg goed ging, vlak voor de sprint in een goede positie zitten, ging nu een beetje fout. We maakten een kleine inschattingsfout. We dachten dat we op links meer ruimte zouden vinden, maar die vonden we uiteindelijk niet. Toen kwamen we in de wasmachine, waar het zeer rommelig is.”

“Daar raakten we elkaar kwijt. We hebben het niet gedaan zoals we het zouden willen, maar iedereen had wel een goede focus en intentie. Uiteindelijk kwamen we toch nog in een goede positie terecht. Ik zat in het wiel van Cavendish, wat uiteindelijk wel een echt goede positie is, maar misschien heeft het wel te veel krachten gekost om daar te komen”, zoekt Bol naar een verklaring.

Twijfels versus geloof 
“Ik werd in de sprint ook nog een beetje weggebokst. Maar op het moment dat ik moest aangaan, had ik ook niet echt de benen meer om top te sprinten”, aldus Bol, die eerder deze Tour ook al zesde werd in de etappe naar Fougères. “Of het moeilijk is om het vertrouwen te houden? Enerzijds een beetje, maar je hebt ook twijfels als het goed gaat.”

“Je kunt niks anders doen dan het blijven proberen. We hebben een goede groep, dat gaat heel goed. Dat was eerder misschien wel een van de zwakkere punten, om tijdens elke sprint in een goede positie te zitten. Dat gaat nu heel erg goed. Er is ook nog meer dan deze Tour. Het is ook goed voor de komende jaren. Ik blijf erin geloven.”

Dit artikel delen:

15 Reacties

Fortuin 1 juli 2021 om 18:34

Nee Cees, je hebt op niveau niet de motor om te kunnen winnen!

0
ChefSpijker 1 juli 2021 om 18:48

Volgende keer kan Kragh beter doorrijden met zo’n groep ja. Die heeft veel meer kans in zo’n groep om de rit te winnen dan deze Cees in een massasprint.

0
Turtlehead 1 juli 2021 om 20:47

Precies. De inschattingsfout is dat Cees geen topsprinter is én ook niet in topvorm.
Jammer, maar geen verrassing gezien het voortraject. Alles moet voor hem kloppen, dan kan hij een keer winnen. Het zal vrees ik voor een ander jaar zijn.

0
Renaissance 1 juli 2021 om 18:48

Bol is een prima sprinter die goed genoeg is voor sprintjes in kleinere koersen en misschien de Vuelta, maar voor de Tour komt hij tekort. Alweer 3 etappes gefaald, dan moet je eerlijk zijn en constateren dat je niet goed genoeg bent.

0
Martijn Arensman 1 juli 2021 om 19:04

Gefaald zelfs. Pittige bewoordingen. Volgens mij was hij nog voor Wout van Aert.

Wat beide renners gemeen hebben is dat ze trainingsachterstand hebben door ziekte.

Dan is het logisch dat je tekort komt, maar falen??

Als we het over falen hebben komt Jasper Philipsen meer in de buurt. Die mekkert binnen het team over zijn kansen en maakt ze niet waar ten koste van Merlier. Toch vind ik, net als jij vanachter een schermpje het erg laf om dit als falen te beschrijven. Dat is respectloos ten opzichte van inzet van de sporters

0
Renaissance 1 juli 2021 om 19:07

Als je niet goed genoeg bent wat door allerlei logische redenen kan, moet je ook niet de hele ploeg voor je laten rijden. Die kunnen zich dan beter op vluchten en andere dingen focussen dan jouw 6e plek. Als je een ploeg voor je laat rijden en je komt telkens niet verder dan zulke uitslagen vind ik dat falen. Philipsen rijdt elke keer voor de overwinning en komt telkens net tekort, Bol komt er gewoon niet aan te pas.

0
Martijn Arensman 1 juli 2021 om 19:34

Blijkbaar weet je nog niet zoveel over hoe team DSM werkt.
Als renner maak je geen keuzes, die maakt het team voor je. Zij bepalen wie er sprint.

0
Renaissance 1 juli 2021 om 20:26

Dan snap ik nu waarom die zo weinig winnen. Renners moeten ook de kans krijgen zich te laten zien, net zoals andere renners moeten aangeven wanneer het niet gaat lukken. Ik weet niet of jij toevallig een familielid bent van die andere Arensman, maar ik vind het bijvoorbeeld heel zonde dat zo’n talent niet meer verantwoordelijkheid krijgt en meer kansen. Gek dat er niet wordt gekeken naar de benen maar naar wat de leiding wil.

0
Wildebert 1 juli 2021 om 18:55

We, we, we….DSM staat duidelijk niet voor De Sprint Master. Hoop dat hij kritisch op zichzelf kan zijn, maar zo komt Cees niet over.

0
Martijn Arensman 1 juli 2021 om 19:10

Je moet na alle jaren Spekenbrink in het peloton wel weten dat ze daar niet van individualisme houden. Ieder resultaat is onderdeel van een team effort.

Als je als tijdrijder, geheel alleen de rit wint bedank je ook de kok voor het fijne eten want ook zijn werk maakt onderdeel uit van de overwinning.

0
Wildebert 1 juli 2021 om 19:47

Dat team gevoel begrijp en onderschrijf ik, maar een topsporter zonder individualisme gaat er bij mij niet helemaal in.

0
Japiejo 1 juli 2021 om 19:18

Vorige Tour had die terechte analyses, en kon die ook wel over ‘we’ spreken. Hij was toen ook echt sterk en had zo een etappe kunnen winnen.
Maar nu mag die wel wat kritischer op zichzelf zijn: hij komt gewoon ruim tekort (door ziekte). Maar hou op met die onzinnige analyses.

0
Titaantje 1 juli 2021 om 19:38

Deze tour gewoon lekker ereplaatsen rapen. Zonder de absolute topvorm rijdt Bol wsl geen top 3 in de Tour sprints. En die topvorm is er nu niet. Hij laat zich vaak ook nog net wat makkelijk wegdrummen. Ik weet niet of je dat echt kan oefenen. Vanuit onze sofas is het makkelijk te zien, maar zelf ga ik aan 60-70km/u ook geen acrobatische touren op de fiets uithalen.

0
Dolledriesoldebroek 1 juli 2021 om 20:22

Waar hebben we het over mensen, hij is eigenlijk op achterstand zonder goede voorbereiding aan de tour begonnen.
Het is heus geen schande, maar daar mag Cees ook zelf gerust voor uitkomen dat die nog niet toptop is..
wel zonde dat uit te spreken naar je ploeggenoten toe die al het werk voor je doen en daarom waarschijnlijk deze verklaring!

0
ddjong67 3 juli 2021 om 09:34

@Martijn. Natuurlijk zijn er nuances (ziek, ploeg bepaald, etc) maar ik hoef je, denk ik, niet uit te leggen dat Cees niet het niveau is van Demare, Bennet, Jakobsen, Cavendish, Merlier, Groenewegen .. Hij kan best zn koersjes winnen, maar kijk naar de palmares van de anderen en facts don’t lie … En dan begrijp ik bepaalde reacties op dit forum wel. Sport is emotie en emotie is voor ieder persoonlijk. Maar je blijft gelijk hebben: het wordt vaak heel zwart of heel wit uitgetekend hier. Helaas een gevolg van social media’s one way communication (Ik maak me daar nu ook schuldig aan … ).

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone