Cees Bol na tiende plaats: “Dat is teleurstellend”

dinsdag 6 juli 2021 om 20:26
Cees Bol na tiende plaats: “Dat is teleurstellend”

foto: Cor Vos (archief)

Cees Bol kwam er in de massasprint van de tiende etappe van de Tour de France niet aan te pas. De Nederlander van Team DSM strandde in Valence op de tiende plaats, nadat hij in de finale de slag had gemist in de waaiers. “De jongens brachten mij terug, maar idealiter hadden we die energie verbruikt voor de lead-out”, reageert Bol.

“We zaten uit positie toen de waaiers begonnen. Vanaf daar was het vol gas koersen om proberen terug te komen”, aldus de sprintkopman van Team DSM. De inspanning van de ploeg kostte veel krachten. “Ik zat daardoor alleen met Casper Pedersen in de laatste kilometers. We moesten er het beste van maken. Dat is teleurstellend, maar we kwamen allemaal met goede benen uit de rustdag en zullen het de komende etappes weer proberen. Dat is een positief punt.”

Ploegleider Luke Roberts zag het misgaan. “Op een gegeven moment werden de jongens geblokt aan de rechterkant van de weg en verloren zij een paar posities, vlak voordat het peloton op een lint ging”, geeft hij aan. “Daarom moesten ze de situatie herstellen en helaas ook wat jongens opbranden om Cees terug te brengen. Met alleen Casper in steun was het een grote uitdaging. Uiteindelijk liep het niet goed af voor ons vandaag.”

Dit artikel delen:

13 Reacties

ZureVla 6 juli 2021 om 20:36

Team DSM zal deze Tour in ieder geval wel de ExcuusTruus bokaal binnenhalen.

0
Landeirovic 6 juli 2021 om 20:42

Gewoon heel DSM is teleurstellend!

0
Sunny W 6 juli 2021 om 21:24

Waardeloos seizoen, waardeloze tour voor DSM

0
Murcia 6 juli 2021 om 21:36

Het rommelt nog steeds intern en dat wordt alleen maar luider als je echt niks wint. Tijd voor DSM om Iwan eens voor een evaluatie uit te nodigen. Als hoofdsponsor en multinational zal je niet blij zijn met hoe het nu gaat. Cees is een renner waar ik nog steeds over twijfel, en dit heeft niks te maken met de waaiers vandaag maar gewoon een gevoel dat hij niet die absolute sprint top gaat halen.

0
Geit in mijn Kelderman 6 juli 2021 om 21:42

Eigenlijk al een poos een beleidsmatige zooi bij deze ploeg. Wonderwel mogen dezelfde koekenbakkers blijven zitten.

0
UrbanSteel 7 juli 2021 om 11:14

Een van die koekenbakkers heeft wel die licentie in zijn bezit en die zal zichzelf niet ontslaan, hooguit de licentie “inclusief een baan voor zichzelf voor jaren” verkopen aan een of andere oliestaat in het Arabisch schiereiland.

0
Spurter 6 juli 2021 om 21:55

Ja hoor, het ligt weer aan de ploeg en niet aan Cees Bol die zich als een wielertoerist weg laat zetten.

0
Marco Willems 6 juli 2021 om 22:18

Hij wordt in het wiel van Cav afgezet, verliest dan direct duel van Sagan, daarna van Wout, dan zit ie opeens 5 wielen erachter. Dan maakt het niet meer uit of je geblokkeerd zit of niet, je komt er nooit meer aan te pas ondanks dat het een aankomst op maat was

0
Arema Pro Cycling Team 7 juli 2021 om 03:22

Alles loopt mis bij DSM dit jaar..Nog maar 1 schamele zege. Ze hebben geluk dat het dames team wel naar behoren presteerd.

0
Jean Dumas 7 juli 2021 om 07:39

Je moet zaken in perspectief plaatsen. OK, iedereen voor sprint en klassement zat in de eerste waaier, met alleen een plukje erachter met de eerder gekwetste Pedersen en Bol. Die kwamen terug. Kansloze zaak natuurlijk.

0
de adelaar 7 juli 2021 om 09:26

Die ploeg heeft geen ziel dan zijn uitslagen momenteel kansloos, kijk DQS… daar staan alle neuzen dezelfde kant op. Goede ploegleiding, van Steels en Vette tot manager PATLEV

0
harryjohan71 7 juli 2021 om 09:39

@de adelaar Ik wist niet dat de neuzen van Bennett en Almeida dezelfde kant op staan als die van de ploegleiding en Lefevere. Is de relatie tussen Bennett en de ploegleiding weer goed? In een team staan nooit alle neuzen dezelfde kant op. Dit is een utopie. Ga dan ook niet beweren dat dit bij DQS het geval is, terwijl er gewoon duidelijke aanwijzingen zijn dat dit niet het geval is.

0
de adelaar 7 juli 2021 om 12:13

@harryjohan71: lees tourploeg DQS

0

Headlines

Populair

Materiaalzone