Cees Bol na mislukte sprint in slotrit: “Liep in de laatste ronde mis”

zondag 18 juli 2021 om 20:28
Cees Bol na mislukte sprint in slotrit: “Liep in de laatste ronde mis”

Cees Bol, hier naast de latere ritwinnaar Wout van Aert - foto: Cor Vos

Cees Bol en Team DSM hebben een teleurstellende Tour de France afgesloten met een mislukte sprint. Ook in de slotrit naar Parijs kwam de Duitse formatie met de Nederlandse sprinter er niet aan te pas. Bol werd slechts 21ste op de Champs-Élysées. “Het liep de laatste ronde mis voor ons”, aldus Bol.

Team DSM zat nochtans goed geplaatst bij het ingaan van de laatste ronde. “Maar het is moeilijk om te zeggen waar het fout ging”, vertelt de kopman aan de NOS. “Het stuk na start-finish zaten we van voren. Daar waren we te gretig op de aanvaller, dat heeft kracht gekost. In het stuk naar de tunnel verliezen we elkaar en verliezen we posities. Vanaf dan wordt het heel moeilijk. Op het laatst had ik ook de benen niet om de sprint te doen.”

Enkele weken voor de Tour werd Bol flink ziek, waardoor hij met twijfels aan het avontuur begon. “Eigenlijk is dat niet veranderd. Ik had gehoopt dat mijn vorm beter zou worden. Maar ik had pech in de voorbereiding en het is niet beter geworden. Dat is heel jammer. Het is ook frustrerend als het niet lukt, maar we hebben het wel iedere keer goed geprobeerd. We blijven er ook voor gaan, maar het verandert niets aan de toekomst op korte of lange termijn”, geeft Bol aan.

foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

20 Reacties

Turtlehead 18 juli 2021 om 20:50

Zo’n Oostenrijkse geologen-mevrouw is kennelijk geen wonderdoener.
Bol is als renner redelijk middelmaat, dan moet je echt top zijn om mee te kunnen doen in de zwaarste koers van het jaar.
Ik snap niet dat je zo’n gok neemt met hem, kennelijk in de hoop dat hij zou verbeteren.

0
Dikke vrouw 18 juli 2021 om 20:53

Puinhoop van begin tot end. Geen idee waarom ze lachen op de foto trouwens..

0
Arema Pro Cycling Team 18 juli 2021 om 21:01

Staat in hun protocol..

0
Thijs E 18 juli 2021 om 20:55

Het ging ergens mis.

Dat is helaas zo’n beetje de samenvatting van de Tour van Bol. Volgende ronde beter.

0
ChefSpijker 18 juli 2021 om 20:58

Ik dacht even ‘hey DSM gaat vandaag gewoon lekker koersen het laatste uur van de Tour, nog even een goede wil laten zien’, met Casper die mee ging met Bissegger, Konrad en Sweeny. Toen zakte Casper opeens af. Materiaalpech? Nee hoor, eenmaal bijgehaald door peloton nam hij meteen zijn positie bij Cees & Co in. Die is dus gewoon teruggeroepen met p21 als resultaat…

0
Arema Pro Cycling Team 18 juli 2021 om 21:00

Ze hadden beter Lorena Wiebes meegenomen i.p.v. Bol.

0
Murcia 18 juli 2021 om 21:01

Behalve zijn zege in Parijs Nice is er niks om tevreden over te zijn bij Cees. Hij gaf wat voorzichtige kritiek op de trainingsprogramma’s eerder dit jaar maar de fundamentele twijfel of hij echt die stap naar de wereldtop gaat maken blijft staan. Vorig jaar deed hij zelfs nog eens mee om de ritzege maar nu kon of wilde hij niet eens mee sprinten voor plek 5 tot 10. Volgend jaar wordt een laatste kans denk ik bij DSM en anders dreigt de afzink naar de kleinere spelers.

0
Rawolf 18 juli 2021 om 21:45

Wat overdreven dramatisch

0
Murcia 18 juli 2021 om 21:51

@Rawolf
Dus jij denkt dat als volgend jaar hetzelfde oplevert, Cees nog een jaar mag proberen?
Cees is al een sprinter die een trein nodig heeft en dan zou je na drie jaar met één World Tour overwinning toch je knopen gaan tellen als ploeg lijkt me. Degenkolb kan misschien een rol spelen als mentor en hem wat tips meegeven in de koers en daar buiten maar aan het eind van de dag staat of valt alles met resultaten.

0
S. Morgenstern 18 juli 2021 om 22:00

Degenkolb zou wel een belangrijke toevoeging kunnen zijn aan zijn trein (werd ergens geopperd dat hij ook als sprinter werd gehaald, maar dat lijkt me sterk). Wellicht was dit seizoen een hort en volgen volgend jaar de stoten. Hij zal de waarden die er voor nodig zijn wel trappen, anders heeft zijn ploeg (met al hun kennis) nooit zoveel vertrouwen.

Mocht het er volgend jaar inderdaad weer niet uitkomen, dan zal het voor de ploeg inderdaad zaak zijn om naar alternatieven te zoeken. Behalve wanneer het nu al haalbaar zou zijn om een echte Tour sprinter te halen, maar dat zal niet makkelijk zijn.

0
Scott Sunderland 18 juli 2021 om 21:01

Het was bij de start van de Tour al twijfelachtig hè. Bol was niet fit. Wout van Aert was ook nog niet helemaal fit bij de start, maar dat is dan toch een renner van een ander kaliber die wel weet te verbeteren. Niet dat ze kennelijk veel andere opties zagen. De Giroploeg was toch wel wat sterker met Arndt, Bardet en Storer. Van Wilder en Arensman hadden niet misstaan in de Tourploeg. Hindley was niet fit uit de Giro gekomen.

0
Al Phila 18 juli 2021 om 21:05

Viel voor de Rondemiss.

0
Sunny W 18 juli 2021 om 21:06

Zwakst presterende ploeg in de tour lijkt me? Je hebt geen 21 dagen pech. Buiten de 3e plek van Pedersen werkelijk helemaal niks laten zien deze ploeg

0
Pascal De Kooning 18 juli 2021 om 21:33

Hij heeft er niks van gebakken. Heel z’n ploeg viel tegen.

0
Pole Pole 18 juli 2021 om 21:56

Ik zie 5 renners waarvan ik al erg goeie prestaties heb gezien. Jammer dat het niet lukt voor (bij?) DSM.

0
VTI 18 juli 2021 om 23:36

Cees heeft de volle kaart op excuusbingo op de slotdag van de Tour. Toch nog iets gewonnen ;-)

0
de adelaar 19 juli 2021 om 06:34

Dit team draait niet, redenen te over maar ik hoop dat men zich herpakt en misschien wat meer naar renners individueel luistert. Training op maar gemaakt en niet volgens strakke protocollen want nu is wel duidelijk dat dit niet werkt… zonde van een mooie ploeg met dito sponsor nu

0
Jean Dumas 19 juli 2021 om 07:19

Het was zo’n mooie sprint dat ik nu pas aan Cees denk. Jammer, hij had moeten doorbreken in deze Tour.

0
Barry Batsbak 19 juli 2021 om 09:04

Phoe, deze Tour was voor DSM één grote gifbeker die leeg moest. Als dit het resultaat is van hun wetenschappelijk dichtgetimmerde trainingsregime dan mag daar wel een keer een kritische evaluatie tegenaan. En als de conclusie is dat dit het maximaal haalbare is omdat de concurrentie zich laaft aan de ketonen, dan moet je je toch eens achter je ethische oor krabben.

0
FritsvanHoefelen 19 juli 2021 om 10:12

Ik snap echt niet dat ze zoveel energie verspild hadden voor de laatste ronde. Ze hadden zich toch altijd moeten verstoppen en dan op het eind een keer all-in moeten gaan met een trein. Dat was de enige kans op redelijk succes.
Wint er dan een vluchter, jammer dan.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone