Cees Bol grapt: “Ik vervang Dumoulin, dus ik ga voor het klassement in de Tour”

maandag 1 juli 2019 om 13:41

Cees Bol staat enkele dagen voor zijn debuut in de Tour de France. Na het NK wielrennen, waarin hij na het wegvallen van Danny van Poppel vijfde eindigde, gaf hij vast een inkijkje in zijn functie voor de komende drie weken.

“Ik vervang Tom Dumoulin, dus ik ga voor het klassement”, zei de sprinter met een knipoog voor de camera van WielerFlits. Om daar op een meer serieuze toon aan toe te voegen: “Ik ga Michael Matthews zo goed mogelijk proberen te helpen in de sprint. Die maakt kans op de groene trui en misschien zelfs wel het geel na een paar dagen. Eigenlijk overal waar dat mogelijk is wil ik mijn ploegmaten bijstaan. En als ik zelf de ruimte krijg, wil ik zelf dingen proberen.”

Maar de Tour is vooral ook een leerschool voor Bol, die er veel ervaring wil opdoen. “Maar als ze me de kans geven in de sprints, ga ik me er zeker tussen smijten. Maar als ik voor Matthews de lead-outs doe, dan doe ik dat et net zoveel inzet.”


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

6 Reacties

Wheely 1 juli 2019 om 13:48

Goeie. Ik zou hem maar in de gaten houden als ik Thomas was!

Hij had ook nog kunnen grappen dat hij natuurlijk voor de bollentrui zou gaan. Wat denkt gij?

Wonder Ponder 1 juli 2019 om 14:23

Die grap van de bollentrui vind ik toch wel het best ;)

Spurter 1 juli 2019 om 17:01

De beste grap vond ik de grap dat hij ging voor de rood-wit-blauwe trui.

BenderBeach 1 juli 2019 om 15:26

Heerlijk zo zonder druk en stress aan een Tour beginnen. Kansen pakken als het kan en anders goed.opletten voor een volgende keer.

Ik heb beetje idee dat die druk de oorzaak is dat Kelderman vaak valt. Sunweb draait maar om 3 man eigeblijk: Tom, Bling en Wilco.

Lijkt me beetje te veel van goeie voor een bescheiden Kelderman. Ook daarom goed dat Cees Bol er nu bijkomt. Bredere basis, is basis voor bredere winst.

west 1 juli 2019 om 17:44

Waarom zou Bol een lead-out doen? Het plan was samen met Arndt en Kragh naar de Tour te gaan, dus die zullen samen getraind hebben? Dan zet je Bol toch vooraan het treintje? En niet oningespeeld middenin op de moeilijkste positie?
Net zoals ze bij Jumbo Van Aert ook niet op basis van één Dauphine last minute opschuiven?

Random wielerliefhebber. 1 juli 2019 om 18:19

Zoals je misschien wel begrepen hebt hebben ze helemaal niet op de sprint getraind en dus ook niet op het sprinttreintje. Arndt, SKA en Matthews rijden al wat jaren samen dus dat zal weinig problemen opleveren maarja Bol heeft veel meer snelheid dus ik snap het wel.

Headlines

Materiaalzone

Populair